Mail Server
-
merhaba
firmamizda 75 adet kullanicimiz var, normalde 2 senedir microsoft exchange mail hizmetini kullanmaktayiz. her sene ucret odenmekte.
acaba kendi bunyemizde mail server kurma islemi tahmini kaca malolur?
tesekkurler.
-
eposta sunucusu denilen şey yönetilmesi gereken bir şey, spam için kutuların ebatları için yedeklemesi için. Hani kurduk bıraktık demekle olmuyor.
Eğer yönetebilecek biri varsa Linux'da zimbra olabilir veya Windowsta sanırım hmailserver vardı.
Sunucu maliyeti yeterli bahsettiğim uygulamalar açık kaynak -
grpngy bunu yazdı
merhaba
firmamizda 75 adet kullanicimiz var, normalde 2 senedir microsoft exchange mail hizmetini kullanmaktayiz. her sene ucret odenmekte.
tesekkurler.
Üstad tam olarak ne yapıyorsunuz şirket içi haberleşmede mi kullanıyorsunuz. Local olarak mı kullanıyorsunuz yoksa internet üzerinden haberleşiyor musunuz. Mesela yandex ücretsiz. Domainizden spf ve mx kaydını oluşturmanız yeterli olacaktır. pop3 smtp portları ile outlook üzerinden yönlendirmeleri yapıp rahatlıkla kullanabilirsiniz.
-
x-files bunu yazdıgrpngy bunu yazdı
merhaba
tesekkurler.
Üstad tam olarak ne yapıyorsunuz şirket içi haberleşmede mi kullanıyorsunuz. Local olarak mı kullanıyorsunuz yoksa internet üzerinden haberleşiyor musunuz. Mesela yandex ücretsiz. Domainizden spf ve mx kaydını oluşturmanız yeterli olacaktır. pop3 smtp portları ile outlook üzerinden yönlendirmeleri yapıp rahatlıkla kullanabilirsiniz. 1000 kullanıcı ekleyebiliyorsunuz. Her mail kullanıcısına 10 GB alan tahsis ediliyor.
-
yandexe geç hocam dertsiz tasasız.İlla para vereceğim diyorsan google de ücretli ona geçebilirsin.
-
zımbra iyidir heryerde dökümanıda var kolay yönetilir hemde
-
Hocam server alacaksın ya da kiralayacaksın bide güncellemeler bakımlar vb.. Yandex ve mail.ru bu destegi veriyor yandex gayet iyi diye biliyorum ama mail. Ru için deneme yapacagım.
Param var dersen google kullan oda güzel . Server olayına girmeni önermem, açıkçası boşa zaman kaybı.
-
mailleri sirket ici ve disi mesajlasmak amaciyla kullaniyoruz.
mimari proje ve insaat uygulama ofisi oldugumuzdan mail ve eklenti trafigimiz biraz yogun.
tabiki de derdimiz para vermek degil. normal mail sunucularini denedik memnun kalmadik. google veya microsoft arasinda kaldik ve microsoftu sectik.
dediginiz gibi yandex dusundum fakat olumsuzluklar okudum.
bir forumdan alinti mesaj
"Merhaba, ben de alan adıma ait yandex kurumsal ayarlarını yaptım. mail gönderip alabiliyorum ancak bir sorunum var. Gönderdiğim mailler spam'e düşüyor. Gmail tarafında ise mailin önünde ? işareti çıkıyor yani doğrulayamıyor. Ben SPF / TXt ayarlarını yaptım ama bir türlü olmadı.
Bunun bir yolunu bilen var mıdır?"buna hayir cevabi verilmis.
google ve microsoftun fiyatlari birbirne cok yakin.
fakat her sene para vermek ozellikle bu donemde para vermek biraz agir oluyor.
o yuzden kendi mail serverimizi kursak nasil olur diye arastirmaya girdik. maliyetlerini bilmiyoruz. o yuzden sizlere sormak istedim.
ekstra disaridan bir firma ile bakim anlasmamiz var. ama dediginiz gibi mesakatli bir is ise vazgecilebilir.
-
Hocam, çalıştığım firmanın kendi bünyesinde mail server var. Server 2008R2 üzerinde MDaemon mail server kullanıyoruz. 100Mbit fiber bağlantı ile şu anda 400 kullanıcı aktif şekilde kullanıyor.
Açıkçası gerekli ayarları ve rutin kontrolleri yapıldığı takdirde bir sorunla karşılaşılmıyor. MDaemon seçmemin asıl nedeni kendi bünyesinde Kaspersky antivirüs programı bulundurması.
