folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Mahkeme: Gül "Kayıp Trilyon"Dan Yargılansın



Mahkeme: Gül "Kayıp Trilyon"Dan Yargılansın

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ağustos/2005
    Erkek

    Sincan Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Gül'ün 'Kayıp trilyon' davasıyla ilgili olarak evrakta sahtecilik suçundan yargılanması gerektiğine karar verdi.

     

    ANKARA - Kayıp trilyon davasında Abdullah Gül hakkındaki evrak tertip edilerek milletvekili seçildiği için işleme konulmuyordu.

    Abdullah Gül, 8 yıl boyunca yasama dokunulmazlığına sahipti. Ancak cumhurbaşkanı seçildikten sonra tartışmalar oldu. 'Cumhurbaşkanı Gül hakkındaki evrak ne olacak?' şeklinde tartışma oldu. 

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Abdullah Gül hakkında gönderilen bu dosya ile ilgili takipsizlik kararı verdi. Burada 'Cumhurbaşkanı Gül hakkında yasal imkansızlık nedeniyle kanıt ve unsurlar tartışılmaksızın soruşturma yapılamayacağına, bu nedenle soruşturmaya yer olmadığına' karar verdi.

    Bu karara itiraz edildi ve kesin kararı Sincan Birinci Ağır Ceza Mahkemesi verdi. Buna göre 'Abdullah Gül yargılanmalı' denildi. Kararda Gül'den 'şüpheli' olarak bahsedildi.

    Sincan Birinci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz tarafından kaleme alınan kararda şöyle denildi: 'Bu kovuşturmaya yer olmadığına karar verilirken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, yasalar yönünden dokunulmazlığı bulunan ve yasalarda yargılanmaları istisna kabul edilen kişiler ile kıyas yapılarak, şüphelinin Cumhurbaşkanı olması nedeniyle milletvekili ve bakanlara tanınan
    dokunulmazlığının yasa koyucunun Cumhurbaşkanını da kapsadığı yönünde görüşleri  hukuktan yoksun, kanunlara aykırı olduğu açıktır. Kıyasın; kamu hukuku alanında  yapılamayacağı, kaldı ki daha önce Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan kişilerin önceden suç işlemiş bulunmalarının doğal olarak yasa koyucular tarafından düşünülemediğinden Anayasa'da bu konuda boşluğun bulunduğu, bunun yerine Anayasa'nın ilgili hükümlerinde değişiklik yapılarak Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan kişilerin Cumhurbaşkanlığı döneminden önceki suçlarına yönelik
    düzenlemelerin yapılması gerektiği ve Anayasa'daki bu boşluğun kıyas yolu ile değil, hukuki düzenleme ile ortadan kaldırılması hukuki açıdan çok daha uygun olacağından; şüpheli Abdullah Gül hakkında iddia olunan eylemlerin kanıt ve unsurlarının mahkemesince tartışılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının hukuka uygun olmayan takipsizlik kararının kaldırılmasına karar vermek  gerekmiştir.''
             
    İtiraz üzerine verilen kararlar kesin nitelik taşıdığı için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı veya Abdullah Gül'ün avukatları, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesinin kararının kanun yararına bozulması istemiyle Yargıtay'a götürülmesi için Adalet Bakanlığına başvurabilecek.

    Adalet Bakanlığı, istemi yerinde görürse söz konusu kararın ''kanun yararına'' bozulması istemiyle Yargıtay'a başvuracak. Süreçle ilgili son sözü Yargıtay söyleyecek.

     

    Sonuç olarak kararda 'Eğer cumhurbaşkanlarının yargılanmamasını istiyorsanız anayasada gerekli düzenlemeyi yapın' deniyor.

    'Hukukta asıl olan yargılanmama değil yargılanmaktır' vurgusu da ifade ediliyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le ilgili eğer kanun yararına bozma talebi ile bu dosya Adalet Bakanlığı'na gönderilmezse ifadesi alınması gündeme gelebilecek.

    Ancak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının bu dosyayı kanun yararına bozma istemi ile Adalet Bakanlığına göndereceği belirtiliyor.

    KAYIP TRİLYON DAVASI
    Kayıp trilyon davası Refah Partisi’nin 1997 yılı Hazine yardımının sahte belgelerle harcanmış gibi gösterildiği iddiasıyla açılmıştı.

     

    Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi, Ahmet Tekdal, Oğuzhan Asiltürk, Aydın Menderes, Recai Kutan, Şevket Kazan, Fehim Adak, Abdullah Gül, Musa Demirci, Abdülkadir Aksu, Abdurrahim Bezci, Özkan Öksüz, İbrahim Aktaş ve Muttalip Tatar aleyhine açılan davanın reddine karar vermişti.

