Mars Gezegeninde Bitki Benzeri Oluşumlar...
-
DevilRullz bunu yazdıShockMan bunu yazdıDevilRullz bunu yazdıShockMan bunu yazdıDevilRullz bunu yazdı7-19 bunu yazdı
kafa yapar mi acaba
Cannabis ve koka bitkileri bulmuşlar. Yapıyor heralde :|
Siz Siz Olun Kafa yapıyor diye Kimyasallara Bulaşmayın... Benden Demesi. ;)Ota bişey demem... Takılabilirsiniz.! Onda Aşırıya kaçmazsanız Bedeninize bir zarar gelmiyor. Yada Cüzzi zararı var. Kabul edilebilir boyutlarda.
Bir şey diycem de şimdi bu konu nasıl esrara doğru geldi anlamadım. Var mı anlayan :|
Hocam Esrara Getirmişin Konuyu sen.. Konumu dağıtma Lütfen... !
Arkadaşlar Teknik Bir Arıza Oluşmuştuda neyse Devam edelim.. O Bitkiler hakkında ayrııntılı olarak Mesela İngilizce Makalede olabilir, Çevirip Buraya Koyabilecek biri varmı.?
Hiç farkında değilim inanki :| Ayrıca birşey sorucam. Ota takılabilirsiniz dedin ya. Vucuda cuzzi bir zararı var diyorsun. Bu cuzzi zarar derken biraz açar mısın?
Hayır Açmıyalım... İçmeyin O Zıkkımıda yahu Konu Gitti hocam...!
Lütfen ama Fikir olarak Marsa Yoğunlaşırmısın.?
-
ShockMan bunu yazdıDevilRullz bunu yazdıShockMan bunu yazdıDevilRullz bunu yazdıShockMan bunu yazdıDevilRullz bunu yazdı7-19 bunu yazdı
kafa yapar mi acaba
Siz Siz Olun Kafa yapıyor diye Kimyasallara Bulaşmayın... Benden Demesi. ;)Ota bişey demem... Takılabilirsiniz.! Onda Aşırıya kaçmazsanız Bedeninize bir zarar gelmiyor. Yada Cüzzi zararı var. Kabul edilebilir boyutlarda.
Bir şey diycem de şimdi bu konu nasıl esrara doğru geldi anlamadım. Var mı anlayan :|
Arkadaşlar Teknik Bir Arıza Oluşmuştuda neyse Devam edelim.. O Bitkiler hakkında ayrııntılı olarak Mesela İngilizce Makalede olabilir, Çevirip Buraya Koyabilecek biri varmı.?
Hiç farkında değilim inanki :| Ayrıca birşey sorucam. Ota takılabilirsiniz dedin ya. Vucuda cuzzi bir zararı var diyorsun. Bu cuzzi zarar derken biraz açar mısın?
Hoca biz zaten Mars'a yoğunlaştık. Nasa açıklama yaptı BBC'de yazıyor. Cannabis ve koka bitkilerini bulmuşlar. Tam çözemedim bende :| Bir bakayım çevirip koyarım< buraya :|
pesimistic tarafından 29/Mar/13 14:18 tarihinde düzenlenmiştir -
DevilRullz bunu yazdıShockMan bunu yazdıDevilRullz bunu yazdıShockMan bunu yazdıDevilRullz bunu yazdıShockMan bunu yazdıDevilRullz bunu yazdı7-19 bunu yazdı
kafa yapar mi acaba
Hoca biz zaten Mars'a yoğunlaştık. Nasa açıklama yaptı BBC'de yazıyor. Cannabis ve koka bitkilerini bulmuşlar. Tam çözemedim bende :| Bir bakayım çevirip koyarım< buraya :|
Sahidenmi..? Koka Bitkiside ne oluyorki yahu Bizim Kokain Bitkisimidir yoksa.?
Hele bir Koysana Makaleyi Bak bak... Merakla bekliyorum.! İntirisanmış, Cannabis ve Koka he..!
-
Aslında biraz su olsa buradaki bitkiler hatta robotun üstüne yapışmış yosun yada polen parçalarının orada yetişme şansı olduğunu düşünüyorum.
Buradaki bir canlı türü orada doğup büyüdüğünde farklı sıcaklık, yerçekimi ve iklimde aynı dna da olsa buradakinden bambaşka bir şekle bürünebiliyor.
Öyle bir durum olabilir fakat tabi çok çok çok çok düşük bir ihtimal.
-
incelemelere göre bir zamanlar dünya gibi sularla kaplıymış. kutup bölgesinde hala buz mevcut. haliyle bir zamanlar atmosferi de vardı.
marsın yaşının dünyadan fazla olmasından dolayı canlılığın oradan dünyaya geldiğini iddia edenler var.
