Mail Server Önerisi
-
Hali hazırda bir hostta barınan domain' i, cloud makinaya yönlendiricem de merak ettiğim birkaç bişey var.
Şu anda diğer tarafta hosting süresi bitmedi, ben domain' in ns değerlerini kendi cloud makinama yönlendirirsem mevcut mail al-ver kapanır mı ?
Mail adreslerine ne olur ?
Bir de benim makinaya hangi mail server' ı kurmalıyım ? Hosting den mailleri kesintisiz şekilde benim makinaya geçirmem gerekiyor.
Mailserver kurmadım henüz, şu anda domainin rotasını kendime çevirirsem mailler kesilir mi bunu merak ediyorum aslında.
-
Kendi makinene kurduğun mail serverda er yada geç problem yaşayacaksındır.
Makine veya senden kaynaklı olmasa bile hizmet aldıgın yerden alakalı sorunlar yaşabilirsin.
Hele bide kurumsal yer için yapıyorsan bunu başın çok ağrıyabilir, yandexi önerebilirim.
Soruna gelirsekde domaini cloud makineye direk NS lerini degiştirerek yönlendirirsen mailler çalışmayacaktır.
Yönlendirmeden önce cloud hostingin panelinden mx ayarlarını eski mail serverının mx ayarları ile değiştirsen mailler eski hostingde çalışmaya devam edecektir
-
@Genki ne gibi problemler oluyor hocam, gerçi ihs bile dün yaşadığına göre ben her türlü yaşarım gibi geliyor da.
Bir de yandex free mi, öyleyse bir link fırlatır mısın ?
Teşekkür ederim yardımcı olduğun için (:
-
ozgunlu bunu yazdı
@Genki ne gibi problemler oluyor hocam, gerçi ihs bile dün yaşadığına göre ben her türlü yaşarım gibi geliyor da.
Bir de yandex free mi, öyleyse bir link fırlatır mısın ?
Teşekkür ederim yardımcı olduğun için (:
ve http://www.tahribat.com/document-yandex-mail-kullanma-5375/
-
Dökümanı tam zamnında yazmışız ha :D
-
Bu yabdexde mail sinirlamasi varmi? Birde her mail icin kota alani nekadar?
-
ayhun bunu yazdı
kota sınırsız, domain başına 1000 mail oluşturabiliyorsun..
-
ayhun bunu yazdı
Kaç kullanıcı açabileceğini bilmiyorum ama sana yetecek kadar kullanıcı vereceği kesin. Her kullanıcıya 10 gb yandisk alan veriyor.
-
Şimdilik 1000 kullanıcı ekleyebiliyorsun Yandex Kurumsalda. Üstelik bir tane müşterim günlük yoğun olarak mail göndermektedir. Sıkıntı yaşamadı.
Windows makinede hiçbir program/eklenti yüklemeden mail server olayını nasıl halledebiliriz.
-
merak ve mailenable free ile iyi yürüyor fakat hotmail gmail gibi adreslere gönderimlerde problem yaşatabiliyor. mail enable da beleş sürümde dosya eki de açamıyorsun mesela.
yandex de 1 domaine kaç adet alt mail açabiliyoruz free olarak?
-
x-files bunu yazdı
Dökümanı tam zamnında yazmışız ha :D
aynen hocam eline sağlık :D