Matlab GUI Ödevi Hakkında Yardım
-
Bilgisayar programlama dersinde matlab görüyoruz yalnız bende temel eksikliği olduğundan matematik fizik çalışa çalışa birkaç dersi kaçırdım algoritmadan sonraki dönemde.
Şu anda final notunu %20 etkileyen bir ödev var. Bu konuda yardımcı olur musunuz? Ara tatilde bu açığı kapatmam gerekiyor ama şimdi en baştan öğrenmeye kalkarsam çok vaktimi alacak malum final dönemi.
Basit olduğunu düşünüyorum bilen birisi için.
Girilen iki matrisin aşağıdaki işlemlerini gerçekleştiren matlab gui programı
a- İki matrisi toplama, çıkartma, çarpma
b- Seçilen matrisin transpozesini alma
Figür ve kod dosyasını çıktı halinde vermem gerekiyor.
-
clear all x=input('Ne yapmak istersiniz? \n a)Matris Toplama \n b)Matris Cikarma \n c)Matris Carpma \n d)Matris Transpoze \n', 's'); if x=='a' a1=input('Birinci matrisi giriniz\n'); a2=input('Ikinci matrisi giriniz\n'); a3=a1+a2; fprintf('Iki matrisin toplami: \n'); disp(a3); return end if x=='b' a1=input('Birinci matrisi giriniz\n'); a2=input('Ikinci matrisi giriniz\n'); a3=a1-a2; fprintf('Iki matrisin farki: \n'); disp(a3); return end if x=='c' a1=input('Birinci matrisi giriniz\n'); a2=input('Ikinci matrisi giriniz\n'); a3=a1*a2; fprintf('Iki matrisin carpimi: \n'); disp(a3); return end if x=='d' a1=input('Matrisi giriniz\n'); a2=transpose(a1); fprintf('Matrisin transpozesi: \n'); disp(a3); return end if x~='a' && x~='b' x~='c' && x~='d'; fprintf('Yanlis giris yaptiniz\nLutfen kucuk harflerle a, b, c ya da d giriniz.'); end return -
Böyle birşey çıktı ama guiye nasıl oturtacağımı çözemedim hala
-
Gui'ye hiç bakmadım ancak senin konun üzerine bir kurcalayayım dedim, sonra youtube'dan bi video izlemenin daha doğru olduğu kanısına varıp şu videoyu buldum umarım işine yarar.
http://www.youtube.com/watch?v=OyUYqgch-xk
exchanger tarafından 26/Ara/14 09:33 tarihinde düzenlenmiştir -
Bende şimdi videolara bakıyorum kodu hazırladıkda guiye geçirmeye bakıcam şimdi :)
-
Easx bunu yazdı
Bende şimdi videolara bakıyorum kodu hazırladıkda guiye geçirmeye bakıcam şimdi :)
anladığım kadarıyla kodu gui'de yazman gerekiyor ve onun farklı komutları var, yukarıdaki kod sana ancak yol gösterici olabilir sanırım.
-
Aynen hocam şimdi baktımda butonlara ayrı kodlar vs ekleniyor sanırım görevler için bir yemek yiyeyim detaylı olarak bir daha bakıcam :)
-
Easx bunu yazdı
Aynen hocam şimdi baktımda butonlara ayrı kodlar vs ekleniyor sanırım görevler için bir yemek yiyeyim detaylı olarak bir daha bakıcam :)
yapınca buraya da at bari nasiplenelim bizde :)
-
Hallettin mi kardesim bakalim mi
-
Malesef hala gui ortamına dökemedim kodları :/
Arayüzü oluşturdum ama farklı şekilde girmek gerekiyor kodları çok zamanımı alacak diye düşündüğümden diğer derslerin finalleriyle uğraşıyorum şu anda
-
aga matrisin boyutu onemli mi?