folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Materyalizmin Ve Faşizmin Arasındaki Garip Benzerlik

Materyalizmin Ve Faşizmin Arasındaki Garip Benzerlik

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Georges Politzer in Felsefenin Başlangıç ilkelerini okurken aklıma garip birşey geldi. Materyalizm tamamen faşizme

karşı olsa da evrim teorisini destekliyor ya. hani evrimde de savaşımı daha iyi yapan ırkların daha da gelişeceği

belirtiliyor. o zaman bir millet diğerlerine karşı savaşım yaparak daha üste geçebilir ve buda faşizm değilmidir. yoksa

olaya millet olarak değil de sınıf olarak mı bakmak lazım ?

.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek

faşizme göre saf alman ırkı en üstün ırk olarak yaratılmıştır zaten savaşmasına gerek yoktur üstün olmak için... ya içinde

saf alman olmayanları temizler,ya da bu düşünceye karşı çıkan ırkları... hatta ileri evrede saf alman ırkını ortaya

çıkarabilmek için bütün ırkları yok etmek gibi sapkın saçma bi düşünce temelindedir... üstün ırk olmak için "evrim"

geçirmesine gerek yoktur,çünkü zaten üstün ırktır doğan her saf alman...(ben demiyorum onlar diyor)

15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek
    evrim teorisinin temeli etki-tepki dir.. ağırlık kaldırırsan kasların gelişir, çok soru çözersen başarın artar, bunlar evrim deil etki tepkidir.. ayrıca en üstün ırk Türk ırkıdır, böyle olması için savaşmaya ihtiyacı olmasa da, savaşarak da bunu kanıtlamıştır..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iMPaLa
    iMPaLa's avatar
    Erkek
    hoca sen yarraa yemişin!..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek
    jannissary bunu yazdı:
    -----------------------------

faşizme göre saf alman ırkı en üstün ırk olarak yaratılmıştır zaten savaşmasına gerek yoktur üstün olmak için... ya içinde

saf alman olmayanları temizler,ya da bu düşünceye karşı çıkan ırkları... hatta ileri evrede saf alman ırkını ortaya

çıkarabilmek için bütün ırkları yok etmek gibi sapkın saçma bi düşünce temelindedir... üstün ırk olmak için "evrim"

geçirmesine gerek yoktur,çünkü zaten üstün ırktır doğan her saf alman...(ben demiyorum onlar diyor)

bilmeden konusmanında bu kadarı dostum faşizm yada bahsettigin nasyonal sosyalizm hakkında hiç bir sey bilmemene ragamen bu kadar cok konusacak öz guveni nerden buldugunu merek ediyorum vede tebrik ediyorum

faşizm=kendi ırkının turk,alman,fransız vs.... diger ırklardan ustun görmek vede dusunclerini kabul etmeyenleri zorla ve baskıyla kabul ettirmekdir kısaca kabaca tasviri bu

alman ırkının ustunulugu konusu tamamen nasyonal sosyaizmdir adolf hitlerin uyguladıgı yönetim seklidir vsdir yani faşizm tamamen alman tekelinde degildir bir dusnce bicimidir bence karateristik bir özelliktir.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Erkek
    Faşizm ve Nasyonal sosyalizm birbirine kesinlikle karıştırılmamalıdır..Faşizm kendi düşünceni veya kendi gaye'ni bir başkasına zorla empoze etme tanıtma..veya bağnazlık gibi kavramlardırda aynı zamanda..Fakat bazı arkadaşlar nazizm ve Faşizmi eşit tuttuklarından olay tamamen eskilerin Kast Sistemine dönüşüyor..Ubermensch anafikrine göre bir insan kendini geliştirirse gaayet üstündür..nazi almanyasıda farklı ırklardanda olsa bu tarz insanlara germen ülkelerinde seyahat ve barınabilme izin belgeleri vermiştir..benim Faşist olduğumu söylüyorlar ama yaşantım boyunca en büyük gayem en büyük amcaım kesinlikle materyalistlikten soyutlanmak olucaktır..Hatta ilersi için planlarımda tibet e yerleşmek var..Fight Club'da materyalizmin dezavantajları adına çok güzel söylemler geçiyor..o yüzden hastayımdır Fight Club ve Tyler Durden'a ..