şimdiki marsın ince atmosferi bizim için yeterli olmasa da çok çok düşük miktarda oksijene sahip.
bizim bildiğimiz anlamdaki canlıların yaşamasına engel olan en büyük problem atmosferden giren zararlı güneş ışınları.
ama dünyada bile okyanusun 2bin metre dibinde asidik ortamda canlı bitki türleri keşfedildi. tamamen güneşten izole durumdalar.
işin özünde yaşam için bi limit yok virüs gibi yolunu bi şekilde buluyor.
marsın kutup bölgesinin buzların derinliklerine inebilirlerse eskiden yaşamış canlılara ait belirtilerin bulunacağına kesin gözüyle bakıyorum.
ama bu videonun doğruluk payı olma şansı yok. mars uzun süredir gözlemleniyor. varsa böyle birşey bunu nasa açıklar.
gizlenmek istenmiş olsa zaten ortada olmaz.
bir başka potansiyel canlılığa elverişli mekan;
http://en.wikipedia.org/wiki/Europa_(moon)
-
Mars gezegenine Atmosfer Oluşturmak için Gerekecek Ağır Gazları Taşıyabilecek Robotlar, Ölü Gezegenlerden Ağır Gaz Sevkiyatına Çalıştırılsaydı, Ve İki Oksijen ile Bir Hidrojeni Birleştirip Su yapabilen Aygıtlar ile Irmaklar Akıtılabilseydi, Atmosferin Dünyaya görece Daha ince Olması Büyük Sorun olmayacaktı, Çünkü Güneşe Uzaklığı Zararlı Işınımlar Konusunda Yeterli Elemeyi Yapabilecek gibi Görünüyor...
Çok incede olmamak şartı ile Uygun Kalınlıkta Atmosfer İnşa Edilebilir Pekala..!
Su Olursa Canlılık Virüs Gibidir... İllahki Bulaşır Gezegene, Şeyhime Katılıyorum... Atmosferde İç Havasal Sirkülasyonlar ile Isı Faktörlerini Kontrollü Duruma getireceğinden Isınmaya başlayan gezegendeki Varolan Donmuş Suda Ortalığa Çıkacaktır... Belki Ufak Çaplı Denizler Oluşabilir...
Ayrıca Vahim olan diğer Konu Mars Dünyanın 4 Katı Büyüklüğünde Dev Bir Gezegen...
ShockMan tarafından 29/Mar/13 14:55 tarihinde düzenlenmiştir -
ShockMan bunu yazdı
Mars gezegenine Atmosfer Oluşturmak için Gerekecek Ağır Gazları Taşıyabilecek Robotlar, Ölü Gezegenlerden Ağır Gaz Sevkiyatına Çalıştırılsaydı, Ve İki Oksijen ile Bir Hidrojeni Birleştirip Su yapabilen Aygıtlar ile Irmaklar Akıtılabilseydi, Atmosferin Dünyaya görece Daha ince Olması Büyük Sorun olmayacaktı, Çünkü Güneşe Uzaklığı Zararlı Işınımlar Konusunda Yeterli Elemeyi Yapabilecek gibi Görünüyor...
Çok incede olmamak şartı ile Uygun Kalınlıkta Atmosfer İnşa Edilebilir Pekala..!
Su Olursa Canlılık Virüs Gibidir... İllahki Bulaşır Gezegene, Şeyhime Katılıyorum... Atmosferde İç Havasal Sirkülasyonlar ile Isı Faktörlerini Kontrollü Duruma getireceğinden Isınmaya başlayan gezegendeki Varolan Donmuş Suda Ortalığa Çıkacaktır... Belki Ufak Çaplı Denizler Oluşabilir...
Ayrıca Vahim olan diğer Konu Mars Dünyanın 4 Katı Büyüklüğünde Dev Bir Gezegen...
hacım kaynak rica etsem ayıp mı olur acaba :)
-
Bi 10-20 yıl sonra , mars artık mars değilde WELCOME AMERICA on planet olabilir...
-
nasanın sitesinde yayınlanmış güncel mars fotoğrafları.
http://www.nasa.gov/mission_pages/msl/index.html
-
ShockMan bunu yazdıDevilRullz bunu yazdıShockMan bunu yazdıDevilRullz bunu yazdıShockMan bunu yazdıDevilRullz bunu yazdıShockMan bunu yazdıDevilRullz bunu yazdı7-19 bunu yazdı
kafa yapar mi acaba
Sahidenmi..? Koka Bitkiside ne oluyorki yahu Bizim Kokain Bitkisimidir yoksa.?
Hele bir Koysana Makaleyi Bak bak... Merakla bekliyorum.! İntirisanmış, Cannabis ve Koka he..!
Bizim kokain bitkisi derken? :|