Bu şekilde gelen ve giden tüm mailler taranıyor ve problem yaşanmıyor. Gerekli kuralları ve filtreleri yaptıktan sonra da zaten dert etmeye gerek kalmıyor :)
Maliyet konusu ise fiber bağlantı tarafında başlıyor, aylık 2k para veriliyor nerdeyse. Mevcutta server ve fiber bağlantı mevcutsa geriye sadece lisans ücreti kalıyor ki ücretli olmayan çözümler de mevcut.
-
grpngy bunu yazdı
mailleri sirket ici ve disi mesajlasmak amaciyla kullaniyoruz.
mimari proje ve insaat uygulama ofisi oldugumuzdan mail ve eklenti trafigimiz biraz yogun.
tabiki de derdimiz para vermek degil. normal mail sunucularini denedik memnun kalmadik. google veya microsoft arasinda kaldik ve microsoftu sectik.
dediginiz gibi yandex dusundum fakat olumsuzluklar okudum.
bir forumdan alinti mesaj
"Merhaba, ben de alan adıma ait yandex kurumsal ayarlarını yaptım. mail gönderip alabiliyorum ancak bir sorunum var. Gönderdiğim mailler spam'e düşüyor. Gmail tarafında ise mailin önünde ? işareti çıkıyor yani doğrulayamıyor. Ben SPF / TXt ayarlarını yaptım ama bir türlü olmadı.
Bunun bir yolunu bilen var mıdır?"buna hayir cevabi verilmis.
google ve microsoftun fiyatlari birbirne cok yakin.
fakat her sene para vermek ozellikle bu donemde para vermek biraz agir oluyor.
o yuzden kendi mail serverimizi kursak nasil olur diye arastirmaya girdik. maliyetlerini bilmiyoruz. o yuzden sizlere sormak istedim.
ekstra disaridan bir firma ile bakim anlasmamiz var. ama dediginiz gibi mesakatli bir is ise vazgecilebilir.
DKIM ve SPF ayarları domain i satın aldığınız şirketin domain panelinden (ya da DNS server olarak nereyi kullanıyorsanız, onun panelinden) yapılır, yandex 'de yazan bilgilerin girilmesi gerekli, bu konuda yandex in yapacağı birşey yok. Sunucuya ödenecek para çok tutmaz diye düşünüyorum, ucuz bir VPS kurtarır bence, aylık 5 dolar felan, ama söylendiği gibi eposta sunucusuyla birinin ilgilenilmesi gerek, birinin kurması, ayarlaması lazım diye düşünüyorum (daha önce eposta sunucu kurmadım, belki biraz daha özellikli bir sanal&/sunucu kullanılabilir). Sunucu parası ile servise ödeyebileceğiniz parayı karşılaştırın, çok fiyat farkı yoksa eposta servisi sağlayan bir servisi kullanmanızı tavsiye ederim.
RockZs tarafından 26/Ara/16 16:22 tarihinde düzenlenmiştir -
Eski mesajımı kopyalıyorum:
Vultr dan aylık 10 dolarlık sunucu + ayda 2 dolar yedekleme parası yani 12 dolara ubuntu üzerine https://mailinabox.email/ bu linkteki paketi kurdum.Eleman gayet güzel açıklamış. Zaten kurulum sonrasında web arayüzünde size spf kaydı ve reverse-ip, spam gibi durumları tek tek söylüyor.Sizi yönlendiriyor yani.
Yandex e başarılı olarak mail gönderdim. Gmailede 1 defa başarılı olarak maili ulaştırdım sonrakiler spama gitti.Ama mail içerikleri kısa olduğu için oldu.Biraz daha deneme yaparım.Baktımkı cok spama düşüyo o zaman amazonun mail hizmetini kullanıcam karar verdim.
Ufak şirketler için falan gönderme seçeneklerini seçenekleri yazayım dursun burda.
1-) yandex yada google ın altyapısı kullanılabilir.
2-) detcode un dediği gibi amazon un mail servisi kullanılabilir. (İstediğim başarılı gönderilme oranını yakalayamazsam bunu kullanıcam mecbur.)
3-) vultr,digitalocean gibi yerlerden sunucu kiralayıp https://mailinabox.email/ adresindeki gibi bir toplu paketi kurabilirsiniz.
4-)windows server 2012 gibi bir işletim sisteminiz varsa hMailServer falan kurabilirsiniz. Çünkü IIS ile birlikte gelen mail mail server deprecated oldu demişler forumlarda.