Mega Hafıza Setlerini Kullananlar (Ezber Yapma)??
-
bu seti kullananla varmı artık öyle bi duruma geldim ki bunlara kaldı işim
tamamen ezber olan 2-3 ders var bu derslerin mantını çözsemde ezber yapmadan olmuyor bana ezber yapmayı öğretin :)
taktik strateji her şeyi söyleyin yok sa kafayı yiyecem ?
-
her formülün belli bir mantık karşılığı vardır yada her konunun belli bir kurgusu olay senin kafanda bitiyor mantığını anlarsan devamı gelir bunlara gerek yok
-
zaten bi şeyin mantını anlamadan ezber olmuyor hocam bende dedim biraz bu yolu deniym .
dediğin doğru bende bitiyorda ezber ? :S
-
hacı ezber yapmanın en iyi yolu aynı şeyi defalarca yazmaktır.ortaokulda ingilizce dersinde hoca bi kelimeyi 30 sefer yazdırıyodu.kendimizi embesil gibi hissetsekte akılda kalıyodu yani.
-
hoca az buz aklında bir kaç kelimecik kalmıyor mu?
-
ozmn şöle yap bi masaya otur önünde resim hiç birşey olmasın bi ayna koy gece 3 te otur başına oku ve kendine anlat
-
Emrow bunu yazdı:
-----------------------------
hoca az buz aklında bir kaç kelimecik kalmıyor mu?
-----------------------------hoca bi kaç kelimeyle iş bitse..
eyw ta.
1 soru 2-3 sayfa sürüyor. teoremlerde(kimisi yarım sayfa kimisi 4-5 satır) baya bi var.. bunlar için bana sağlam bi yöntem lazım.. şimdiye kadar ezbere pek ihtiyacım olmadı ama bundan sonra lazım olacak.
-
musti kuran okumayı dene hafızayı güçlendiğini söylüyo peygamber efendimiz
-
dengesiz bunu yazdı:
musti kuran okumayı dene hafızayı güçlendiğini söylüyo peygamber efendimiz
-----------------------------yunus amca oda lazım tabi. :))
-
Sınav öncesi uyuyun
1. Gece yalnızca 3 saat uyumuş bir kişinin düşünce kabiliyeti, yasal olarak sarhoş olan bir kişiyle aynıdır. Gün içinde öğrendiğiniz her şey uyurken beyninizde işleniyor. Araştırmalar yeni bir bilgisayar oyununu 2 saat oynayıp uyuyan bir kişinin kalktığında, birçok hileyi öğrendiğini gösteriyor. Aynı sonuç sınava hazırlanan kişilerde de görülüyor.Müzik eğitimi alın
2. Araştırmalar müzik eğitimi alan 6-8 yaş arasındaki çocukların IQ sunun yaşıtlarına göre 2-3 puan arttığını gösteriyor. Ayrıca düzenli olarak Mozart dinleyen kişilerin, diğer çeşit müzik dinleyenlere göre hafıza testlerinde daha başarılı oldukları görüldü. Bu sonuçlar Mozart bestelerinin kompleks yapısına bağlanıyor.
Yarım saat yürüyün
3. Haftada 3 kez yarım saat yürümek hafızayı güçlendiriyor. Düzenli egzersiz yapan çocukların sınavlardaki ve hafıza testlerindeki başarısının yüzde 15 arttığı görülüyor. Bunun nedeni beyne bol oksijen gitmesine bağlanıyor. Ayrıca egzersiz sırasında salgılanan hormonlar yeni beyin hücreleri yapılmasını tetikliyor.
Sigara ve alkol yok
4. ABD deki Nötre Dame Rahibe Okulu nda kalan rahibelerin yaşı 75-107 arasında değişiyor. Bunların birkaçı dışında ise hiçbirinde Alzheimer ya da diğer yaşlılık hastalıkları görülmüyor. Bu kadınların ortak özelliği ise portakal suyu, fasulye gibi gıdalarda bulunan folat vitamininden bol bol almaları. Sakin bir hayat sürmeleri ve sigara ile içkiden uzak durmaları da hafızalarını korumalarına yardımcı oluyor.
Konsantre olun
5. Uzmanlara göre konsantre olacağım diye düşünmek bile o sırada yapılan işe yoğunlaşmayı kolaylaştırıyor. Ayrıca gün içinde 1-2 fincan kahve içmek de beyni şarj ediyor. Ancak daha fazlası kişiyi yorup tam tersi etki yaratabiliyor.
alıntı -
dengesiz bunu yazdı:
-----------------------------alinti cok guzeldi tesekkurler..
--------------------------------
eger calisman gereken sey "cok fazla" ve "hiz" gerekiyor (ve sadece metinse) ise kendine zaman araliklari belirleyip, "hizli bir sekilde" "birkaç defa" okuman gerekiyor ( baslamadan once tabi icerigin basliklarina bakman gerekiyor )......araya molalar "kesinlikle" koymalisin yoksa kafa iyice mallasiyor....... burada onemli olan kelimelere; gozlerinin asinaligi.. bir yerde zaten pek cok seyi anlamayacaksin ancak uzerinden tekrarli sekilde gectiginde bir sekilde ayet gibi ezberleyeceksin....bir cesit "mekanik tekrar"...anlamayacagin pekcok kelime olacak... ve anlamadigin kelimeleri uzerine yokgunlasip ezberlemis olacaksin..
ama tekrar ediyorum "mola" onemli..
ben genelde ezber yaparken yuruyorum, cunku dolasim sistemi oturdugun yerde yavasliyor diye dusunuyorum. biraz daha canli oluyorum..