Makina Mühendislerinin Bilmesi Gerekn Programlar Nelerdir?
-
Arkadaşlar soru yukarda bilgilendirirseniz sevinirim.
-
AutoCad kesinde başka varmı bilmiyorum
-
sektöre göre değişir yalnız ... office autocad ve solid + english olması yeterli .. solidcam, proegineerin, catia vb ayrıyeten c ve cnc kodlama artıların olabilir ..
-
hacı turbo pascal ile başlarsın delphi ile devam edersin devamında autocad zetacad solid öğrenirsin. Aranan bir mühendis olmak istiyorsan bunlar eksik kalıyor. yeri gelir netcad bile kullanacağın iş olur. kendi yerini açıp işleteceksen iş kaçırmamak için iş yapacağın alana göre kendini geliştireceksin
-
delphi mi ilk kez duyuyom :S
edit: önce hangi sektörde calışmak istediğine karar ver.
-
Biraz işin elektronik kısmınada kayıcaksan MatLab
-
çalıştıgın sektöre göre değişiyor, kaynaklı imalatta çalısacaksan autocad solid catia, cnc işlemeli yerlerde çalışacaksan frezelerde falan catia, ama autocad her yerde
lazım oluyor, 2 boyutta çalışılan yerlerin alayında var, bu programlar tamamen senin istek ve arzularına göre, çok fazla para cok fazla baş ağrısı istiyorsan geliştir
kendini hepsini ögren, yetinirim diyorsan otocad sana tavsiyem :)
-
trooper bunu yazdı:
-----------------------------
hacı turbo pascal ile başlarsın delphi ile devam edersin devamında autocad zetacad solid öğrenirsin. Aranan bir mühendis olmak istiyorsan bunlar eksik kalıyor. yeri gelir netcad bile kullanacağın iş olur. kendi yerini açıp işleteceksen iş kaçırmamak için iş yapacağın alana göre kendini geliştireceksin
-----------------------------asp falan hatta
-
html css photoshop php şart abi makine için
-
Yavrucum. Makina muhendisligi genis bir ortam...
Olmazsa olmaz sey autocad ve artik bir parca solid... Makinada okudugunu var sayarak bunlarin hava civa oldugunu soylerim senin icin...
Kariyerinin ne yonde gelistirmek istedigin onemli...
Makina imalat mi Yoksa Isitma havalandirma mi.... Ona gore imalatta en basit soliddi ..catiaydi . neyse yada HVAC yazilimlari... Santiye- proje yonetim yazilimlari
Ya da otomatik kotrolle urasicam diyorsan Hidrolik pnomatik PLC gibi ... Hepsi bir okyanus
Ama bunlar da bir yere kadar..
En onemlisi is ve hayat. yonetim tecrubesidir bir de ingilizce...
-
cnc cihazları neyle kodlanıyorsa onu öğren + çizim programları + ingilizcen iyi olsun