dont think twice its all right
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fmk
    fmk's avatar
    Erkek
     Bugün geçerli olan felsefi düşünceye göre, politik yönden özellikle devlete yaratıcı ve uygarlık verici bir kuvvet yakıştırmaktan ibaret kalır. Fakat burada eski ırk şartlarına gerek yoktur. Devlet, daha çok ekonomik gereksinimlerden veya siyasal güçlerin faaliyetlerinden meydana gelir. Bu anlayış, ırkla ilgisi olan ilkel kuvvetlerin anlaşılamamasına ve kişinin değerinin hafife alınmasına sebep olur.       Uygarlık meydana getirmeye yetenekli olan ırklar arasındaki farkları kabul etmeyen kimse, kişiler hakkında hüküm vermeye kalkıştığı zaman yanılmaya mahkumdur. Irklar arasında fark görmeyip eşitlik ilkesini kabul etmek, insanlar arasında da aynı sonuca varmayı gerektirir. Aslında Marksizm de, mevcut olan genel bir felsefi düşüncenin, Yahudi Karl Marx tarafından açık bir politik doktrine çevrilmesinden başka bir şey değildir.Irkçılık insanlık içinde, çeşitli ırkların değerini kabul eder.Irkçı inanış için, devleti bir amaç saymak ilkesi vardır. Bu amaç da, ırkların varlığının korunmasından ibarettir. Irkçılık, onların eşitliğine asla inanmaz.       Irkçılık, insanlığa bir ideal aşılamanın gereğine inanmıştır. Çünkü ırkçılığa göre bu inanış insanlığın varlığı için birinci şarttır. Herhangi bir ahlak, kendinden daha yüksek bir ahlakı savunan bir ırk için tehlike oluşturuyorsa, ırkçılık o ahlakın hayat hakkını kabul etmez. Çünkü melezleşme ve zencilerin zürriyeti ile işgal edilecek bir dünyad, güzellik ve soyluluk hakkındaki bütün inanışlar ve insaniyetin geleceği hakkında bütün ümitler kökten yok olur.Kültür ve uygarlık, bu dünya üzerinde üstün ırkın varlığına, ayrılmak kabul etmez bir şekilde bağlıdır. Bu gerçeğin ortadan kalkması, dnya üzerine bir barbarlık devrinin karanlık örtülerini çekecektir. Uygarlığı meydana getirenlerin kökünü kazımak, cinayetlerin en nefret edileni ve günahların en büyüğüdür.Allah'ın en büyük eserine saldırmaya cesaret eden kimse Allah'a küfrederek, Cennetin elden kaçırılmasına yardımcı olur.     Irkçı görüş, iyiyi seçip ayırmak suretiyle gelişme sağlayacak kuvvetlere faaliyetlerini geri verdiği ve bu çalışmaları organize ettiği an, tabiatın en büyük iradesini gerçekleştirmiş olur. İşte bu şekilde bir gün, daha iyi bir insanlık, dünyamızı büyüleyerek bütün çalışma alanlarının kendisi için serbest olduğunu görür. Zaten uzak bir gelecekte de olsa, bir takım sorunlarla karşı karşıya kalınacağına ve bu konuları sadece dünyanın bütün olanaklarına ve doğal kaynaklarına sahip olan üstün ırka mensup bir milletin çözebileceğine inanmaktayız.  KAVGAM, Adolf Hitler

Eğer İnsanlar benimle aynı şeyleri düşünüyorsa bir yerlerde yanlış yaptım demektir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

her ülkenin her ırkın kendi içlerinde faşistleri vardır. arkadaşlarında dediği gibi faşist lik ve  nasyonal sosyalizm birbirlerine karıştırılmamalıdır.

