Mayalanmamış Süt Yoğurt Oldu ??
-
Geçenlerde sütçüden süt almıştım içmek için sütü annem kaynattı 1 gece bekledi süt kendiliğinden yoğurt oldu buzdolabında :) tencerenin kapağı da kapalı yani yoğurt dökülmedi kapatda en ufak hiç bir iz yok yoğurtlu kaşıkla da karıştırmadık sizce bir süt kendi kendine neden yoğurt olur ?? Yoğurdun tadı ise anamın yoğurdundan güzel olmuş laf aramızda :))))))
-
Bir şekilde içerisnde bakteri üretmiş içinde aldığınız da oldu heralde zira başka Türlü yoğurt olması mümkün değil
-
tuhafmış :) bir ziraatçi yorumu bekliyoruz.
-
Bilmiyorum danone ye mail attım cevap gelmedi ama çok merak ettim o yoğurt dan yeni bir yoğurt mayaladık oda çok güzel oldu :))
-
yau sütçünün sütünü bilyorumda bu kutu sütlere yakında bi ayar çektiler galiba.Yahu bozulmuyor??!!..1,5 hafta unutmusum dolapta hala taze koku falan yok..hakkatten süt mü içiyoruz diye düşüyor bazen insan :S
-
ilk yoğurt mayalanmadan nasıl yoğurt olduysa öyle olmuş dostum, piramitlerin içine de koysan yoğurt olur diye duydum
-
glaurung bunu yazdı:
-----------------------------
ilk yoğurt mayalanmadan nasıl yoğurt olduysa öyle olmuş dostum, piramitlerin içine de koysan yoğurt olur diye duydum
-----------------------------Hocam onu da araştırdım ilkyoğurt nasl oldu diye demekki keşfedilmemiş olsaydı yoğurt şimdi yeni bir şey bulmuş olacaktım desene :))) evet bende duymuştum onu piramit olayını ama bi mısır da oturmuyoz :)
-
bizim evde her hafta yapılıyo bu şekilde yoğurttur kaymaktır üretim mevcut...
-
scuderia bunu yazdı:
-----------------------------
bizim evde her hafta yapılıyo bu şekilde yoğurttur kaymaktır üretim mevcut...
-----------------------------mayalamadan ?
yöntemi neymiş ?
-
sütü yoğurt yapmanın 2 yolu var 1 tanesi karınca yuvasının üstündeki ufalanmış toprak, diğerini hatırlamıyorum. günümüzde yörükler yuva toprağıyla mayalıyorlar hala, Sizinki ise büyük ihtimal sütçünün ipneliği, ya çok pis toz toprağın içinde iş yapıyo yada içine yanlışlıkla yoğurt falan dökmüş sütün içine. Sütçüye sor bakalım eğer elinde kalan sütü yoğurt olmamışsa sizin tencerenin içine bir şekilde yoğurt falan damlamış olmalı, kaynatıncada yüksek üreme yapmışlardır.
Piramiti söyleyenler kıçından sallıyor inanmayın :)
-
Ben aynı soruyu köyde anneanneme sormuştum . Bir bitki adı verdi onunlada süt teması olunca mayalanıyormuş evelikmiydi neydi yanlış hatırlıyor olabilirim .
Senin olay ise içine bakteri sızmasından olabilir mayalanmaya neden olmuştur .
O dolapta bozulmayan sütlerde Allah a emanet nasıl yapılıyor bilmiyorum 1.5 hafta bozulmaması çok şaşırtıcı :D