Mantı Severler
-
Birde Azeri mantısı var hocalar onuda mutlaka deneyin. Bizim mantıya göre daha büyük bohça yapılıyor.
-
RETRET bunu yazdı
pişmiş koyun kıymasına robotla çekilmiş soğanı susuz karıştırıp koyuyorum, kaliteli un alın sinangil falan gibi sadece yumurtayla yuğurun yumurta hariç bişey olmasın içinde su falan olmayacak. t cetvelle her mantıyı aynı boyutta kesebilirsiniz... neyse içlerini koydunuz mantıları kapatın soğutucuda buzdolabında beklesin sabaha kadar... sabahtan kaynar suya daldır mantıları pişsin hamuru güzelce... sonra kuru maydonoz sarımsak kekik robotta çek köy salçasıyla tereyağında kavur mantıya dökeceğin yoğurdu da kaşıkla karıştır sulanmasın seyrelsin mantıları yay geniş tabağa ver üstüne yoğurdu ince bir kat üstüne de yapıştır yağlı sosu... mantının hazırı alınır mı dostum... ne koyuyorlar kim bilir. mantı, pizza, kek, börek, şarap, bira, peynir vs rokfor erkek bunları bilecek gelen kim olursa olsun dibi düşecek...
idol
-
Üstüne yoğurt yerine yoğurt ve labne karışımı dökün bir de böyle deneyin
-
RETRET bunu yazdı
pişmiş koyun kıymasına robotla çekilmiş soğanı susuz karıştırıp koyuyorum, kaliteli un alın sinangil falan gibi sadece yumurtayla yuğurun yumurta hariç bişey olmasın içinde su falan olmayacak. t cetvelle her mantıyı aynı boyutta kesebilirsiniz... neyse içlerini koydunuz mantıları kapatın soğutucuda buzdolabında beklesin sabaha kadar... sabahtan kaynar suya daldır mantıları pişsin hamuru güzelce... sonra kuru maydonoz sarımsak kekik robotta çek köy salçasıyla tereyağında kavur mantıya dökeceğin yoğurdu da kaşıkla karıştır sulanmasın seyrelsin mantıları yay geniş tabağa ver üstüne yoğurdu ince bir kat üstüne de yapıştır yağlı sosu... mantının hazırı alınır mı dostum... ne koyuyorlar kim bilir. mantı, pizza, kek, börek, şarap, bira, peynir vs rokfor erkek bunları bilecek gelen kim olursa olsun dibi düşecek...
Katılıyorum söylediklerine ve fakat yemek yemek bile bana tamamen zaman kaybi olarak geliyor iken, yemek yapmakla bu kadar ugrasmayi düşünemiyorum elim yatkin oldugu halde bile.
İllaki vardir saglikli bir sekilde bu isi hakkiyla yapan insanlar. Bir sürü oneri geldi muritlerden zamanla denerim hepsini.
-
Kayseriliyim annem yapar gönderir. arkadaşlara falan da yapıyorum o kadar çok talep var ki bu sektöre girsem mi diye düşünüyorum.
-
korkarabatak bunu yazdı
Forumda yok galiba .
Hazir mantı alirken duzenli tercih ettiginiz bir marka var mıdır?
Marka olmasi da sart değil önerdiğiniz, herhangi bir yerde satılan hazır mantı var ise yazın bilgilenelim.
Helal ürün sertifikasi olmasi da sart degil. İcindeki et olsun da ne eti oldugu onemli degil. Öncelik lezzet.
Et yerine soya, mercimek vs yemeyelim.
icinde ne oldugu önemli degil ise kaliteli marka niye ariyorsun.
bastan kötü ürüne kendini hazirlamissin. icinde kotu urun olan lezzetli degildir.
yorumlardaki gibi temiz fakir birini bulup yaptiracaksin. tek çözüm bu.
batida et satilmiyor . etimsi birsey veriyorlar. aylardir ete hasret kaldik. bir kasaptan sucuk aldik . yemin ediyorum. kusacaktim tadinca. kusmayi gercek anlamda kullandim.
o yuzden sivas teklifini degerlendir derim. yada kayseri ..
ama bozulmadan istanbula nasil gelir bilemiyorum
futurist tarafından 29/Oca/23 11:09 tarihinde düzenlenmiştir -
futurist bunu yazdıkorkarabatak bunu yazdı
Forumda yok galiba .
Marka olmasi da sart değil önerdiğiniz, herhangi bir yerde satılan hazır mantı var ise yazın bilgilenelim.
Helal ürün sertifikasi olmasi da sart degil. İcindeki et olsun da ne eti oldugu onemli degil. Öncelik lezzet.
bastan kötü ürüne kendini hazirlamissin. icinde kotu urun olan lezzetli degildir.
batida et satilmiyor . etimsi birsey veriyorlar. aylardir ete hasret kaldik. bir kasaptan sucuk aldik . yemin ediyorum. kusacaktim tadinca. kusmayi gercek anlamda kullandim.
Ev yapımı mantılarda da hamurun içine domuz kılından elde edilmis L-sistein katmadiklari için hamur biraz yumusak oluyor.
Yada bilmiyorum alışmış damak tadimiz domuz kılına demek ki. Normal ev hamuru bi garip geliyor.
Bu arada butun ekmeklere hamur tatlilarina vs hepsine katiyolar bu domuz kilindan yapilmis maddeyi ha haberiniz olsun.
Ondan sonra zebaniye anlatirsiniz derdinizi.
-
Etini yemek haram diye biliyorum. Kılın dan sıkıntı olmaz. Olursa adımı verin :D
-
wordros bunu yazdı
Etini yemek haram diye biliyorum. Kılın dan sıkıntı olmaz. Olursa adımı verin :D
Araya kaçıyodur yaw hayvanin kılını tek tek ayıklayıp katamazlar sonucta. Komple postlarini cikariyorlardir.
Bu islemi yaparken domuzun kanlari derisi vs hepsi tüylerine karışıyordur.
-
korkarabatak bunu yazdıfuturist bunu yazdıkorkarabatak bunu yazdı
Forumda yok galiba .
Ev yapımı mantılarda da hamurun içine domuz kılından elde edilmis L-sistein katmadiklari için hamur biraz yumusak oluyor.
Yada bilmiyorum alışmış damak tadimiz domuz kılına demek ki. Normal ev hamuru bi garip geliyor.
Bu arada butun ekmeklere hamur tatlilarina vs hepsine katiyolar bu domuz kilindan yapilmis maddeyi ha haberiniz olsun.
Ondan sonra zebaniye anlatirsiniz derdinyemeklerine tutucu arkadaslarim var hazir hicbirsey yemiyorlar.
nescafe, hazir icecek, meyvesuyu, yufka, ...
onlarda demisti ama cok inanasim gelmemisti. yada gozumle gormedigim icin mi bilmiyorum yufka aliyoruz mesela.
goz gormeyince gönül katlaniyor demekki :) yoksa kesin bilsem almam.
senin konuya gelince olay inan dini mesele degil.
hazir cogu gida hatta neredeyse hepsi cok zararli.
ne yap ne et kendini ev yemekerine alistir :) bir kiside olsan seni kazanalim :)
belkide o yapan kisinin yaptigini begenmedin.
daha sert olsun, daha küçük olsun diyebilirsin.
onlar sert degil. kapatma seklinden dolayi da sana oyle geliyor. kayseri mantisi deniyor bohca gibi.