Matematiği Nasıl Severim
-
Başını okşayarak, gözlerini öperek, arada sırada yanaklarından makas alıp seni kerata seni diyerek sevebilirsin. Şaka bir yana yapacağın tek şey dersin başından kalkmamak, çözemediğin yerlerde yardım almak ve konuları sıralı bir şekilde bitirmektir. Öğrendikçe alışır seversin öğrenemediğin yerler sinir yapar orada kasmadan yardım alacaksın bu kadar basit.
-
senden eksik bi tarafım yok. anlamıyorum hoca kafaya girmiyo bir kere ne kadar tekrar yapsamda..
Altın kural: anlamadıysan , anlayamazsın :)
-
önyargıları yıkmalısın ilk önce hocam.
-
diferansiyel denklemler cok tatlıı :D
-
Mx0TBT bunu yazdı:
-----------------------------diferansiyel denklemler cok tatlıı :D
-----------------------------gülü seven dikenine katlanır :P
-
taylor'ın hastasıyım serilerin ustasıyım.
-
ortaokulda ilk trigonometri gördüğümde çoğu öğrenci gibi küfretmiştim.
şimdi onu bulan adama bol bol dua ediyorum.
liseye geçip türev integral gördüğümde ve dershanedeki matematik hocamın bu fonksiyonları herşeyde yaptığı gibi
mantığıyla anlatmasından dolayı, matematiğe türev integral ile aşık oldum diyebilirim.
anlasam da anlamasam da matematik her zaman ilgimi çekmiştir.
-
matematiği sevmemenin nedeni ; temelin yoktur geçmişteki bi matematik hocasına takmışsındır fln filan.her 5 kişiden 10 u matematikten anlamıyo zaten sorun değil.
-
Hocam matematiği sevmek diye bişey yoktur. Zamanla konuları anladıkça çözdükçe hoşuna gitmeye bulmaca gibi gelmeye başlar. Matematiği anlamak içinse en iyi hocadan dinlemek gerek.
2004 yılına aitti sanırım BİL IQ öss seti vardı . Ben öss'ye girdiğim yıllarda kullanmıştım . Matematik ile aram hiç yoktu ve nefret ediyordum. O seti izleyip bitirince sevmeye başlamıştım ve sınavda full çıkardım.
Adamın adını hiç hatırlamıyorum ama anlatan adam buBiraz araştır illaki bulursun internette. ( yalnız BIL IQ 'nun yeni setlerinden almanı önermem para israfı. Bu adamın anlattığı yıla ait seti bulursan kullan )
-
hocam herkes matematiğe yatkın olacak diye bişey yok ama eğer kendini olsun yinede yapmam lazım diyorsan o zaman temelden iyi eğitim almış olman gerek ya da temelden başlayıp çalışman gerek