Mavi Ekran Hatası
-
s.a bilgisayar açılışta xp logosu görünür görünmez mavi ekran geliyor orda hard diskte sorun oluştu düzgün yapılandırılmamış vs uyarılar veriyor hard diski başka bilgisayara taktığımda sorunsuz çalışıyor bios filan sıfırladım ama hala çalışmıyor bunu düzeltmenin bi yolu yok mu ??
-
vallahi bikere tanidikda olmustu harddisk hatasi
kasayi acip guzelce bi temizledim supurdum tozunu falan kablolarini yeniden iyi bi takip dene
-
dediklerini yaptık olmadı işin garip yanı üzerindeki hard diskte aynı hatayı verdiği gibi başka hard disk taktıkmıda hata veriyor...
-
harddisk baska bi pc de calistigina gore sorun harddisk de degil kablolarda veya moederbordda bence
-
sata mı ide mi eğer sata ise baska pc ye takınca kendi sata kablolarınımı takıyorsun?
-
sp3 mü?
-
ekran kartınlada ilgili olabilir. ekran kartı sürücüsüylede ilgili olabilir. bu sorun oluşmadan önce sistemde yaptığın değişiklikler yüzündende olabilir.
-
önce açarken f8 e bas. sistem hatasında otomatik yeniden başlatmayı iptal et.
sonra aldığın hata kodunu buraya yaz.
-
sp2 yüklü,herhangi bir sistemde değişiklik filanda olmadı başka sata kabloda denedik hala olmuyor verdiği hata kodu teknik bilgiler yazıyor altında
0x0000007b(0Xf894c54,0xc0000034,0x00000000,0x00000000)böyle bir koda veriyor...
-
kardesim öncelikle geçmiş olsun diyeyim sana .. bu sorunun tek kaynaği ram cubuklarin dosya aktariminda hata yapmiş nadiren ellenmiş xp lerde yapar bu arizayi.. eğer önemli bi bilgin yoksa içinde format at pc ye ama ram cubuklarini cikart ve sigara jelatininin parlak tarafi ile bir güzel sil. yada silgi ile sadece parlak kısmını sil altin olan bölümü.. formattan sonra tekrar yapmaması için.. sorununu çözücektir.
-
kurtarma konsolundan
fixmbr ve fixboot komutlarını çalıştırmayı dener misin?