Matematik Problemi
-
Bir ayakkabıcı ayakkabıları 35 tl'ye satmaktadır.Adamın biri bu ayakkabıcıya gidiyor.Bir tane ayakkabı alıyor ve 50 tl veriyor. Dükkan sahibi bozuk parasının olmadığını ve dükkan komşusuna gidip parayı bozduracağını söylüyor ve dediği gibi yapıp, müşteriye 15 tl parasının üstünü veriyor. Bir süre sonra dükkan komşusu gelip ayakkabıcıya; verdiğin 50 tl sahte imiş paramı geri ver diyor ve ayakkabıcı da parasını geri veriyor. Soru şu; Ayakkabıcının zararı ne kadardır?
Not:Ayakkabının maliyeti satış fiyatıdır. Biraz kafa yorun cevabı yarın yazarım.
-
Soru daha önceden verilmiş. Bilmiyordum. Konu silinebilir.
--
Cevap
Komşudan bozdurduğu para ile müşteriye 15 lira + ayakkabı veriyor. Elinde kaldı 35 lira. Sonra komşuya da 50 lira veriyor. Yani 15 lira cepten gidiyor. (35 zaten komşudan aldığı para)
Yani sonuç olarak cebinden komşuya ve müşteriye 15'er lira veriyor. Etti mi 30 lira. Birde ayakkabı var.
Sonuç : 30 + Ayakkabı (35 sayarsak) = 65, müşteriye verdiği 15 lirayı da komşusundan aldığı için 65-15=50
-
para üstü 15 veriyorsa diger adama da 50 yi veriyorsa 65 dir :D kafam da bu saatte duman oldu haa ekrana bakmaktan..
-
kafadan cvp 100 tl
soruyu düşününce gelen edit: 50 tl
günbaşında kasasında 100 tl para bulunan bir esnafın, bozdurulan 50 tl sahte para ile birlikte, kasasında 150 tl olmuş oldu.
ayakkabıyı alan adama para üstü 15 tl yaptı: kasada 135 tl parası kaldı.
ancak paranın sahte olduğunu öğrenen yan komşu parasını geri istedi.
çaresizce 50 tl geri ödeme yapan dükkan sahibinin kasasında 85 tl para kaldı.
adam şöyle bir düşündü. ulan ben bugün kasada 100 tl ile dükkanı açtım dedi. şimdi 85 tl var. 15 TL açık var
ayakkabı da eksildi 35 tl de onun maliyetini eklersek 50 TL açık oldu.
-
Mavi ekran verdim....
Edit: 85TL mi?
Edit2: Sahte paraya ne oluyor?
-
myblackworldweb bunu yazdı:
-----------------------------kafadan cvp 100 tl
----------------------------- -
85 TL ZARARI VARDIR MÜDÜR
-
5 Mürid'den gelen 3 farklı cevap. İşte soru budur ! Devam beyler.
-
15 TL (para üstü) + 50 TL ( komşuya bozdurulan para yerine) + 35 tl ( maliyet)
-
50 komşu 35 ayakkabı 15 para üstü Başıma böyle birsey gelmesini istemem
-
myblackworldweb bunu yazdı:
-----------------------------kafadan cvp 100 tl
-----------------------------