Mehmet Ali Birand "Emzikli Asker" Haberiyle Herkesi Kızdırdı
-
Kanal D'de yayınlanan bir görüntü canlı yayında tartışmaya sebep oldu.Kanal D ana haberde yayınlanan bir görüntü canlı yayında Mehmet Ali Birand'la Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Akaydın arasında gerilimli bir tartışmaya neden oldu.
AĞZINDA EMZİK OLAN ASKERKanal D ana haberde bu akşam 'Günün Görüntüsü' başlığı altında bir görüntü yayınlandı. Görüntüde bir "asker uğurlama töreni" vardı. Uğurlanan askerin ağzında ise bir emzik... Otobüsün içinden ailesine el sallayan ağzı emzikli asker dakikalarca ekranda kaldı.
CANLI YAYINDA TEPKİ GÖSTERDİ
Dakikalar sonra canlı yayında ÜAK Başkanı Mustafa Akaydın'a bağlanıldı. Aslında Birand onunla YÖK Başkanı'nın tavrı hakkında konuşacaktı. Ancak beklenilmedik bir şey oldu ve Başkan Akaydın "ağzı emzikli asker" görüntüsünü yadırgadığını ve Kanal D'ye yakıştıramadığını söyledi.
Buna itiraz eden Birand "bundan güzel görüntü daha düşünemiyorum. En insani tavır" dedi.
BU İNSAN HAKLARI İHLALİDİR
Ancak Akaydın düşüncelerinde inat ediyordu ve "Bir doktor olarak insanların her doğal hallerinin ekrana yansıtılmaması gerektiğini, bunun bir insan hakları ihlali olduğunu düşünüyorum." diyordu.
Birand tartışmaya "insan hakları düşünceleri konusunda aynı düşünmeyebiliriz" diyerek noktayı koydu. Sözü yine YÖK'e getirdi. Ancak Akaydın yayından ayrılınca "ağzına emzik vererek askere uğurlamanın Anadolu'da bir gelenek olduğunu hatırlattı.BÖYLE BİR GELENEK VAR MI?
Birliklerine teslim olmak için yola çıkan asker adaylarının ellerine kına yakmak Anadolu'da bir gelenektir. "Ağzına emzik vermek" ya da "eline içi süt dolu biberon şişesi tutuşturmak" ise arkadaşlarının asker adaylarına oynadıkları küçük oyunlardır.İŞTE O GÖRÜNTÜ:
fakir fukaranın kanı ile yiğitlik sömürüsü yapmayın.. sizi gidi sömürücüler...
vur kahraman askerim vur öl -öldür diyenler.. siz niye ölmüyorsunuz.. başbakan dahi kendi çocuğunu avruplarda okuturen şehit kanları üzerine şiirler okuyor...bellli ki fakir fukara çocuğunun kanı çok değerli bugünlerde onlar için...
öl öldür demek kolay.. kolaysa git öl öldür..şehitlik miş vatan mış ta...
ya bu iş öldürmekle çözülmeyecek hepimiz biliyoruz..
eee neden ölmeyi öldürmeyi yüceltiyorsunuz cahilce...Sanki ölenler bizim kardeşimiz değil mi?İngilizler gibi elin masum Afrikalılarını bilmem kimi de alıp onunla bununla savaştırmıyoruz.Bu insanlar da senin orada rahat bir haber yapmanı,bizlerin rahat bir şekilde yataklarımızda uyumamızı saglamak için canlarını feda ediyorlar.Yuh olsun,.Allah sizlerin belasını versin.
-
kaynagı yazmayı unuttum.
İNTERNETHABER
-
satılmış birand koyayımda turat
-
Birand zaten patronu aydın doğan gibi ......
-
askerlerimizin bu zamanlarda morallarini düzeltilmesi gerekirken askerlerimizle dalga geçiyorlar kim doğan grubu kim u.s.a kölesi kim emperyalistler. bu durumda savcılıkların acilen soruşturma açması gerekir nerde bu ülkemin savcıları nerdeeeeeeeeeeee
mason olduğunu biliyordum. yazık çok yazık.tsk yı lekeleyenler gebersin.
