MAC(Fiziksel) Adresimin Formatta Gitmemesi Nasıl Olur?
-
Selam müridler Ben kendi bilgisayarımın mac adresini değiştirdim ama format attıktan sonra orjinale geri döndü. Araştırdığım kadarıylada format atmayana kadar değiştirdiğim kalacak ve çözümü yok dedim. Ama yine ben müridlerime danışayım dedim. Acaba bunun bir yöntemi varmı? Mac adresimin kalıcı olarak değişmesi gibi???
-
manyak63 kardeş senden ricam öncelikli olarak mac in tam olarak ne olduğunu öğrenmen...
zira zaten yazmışsın oraya fiziksel adres diye... o dediğin şey nic yani network interface card yada ev kullanıcısı tabiri ile ethernet kartına ait olan fiziksel adrestir ki donanım üreticin tarafından verilmiştir. ve format atmak gibi bir işlem aracılığı ile sen istesen dahi o adresi değiştiremezsin... ok?
-
Çok sağol yani çok yardımcı oldun:)
-
eternet kartını değiştir
-
oliWeR bunu yazdı:
-----------------------------
eternet kartını değiştir
----------------------------- -
aygıt yöneticisinden biyerden değiştiriyoduk ama unuttum galiba yada başka biyermiydi googleda aratmadığını düşünüyorum arat :)
-
eeprom bellek vardi galiba uzerinde . yani uzerinde oynasanda asil bilgi degismiyor ...
-
Aygıt yöneticisinden değişeceksin MAC'ini.
Formattan önce değiştirdiğin, yani korumak istediğin, MAC'i bir yere not et.
Formattan sonra tekrar aygıt yöneticisinden değiştir.
2 dakikanı alır, en pratik yöntem bu olsa gerek :) Hardware modifikasyonuna falan gerek kalmaz.
-
MaviEkran bunu yazdı:
Aygıt yöneticisinden değişeceksin MAC'ini.
Formattan önce değiştirdiğin, yani korumak istediğin, MAC'i bir yere not et.
Formattan sonra tekrar aygıt yöneticisinden değiştir.
2 dakikanı alır, en pratik yöntem bu olsa gerek :) Hardware modifikasyonuna falan gerek kalmaz.
MAC adresini değiştiremez mac adresi network kartının üretim aşamasında ona verilen bi isimdir.her kartta bu farklıdır.hiç bir şekilde mac adresi değiştirelemez(bazıları fiziksel olarak bazı yontemlerle değiştirdigini sölüolar ama şahit olmadım) senin o windowstan yaptıgın olay sadece görüntüsü farklı olur gerçek mac adresin herzaman sabittir -
mac adresi ethernet kartı üzerine yazıldığından sabit kalıyo yani aslında değiştirmiş gözüksen bile üzerinde bi katman oluyo gibi düşün.. bildiğim kadaryla Rom bellekle aynı mantıkta ethernet kartınn üzerinde yazılı bi kod.. kalıcı olarak değiştirilebildğini görmedim öyle bişi varsa da bilmiyorum :)
-
Her cihaz için parmak izi gibi bişiydir... tekdir ve biriciktir