folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Matematik Mizah Ve Sanatsalligi Oldurur Mu ?

Matematik Mizah Ve Sanatsalligi Oldurur Mu ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Simdi niyeyse aklima hep soyle bisey takiliyor.Saglam matematikcilerin,muhendislerin yada diger teknik sayisal alanda kafa patlatan insanlarin espri ve yaraticiligi gercekden basarisizca geliyor.Sozel alanlarda sanki curumus gibi oluyorlar.Mesela bunu bende kendimde gozlemledim belli bir periyotda yaklasik 5 ay boyunca surekli matematik ve fizik calisinca kendimdeki espiri kabiliyetinin ve yazma kabiliyetinin korelmeye basladigini herseyi mantikli gormek gibi bir bakis acisi edinmeye basladigimi dusunuyorum.Sizcede durum ole degil mi?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

dostum farkındalık arttıkça başkaları ve özellikle şakalarında onlardan gerizekalı bir parça buluyorsun o nedenle güldürmeyi bırak tiksindiriyor. Gerizekalıların şakalarına gülmek ya da onları güldürmek yerine kendine gülmeyi ya da kendini güldürmeyi seçiyorsun ki bu kat kat daha keyifli. Asosyallik olarak algılanmasın, kendin kadar farkında ya da senden daha farkında biriyle gülmek en keyiflisi fakat bazı şanssız insanlara hayat bunu sağlamıyor, malum sene 2012 ve akıllı adam bulmak umuduna milli piyango oynamayı tercih ederim. (Neyse ki ben o konuda rahatım...)

edit: Fizik kadar beni içten güldüren birşey olmadı.

kvasir tarafından 30/Ağu/12 23:14 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dyrnade
    dyrnade's avatar
    Erkek

İyi güldürdü beni 2nizin yorumuda :D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

bence tamamen beynin yapısıyla alakalı bir olay; bilindiği gibi farklı bölümlerden oluşuyor beyin.Ama matematikle uğraşan sanat kabiliyeti körelir gibi birşey bana saçma geliyor.Bence olay tamamen beyni kullanmakla, sıradanlıktan ulaşmakla alakalı; bahsettiğin matematik fen çalışma olaylarında tamamen varolmuş kuralları kendince yorumladamadan beynine olduğu gibi absorbe etmeye çalışıyorsun yani bilgiyi alıp yorumlama kısmı suyun üzerinde kalıyor binevi saatlerce çalışıyorsun ama beyninin aslında çalıştırılması gereken kısmını kullanmıyorsun gibi birşey oluyor. Bu da seni sıradanlaştırıyor, hayalgücünü öldürüyor. Sanat dediğimiz olay tamamen hayalgücüdür, sıradanlıktan uzaklaşmaktır.Ve matematik normal şartlarda engel değil çünkü sanatının temelinde matematik, fizik olan da vinci gibi ünlü ressamlar veya heykeltraşlar var.Seni beni hepmizi engelleyen şey sıradan kurallara bağlı sıradan hayatlar yaşıyor olmamız.

XpertVision tarafından 30/Ağu/12 23:28 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek

Benim ilkokulda matematikle uğraşmadığım zaman resim yeteneğim vardı ama ilkokulda sınava girince öle bir yetenek kalmadı şimdi insan çizsem çöp adam çizerim . bilmem köreliyor işter iştemez

Çılgın şeyh Müritleri coşturuyor...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lepusmorris
    lepusmorris's avatar
    Erkek

"doğru düzgün espri yapabilen fizikçinin fizikçiliğinden şüphe ederim." -lepusmorris

..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Erkek

Espri yapmak zeka işidir , iyi espri yapan insan pratik düşünebilen insandır , pratik düşünebilen insanın da sayısal derslere ve pozitif bilimlere kafası basar , fizikçi de olur , mühendis de.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

bu yıl özellikle olmak üzere insanlar espri yaptığında buna nasıl gülebiliyor şeklinde sorular aklıma takıldı.

matematik okuyorum.

ama bu zekayla ilgili veya insanları aşağı görmeyle ilgili bir olay değil. Bu içimde öyle bir duygu oluşuyor gerizekalı diyorum karşımdakine yalnız karakter olarak böyle bir insan olmadığım için duygular çarpışıyor.

Yinede basit mantıksız anlamı olmayan espriler tiksindiriyor beni karşımdaki sızlanırsa içimde ona karşı bir sinir oluşuyor. Öğretmenliğin verdiği bir duygu olsa gerek hoşgörüyorum 2 sn sonra. Olabilir oda buna gülebilir veya onun duygularıdır diyorum.

böyle bişeler işte :I

matematik24.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek

bence bunlar yalıtık kavramlar.

enjoy i'm vaccinated
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek