Maymun Yukarıya Tırmanmaya Başladığında Yük Nasıl Hareket Eder.
-
Denemek lazım
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı:
-----------------------------Maymun örümcek maymununa benziyor, bunlar çok çevik hayvanlardır anında yukarı çıkarlar hatta atlaya atlaya çıkar hiç dinlemez af etmez,
-----------------------------bu adamın yorumları bazen beni çok sinir ediyor bazende gülemsetiyor anlamadım gitti :D
-
yük sabit kalır lan
-
maymunun potansiyel enerjisi değişiyor. bir süre sonra yük yukarı doğru çıkacak ve maymunu aşağı doğru indirmeye çalışacaktır sanırım. yine de ilk kütleleri önemli
-
resme göre sistem dengede ise, yük=maymunun ağırlığı.
maymun burda yukarı çıkarken ilk başta ip hareket etmez. o nedenle yük sabit kalır.
daha sonra maymun yukarı tırmandıkça, s,stemin denge merkezi değişeceğinden dolayı, yük tarafı ağır basar ve yük aşağı doğru hareket eder.
-
yukarıya hareket etmesi muhtemel gibi geldi bana ?
-
maymun tırmanmadan önce yük öel havada asılı mı kalıyordu ?
-
crimeangel bunu yazdı:
-----------------------------resme göre sistem dengede ise, yük=maymunun ağırlığı.
maymun burda yukarı çıkarken ilk başta ip hareket etmez. o nedenle yük sabit kalır.
daha sonra maymun yukarı tırmandıkça, s,stemin denge merkezi değişeceğinden dolayı, yük tarafı ağır basar ve yük aşağı doğru hareket eder.
-----------------------------
bencede.
ama iki tarafin agirliklari ve denge durumu bayagi degistirir bu soruyu, yani kesinlikle eksik soru...
-
maymun zıplamak koşmak şıçarak gibi artistik şeylere girmeden sadece h(yüksekliği artarsa ) ip aynı kalır bundan oldayı da yük aynı kalır
-
irem27 bunu yazdı: