Mekatronik Mühendisliği !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DEVSIRME
    DEVSIRME's avatar
    Erkek
    Beyler ben ileride mekatronik mühendisi olmak istiyorumda nasıl bir meslek bilgisi olan müridimiz var mı ?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

Olmak istiyosun ama bilmiyosun he :) Türk gençliğinin temel sorunlarından biri.

Bilgisayarlı makinelerle ilgilenir. Bilgisayar ve makine mühendisliğinin birleşimi gibi bişey. Bence gelecek var.  

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

mekatronik,

Elektronik, makina, bilgisayar üçü 1 arada gibi bişe...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ASLIYUCE
    ASLIYUCE's avatar
    Erkek
    robot devrelerle ilgili bisi olması gerek diye biliyorm..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GeForce
    GeForce's avatar
    Erkek
    bilgisayar,sibernetik(yapay zeka) ve elektronik bölümlerinin karışımı,3 in 1 yani senin anlıcaan.bende orayı istiyom :D
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek

Makine kendi içinde bir çok dala ayrılıyor. Torna - Freze - CNC ( Bilgisayarlı Nümerik Kontrol ) tahminen her b.ku gösteriyorlar üniversitelerde

Mekatronik ise. O çalıştığın makine aletlerinin elektrik yapılarınıda gösteriyorlar. Yani çalıştığın makine bozulunca o iş için elektrcikci veya o sektöre özel elektrikci çağırma derdine son diye o bölümü çkarmşlar. Sen hem elektriğinden biglisayarından kontrolundan kısacası makine sana ait olacak herşeyiyle. ayrıntılı bilgi

Google ve Wikipedia'da bol bol bilgi bulursun 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DEVSIRME
    DEVSIRME's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı:
    -----------------------------

Olmak istiyosun ama bilmiyosun he :) Türk gençliğinin temel sorunlarından biri.

Bilgisayarlı makinelerle ilgilenir. Bilgisayar ve makine mühendisliğinin birleşimi gibi bişey. Bence gelecek var.  

ben bilmiyom demedimki, sadece nasıl meslek dedim, yorucu mu eğlenceli mi parası nasıl, gibi ayrıntılar cevremde hiç mekatronik mühendisi olmadığından foruma aşıdım :S. ...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dreamtn
    Dreamtn's avatar
    Erkek

Bak hacı işini iyi yapıosan her işte para vardır...

İşini seversen her iş eğlencelidir ... 

Yalnız ;

Mekatronik mühendisliği ülkemizde yeni duyulmasıyla birlikte geleceği çok büyük ve iyi paralar olan bir meslektir meslekteki amaç mekanik elektronik ve bilgisayarı harmanlamaktır yalnız hepsinden az az çünkü mekatronik müh. bi elektronikçi kadar elektronik veya bi bilgisayarcı kadar bilgisayar bilmez ama hepsini işe yaradığı kısmıyla öğrenir tabiki mekatronik müh. leride elektronik veya bilgisayar a ağırlık verir üçünü birden yapmak uraşmak çok zordur...

Lakin herşeye rağmen benimde istediğim bölümdür kendilerini ...

Ama korkma paralı , eğlencelidir , saksıyı çalıştırdıkça sorun olmaz ... 

hadi eyw. inş. istediğin yere girersin ...

Not : Marmara mekatronikte 1 numara denilebilir seçceksen marmarayı seç zaten pek bi tercih hakkın yok.. :) 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek
    önce mekatronik oku sonra git bi yerde elektrikçi olarak çalış bence inşaat mühendisi ol daha iyi.

yunusozturk.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

daha öncede başlık açılmıştı arama yapmayı dene. cvplamıştım.

valla ben 1 sene uzattım pnomatik elektropnomatik dersini vermeye çalışıyorum.

altyapın yoksa bulaşma bu mesleğe birde mühendislik istiyorum demişsin. her önüne gelen mekatronikçi olamaz.

fuar vardı orda mühendisler gelmiş bişey bilmiyolar sadece teori görmüşler bizde öğrenmek istiyoruz diye bağırıyorlardı

valla ben bitirebilirsem 4 yıllığa geçmeyi düşünmüyorum.

elektrik elektronik bilgisayarda otocad ile c yada visual basic. makina bilgin yoksa bile yinede çalışırım bunlara diyorsan ayrı.

zamanında İmam hatipli elemanlar veya düz liseden gelen elemanlar olmuş zorlanmış ama başaranlar var.

KOCAELi de güzel. temel olarak gebze myo en baba ünivdir tabi  şimdilerde gelişti baya..

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mesut589
    mesut589's avatar
    Erkek
    HanDsomE bunu yazdı:

Makine kendi içinde bir çok dala ayrılıyor. Torna - Freze - CNC ( Bilgisayarlı Nümerik Kontrol ) tahminen her b.ku gösteriyorlar üniversitelerde

Mekatronik ise. O çalıştığın makine aletlerinin elektrik yapılarınıda gösteriyorlar. Yani çalıştığın makine bozulunca o iş için elektrcikci veya o sektöre özel elektrikci çağırma derdine son diye o bölümü çkarmşlar. Sen hem elektriğinden biglisayarından kontrolundan kısacası makine sana ait olacak herşeyiyle. ayrıntılı bilgi

Google ve Wikipedia'da bol bol bilgi bulursun 

makine mühendisligi oyle ayrılmıyor. imalat-enerji-otomotiv-makine teorisi-ısı vb...

Torna - Freze - CNC ( Bilgisayarlı Nümerik Kontrol ) dedigin imalat ın içinde

Toplam Hit: 3457 Toplam Mesaj: 14