-
Haberin nelere yol acagını bilen bir insandır birand bunca yıllık kariyeri boyunce neyin dogru neyin yanlıs oldugunu bilen bir adamdır bunu bilerek ve istiyerek yapmıstır haberin nerelere gidecegini ne tartısmaları beraberinde getirecegini hangi söylemlere destek olucagını gayat iyi bilen bir adamdır.Heryerde her zaman calısıyorlar bunuda sacma sapan medya özgurlugune veriyorlar.tek amacları vardır oda bazı sacma sapan söylemlere detek olmak alttan alta onların sesisnin yukselmesini saglayarak TSK ya karsı herhangi bir saldırıyı mesru kılmak,yıpratıcı,asaglıyıcı söylemler ve dusuncelerin dogmasınada sebebiyet vermek adına yapılan serefsizce bir davranıstır o asker istedigi sekilde ugurlanır,gönderilir bu onların en dogal hakkıdır ama sen bunu kalkıp milyonlarca kişinin izledigi bir tv kanalında hemde abuk subuk söylemlerin artıgı su gunlerde yayınlarsan bu senin serefsizligindir.
Bu haberlerle yetişen bir cocugu düşünün tv yi acıyor ve karsında son derece etkileyici acıtasyon göruntuler askerligin acıyı dogurdugunu bilinç altına yerlesştiriyor sonra buyuyup eli aklı ermeye baslıyınca internete giriyor karsına ekşi sözluk denen bir ortam bir bakıyor buyuk sevetli godaman medya patronunlarının tuttugu adminlerin modların aracılıgı ile acılan binlerce konu ve silinmeyen bir suru abuk subuk mesajla cocuk iyice bu bilgiyi kafasında dogruluyo.işte gelcegin ilk ayrılılarına bölumelere gebe bir söylevin neferleri bugun pkk su bu yarın militarist-sözde ilerici.hepsi bilincli kurulan tuzaklardan baslıcalarıdır bunlar birlik olup yarının ucurmlarını yaratıyoarlar bunada medya özgurlugu humanizm ilericilik adnı veriyorlar kanmayın kananları uyarın.
-
buradan birinin mesaji silinmis, o mesaji yazana aynen katiliyorum, yigidolar diyari sivasta oyle orf adet olmaz, eziklik abidesi.
aha iste underzero var sivasli , agzinda emzikle mi gonderdiler hoca sen soyle?
-
bende izledim o sahneyi görüntü öncesi dedi kendi kendini anlatıyor ben hiç bişey sölemiyorum falan bende ciddi bişey bekliyorum tamam o ağlayan kişide bi takım düşünceler içerisinde öyle bi davranış sergilemiştir arkdaşlarınıda kırmamıştır emzik muhbabetinde ama bu karenin bu şekilde bu söylemle aksettirilmesi yanlış lemuria nın dediği gibi başının dik olması lazım karadenizde özellikle ağlatmaya çalışırlar askere gidecek genci ben hiç birinde buna benzer bi tutum görmedim Alllah yardımcıları olsun
-
bu adamın takip eden biri olarak şunu diyeyim
bu adam; bartelomeosun ekümenilik mevzusu için "olsa ne olurki hatta yararlı olur, dünyadaki bütün protestanlar Türkiye ye gelir ve turist sayısı artar" diyen bir adam
TSK nın K.Irak a girmemizde yarar var dediği günden beri yaptığı programında pkk yandaşı kişilere daha çok söz hakkı verip diğer konuklarını sürekli susturup program yapan ve enson bu haftaki programında türbanı tartışırken toplantı salonundaki tehlikeli gerginliğe sesiz kalıp böle tartşmaların hoş olduğunu düşünen bir adam.
-
biz yaparız gırgır olsun diye eziklikle bi alakası yok kusura bakmayın askere gidenler analarının babalarının gözünde bebektir.
Emzik ya boynuna asılır ya da yanında oturan kişiye verilir ve bebe aglarsa emzigini verin sussun denir..
Ama birand sahsiyet(siz)inin yaptıgı terbiyesizliktir..
-
Belçika vatandaşı keçi sakallı herif.Yılardır "sokaktaki vatandaş" diyerek insanımızı aşagıladı.Taa yıllar öce TRT yi 30 trilyoncuk kadar dolandırdı.Aslında onun da suçu yok.O kendisine verilen görevi yapıyor.