ırkçılık veya faşistlik kimsenin tekelinde değildir ama almanlarla özdeşleşmiştir sebebi malumdur ,bu yüzden kimsenin yorumuna savaş açmadan tartışmak gerekir.

diye düşünüyorum.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek

BAAL bunu yazdı:

bilmeden konusmanında bu kadarı dostum faşizm yada bahsettigin nasyonal sosyalizm hakkında hiç bir sey bilmemene ragamen bu kadar cok konusacak öz guveni nerden buldugunu merek ediyorum vede tebrik ediyorum

faşizm=kendi ırkının turk,alman,fransız vs.... diger ırklardan ustun görmek vede dusunclerini kabul etmeyenleri zorla ve baskıyla kabul ettirmekdir kısaca kabaca tasviri bu

alman ırkının ustunulugu konusu tamamen nasyonal sosyaizmdir adolf hitlerin uyguladıgı yönetim seklidir vsdir yani faşizm tamamen alman tekelinde degildir bir dusnce bicimidir bence karateristik bir özelliktir.

terim yanlışı olmuş.. düzeltmişsin eyw fakat, nasyonal sosyalizm ve faşizm içiçedir farklılıkların yanında nasyonal

sosyalizm,faşizmin hitlerin uyarlamasıyla değiştirilmiş hali olarak görülebilir bir nevi alt kol olarak kabul edilir hitler

faşizmin temelinde yatan düşünceleri alman ırkına göre uyarlamıştır bu ideoloji üstünden politikalarını

izlemiştir ve bu değişmiş sistem sadece almanya da uygulama alanı bulduğundan tamamen alman ırkına,almanyaya özgü

bir sistem olarak değerlendirilir... fakat güzelce açıp okursan göreceksinki faşzimle nasyonel sosyalizm bir elin parmakları

gibidir.. ortak argümanları ve temel tezleri tamamen aynıdır. bu yüzden ikisini tamamen birbirinden farklı göstermene

gerek yok gibime geliyor....  bu iki sistem siyaset kitaplarında bile tek konu olarak ele alınırki gerek

birinci dünya savaşı sonrası faşizm ideolojisinin hayat bulduğu ispanya ve italyayı

gerek nasyonal sosyalizm almanyasını incelersen rejimler arasında çok büyük benzerlikler görürsün...sadede rejimler değil,

bu ülkelerin bu rejimler öncesindeki durumları dahi birbirine çok benzemektedir...bahsettiğimiz ülkelerin büyük

sosyal ve ekonomik bunalımlar geçirmeleri,sosyalist tehdit yaşamaları gibi ortak bazı özellikleri vardır... ayrıca ideolojiler

ülke,bölge,kişilere göre değişsede temel şablon aynı olduğu için asıl ismiyle anmanın çokta büyük bi yanlışlık

oldğnu düşünmüyorum .. yukarda yanılş bi ifade kullanmışım fakat faşizmi "şam" nasyonal sosyalizmi "bağdat" gibi

göstermişsin bu konudada biraz araştırma yapmanı tavsiye ederim...evet bahsedilen bu siyasal sistemleri karıştırmamak

gerekir fakat tamamen ayırmakta bizi hataya düşürecektir...faşizm dememin sebebi budur..

umarım açıklayıcı olmuştur merak etme bilmedğim konuda ağzımı açmam faşizmle,nasyonal sosyalizimi biliyorum

birazcık,saldırmana gerek yok =)

ayrıca sadece ideoloji tanımlarına bakmamak lazım,kağıt üzerinde bütün ideolojiler çok farklıdır,fakat hepsinin

gerçek hayatta uygulaması değişmektedir çeşitli etkenlere göre.. yukarda adı geçen 2 sisteminde uygulaması çok büyük

oranda birbirine benzemektedir...kağıt üzerinde ayrılan yönleri olsada... bana itimatı olmayan buyursun araştırsın...

15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    teodos
    teodos's avatar
    Erkek
    jannissary bunu yazdı:

:)) faşizm italyada ortaya çıkmış bir terim ve ideolojidir. Nazizm yada nasyonel sosyalizm heralde bahsetmek istediğin. ama onlarda pek doğru ve anlaşılır değil. odunla kömürü birbirine karıştırıyosun.

? z ı n ı s ı m a d n ı k r a f __ n i n e k i l h e T
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek
    teodos bunu yazdı:
    jannissary bunu yazdı:

:)) faşizm italyada ortaya çıkmış bir terim ve ideolojidir. Nazizm yada nasyonel sosyalizm heralde bahsetmek istediğin. ama onlarda pek doğru ve anlaşılır değil. odunla kömürü birbirine karıştırıyosun.

ooo teodos nerelerdesin özlettin kendini=) saol uyardğn için fakat yukarda farkettirdi bi mürid hatamı.. diğer postuda oku

hadi bakayım...

Toplam Hit: 2068 Toplam Mesaj: 13