    Kapatılan Refah Partisi’nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan ile parti yöneticisi Rıza Ulucak’ın Hazine zararının 2 milyon 644 bin 616 YTL’lik kısmından sorumlu olduklarına karar veren mahkeme, bu miktarın yasal faiziyle birlikte Erbakan ve Ulucak’tan tahsil edilmesini kararlaştırmıştı. Erbakan, bu dava nedeniyle ev hapsinde tutulmuştu.

     

    http://www.ntvmsnbc.com/id/24967531/

     

     


    i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    bi değeri yok. görevden düşsün o zaman hapisi boylar. dokunulmazlığı vardır diyen bazı kafası bozuk vekiller anayasayı bilmiyorlar heralde :) cbaskanın dokunulmazlığı yoktur.sadece görevdeyken vatana ihanet dışında hiçbir zaman yargılanamaz...c.baskanlığı makamı onuru rezil duruma düşmüştür.

    gün gelecek devran dönecek tek tek hesap verecekler. 


    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    cumhurbaşkanı olmadan önce olsaydı desteklerdim şimdi yargılanması kriz yaratır zaten ekonominin burnu boktan çıkmıyo :)

    emekli olunca yargılansın


    Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar facebook sayfasında >>> facebook.com/cilginsigortaci █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lathedarkman
    Lathedarkman's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mayıs/2007
    Erkek
    bu dokunulmazlıkları neden kaldırmıyorlar ? meclisteki tüm partiler başta chp ve mhp kaldırılmasını istiyor akp den herhangi bir adım yok ?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    Lathedarkman bunu yazdı:
    -----------------------------
    bu dokunulmazlıkları neden kaldırmıyorlar ? meclisteki tüm partiler başta chp ve mhp kaldırılmasını istiyor akp den herhangi bir adım yok ?
    -----------------------------

    ya kaldırmlarını ben aslında pek istemiyorum zaten bi bok yaptıkları yok gidecek vatandaş dava açacak adam düşünsene 300 tane dava var adam bakanlıkmı yapsın mahkemeyemi gitsin :D

     

    uğur Dündarın bi lafı var Hiç unutmam : Bu Hükümet vergi rekortmenini vergi kaçakcısı. vergi kaçakcısını bakan yaptı :)))


    Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar facebook sayfasında >>> facebook.com/cilginsigortaci █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Geenmeboo
    Geenmeboo's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Nisan/2007
    Erkek
    basarlar sürgünü o kararı kim vermişse sen kimsin len koskoca apo gül hakkında yargılanması kararını verion adama sıfatın ne diye sorarlar hadi hayırlı işler...

    NEDEN? (soru olarak)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lathedarkman
    Lathedarkman's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mayıs/2007
    Erkek
    adamların dokunulmazlığı düşene kadar ortada delil kalmaz zaten ..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    olivetti
    olivetti's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Eylül/2005
    Erkek

    abdullah gül bunu yaptıysa( yapmış ki yargılansın diyor mahkeme) tayyepi düşünemiyorum bile..


    ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1903
    1903's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Temmuz/2006
    Erkek
    olivetti bunu yazdı:
    -----------------------------

    abdullah gül bunu yaptıysa( yapmış ki yargılansın diyor mahkeme) tayyepi düşünemiyorum bile..


    -----------------------------
    o zaman ergenekon davası sanıklarıda suçsuzdur diye bas bas bağıramazsın sen bu mantıkla.''yapmış ki yargılanıyor'' ilginç..

    mahkeme orda hakimler orda,yapmışsa cezasını çeker.ben kişisel olarak ihtimal vermiyorum.zaman gösterir cumhurbaşkanının durumunu.

    gücüne güç katmaya geldik.formanda ter olmaya geldik.Beşiktaş seninle ölmeye geldik BEŞİKTAŞ !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mart/2007
    Erkek
    o mahkeme haddini aşmış, acilen soruşturma açılması lazım orasıyla ilgili.

    Geçenlerde kumpircide otururken, salataları, kaşarlı kumpirleri ve kısırları gördüm, o sırada şöyle düşündüm: Kısırlaştırılmış Siyaseti, Kaşar Siyasetçilerden Alırsak, Önümüze Amerikan Salatası Olarak Gelir Ve Biz de Onu Yeriz, Ama Orada Unutulan Birşey Var, O da Çoban Salatası.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Eylül/2007
    Erkek

    stillalive bunu yazdı:
    -----------------------------
    o mahkeme haddini aşmış, acilen soruşturma açılması lazım orasıyla ilgili.
    -----------------------------

    yargıya saygı hocam lütfen ama :)

Toplam Hit: 3832 Toplam Mesaj: 27