folder Tahribat.com Forumları
linefolder Microsoft Windows Ailesi İşletim Sistemleri
linefolder MAC(Fiziksel) Adresimin Formatta Gitmemesi Nasıl Olur?

MAC(Fiziksel) Adresimin Formatta Gitmemesi Nasıl Olur?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyak63
    manyak63's avatar
    Erkek

Selam müridler Ben kendi bilgisayarımın mac adresini değiştirdim ama format attıktan sonra orjinale geri döndü. Araştırdığım kadarıylada format atmayana kadar değiştirdiğim kalacak ve çözümü yok dedim. Ama yine ben müridlerime danışayım dedim. Acaba bunun bir yöntemi varmı? Mac adresimin kalıcı olarak değişmesi gibi???

Android Hakkında Herşey! - www.androidcim.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Erkek

manyak63 kardeş senden ricam öncelikli olarak mac in tam olarak ne olduğunu öğrenmen...

zira zaten yazmışsın oraya fiziksel adres diye... o dediğin şey nic yani network interface card yada ev kullanıcısı tabiri ile ethernet kartına ait olan fiziksel adrestir ki donanım üreticin tarafından verilmiştir. ve format atmak gibi bir işlem aracılığı ile sen istesen dahi o adresi değiştiremezsin... ok?

Fırtına koparmaktır işim... Uzaklar Yolcusu
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyak63
    manyak63's avatar
    Erkek

Çok sağol yani çok yardımcı oldun:)

Android Hakkında Herşey! - www.androidcim.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oliWeR
    oliWeR's avatar
    Erkek

eternet kartını değiştir

Ne çok küfür ediyorsun diyorlar. Ne yani hayatın içine edenlere şiir mi yazayım ?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

oliWeR bunu yazdı:
    -----------------------------

eternet kartını değiştir

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek

aygıt yöneticisinden biyerden değiştiriyoduk ama unuttum galiba yada başka biyermiydi googleda aratmadığını düşünüyorum arat :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maximuss
    maximuss's avatar
    Erkek

eeprom bellek vardi galiba uzerinde . yani uzerinde oynasanda asil bilgi degismiyor ...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek

Aygıt yöneticisinden değişeceksin MAC'ini.

Formattan önce değiştirdiğin, yani korumak istediğin, MAC'i bir yere not et.

Formattan sonra tekrar aygıt yöneticisinden değiştir.

2 dakikanı alır, en pratik yöntem bu olsa gerek :) Hardware modifikasyonuna falan gerek kalmaz.

Blue Screen of Death
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

MaviEkran bunu yazdı:

Aygıt yöneticisinden değişeceksin MAC'ini.

Formattan önce değiştirdiğin, yani korumak istediğin, MAC'i bir yere not et.

Formattan sonra tekrar aygıt yöneticisinden değiştir.

2 dakikanı alır, en pratik yöntem bu olsa gerek :) Hardware modifikasyonuna falan gerek kalmaz.

MAC adresini değiştiremez mac adresi network kartının üretim aşamasında ona verilen bi isimdir.her kartta bu farklıdır.hiç bir şekilde mac adresi değiştirelemez(bazıları fiziksel olarak bazı yontemlerle değiştirdigini sölüolar ama şahit olmadım)  senin o windowstan yaptıgın olay sadece görüntüsü farklı olur gerçek mac adresin herzaman sabittir

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    expert
    expert's avatar
    Erkek

mac adresi ethernet kartı üzerine yazıldığından sabit kalıyo yani aslında değiştirmiş gözüksen bile üzerinde bi katman oluyo gibi düşün..  bildiğim kadaryla Rom bellekle aynı mantıkta ethernet kartınn üzerinde yazılı bi kod.. kalıcı olarak değiştirilebildğini görmedim öyle bişi varsa da bilmiyorum :)

la bi git xD çoğu konuyu okurum. çok azına post atarım :D çok önemliyse pm at.. kaanabak kardeşimm, seni unutmayacağım.. :(
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Her cihaz için parmak izi gibi bişiydir... tekdir ve biriciktir

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
Toplam Hit: 2721 Toplam Mesaj: 17