folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Mekatronik Mühendisliği Hakkında Bilgi

Mekatronik Mühendisliği Hakkında Bilgi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheOutlaw
    TheOutlaw's avatar
    Erkek

mekatronik mühendisliği hakkında az çok bilgi edindim... kocaeli üniversitesinin mekatronik müh. bölümü sayfasında çift diploma gibi şeylerden bahsediyor... tam anlayamadım açıkcası... hakkında bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşsalar memnun olurum...

Nerde Gençliğim:(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Erkek
    nanviolen var mekatronikçi onla irtibata geç .. yardımcı olur

dont think twice its all right
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

Lemuria bunu yazdı:
    -----------------------------
    nanviolen var mekatronikçi onla irtibata geç .. yardımcı olur

eet kardeş ilacın nonviolen kardeşimizdir...

Living Death
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

2 yıllık yüksek okul okuyorum mektrnik.

derslerle ilgili bilgi mi istiyorsun ?

2 diploma diye bişi yok. o sadece sertifika kou 3.senede almanyaya gönderiyor öğrencileri.almanya ile anlaşma olduğu için....iş olanağı filan bağ var yani.almanyadaki sertifika kalite tasdiğini benimsetiyor...

dersler normal dersler(türkçe mat tarih) den başka... PLC PİC PNOMATİK.HİDROLİK.Prgramlama : C C++ OTOCAD VİSUL BASİC alternatif delphi. delphi öğrtmezlerde belki diyorum. mekatrnik mühenfdisliği çok kolay bir mühendislik değil yeni bir meslek dalı olduğu için hocalar bile ne yaptıklarını pek bilmiyor. teknolojiye ayak uydurma derdindeler. ama örnek veriyorum..bir direnç ölçerken eski analog aletlere göre hesaplatıyor işte burası kafama takılıyor madem teknologi anaolog yerine dijital den yaptırın..neyse ben geçtim bunlardan 2 dersim var onları verip okulu bitircem.ki bitirenlerin kafasında 2 şık vardır.1.si ya bu bölümü geliştirip PLC pic hakkında ilerletip meslekte canavar olunur. Pnomatik elektropnomatik te de yada BU mesleĞİ okuduktan sonra AMELE olarak çalışırsın...

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    abüler ben meslek lisesi bilgisayar bölümündeyim .ünivde mekatroniğe gitsem okul puanımdan cok kırılırmı ?

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

yolbulucu bunu yazdı:
    abüler ben meslek lisesi bilgisayar bölümündeyim .ünivde mekatroniğe gitsem okul puanımdan cok kırılırmı ?

Sadece ortaöğretim puanın 0,3 ile çarpılar... Yani bir miktar düşer tabii. Ama kendi alanınla ilgili böleme yerleşmek istemen daha mantıklı olur. Çünkü hem 0,8 ile çarparlar hem ek puanda getirir.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

yolbulucu bunu yazdı:

bilgisayar bölümündesin bilgisayar bölümüne gideceksin....

meslek liseli olduğun için yatay geçiş sistemi olduğundan puanın çok az kırılır. okuldan gelen puana bakarlar.ortalama notların+ okulun puanı

ama sana tavsiyem mekatrnik okuma neden dersen sen pc cisin ne işin var mekatronikte.metalci olan vardı makinacı olan vardı hata ihl li bi çocuk vardı 4 yılda bitirdi okulu.....bilmeyen gelmesin kardeşim altyapısı olmayanlar gelmesin....

elektrik elektronikciler : makina bilecek

makinacılar vs : elektrik elektronik bilecek...

mekatroniğin içeriği : makine elektrik elektronik pnomatik hidrolik vs bilgisayar vs programlama...çok zor bi bölüm o yüzden. hele mühendisliği

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cnr437
    cnr437's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hacı mekatronik okucam diyosan ingilizce oku derim (ingilizce eğitim veren devlet üniversitesi war mı bilmiyom ama bahçeşehirde açıldı, bölüm başkanı bizim bölüm başkanının talebesi:)) ben de mekatronik okuyom, Atılım'da burslu ingilizce, ebem sikiliyo amk :D, gerçi bölüm dersleri tahmin ettiğim kadar da ağır değil, çan eğrimiz war, benim çok işime yarıyo ben 80 alıyom çandaki ortalama 40 oluyo :D, bizim üniden ilk mezunlar bu sene 4 kişi oldu, adamların işleri hazır amk, mezun olmadan önce Meteksan Sistem'de parttime Mekatronik Müh. sıfatı ile çalışıyolardı, yani anlcağın 3-4 sene sonra baya raabet görecek mesleklerden birisiyiz, neyse gelelim mekatronik nedir ne işe yarar.

Eğer Makina, Elektrik-Elektronik, Bilgisayar ve Kontrol Mühendisliklerini birer küme olarak düşünürsek, işte Mekatronik bunların tam kesişiminden oluşmuştur, yani kısacası ve herkesin anlayacağı dilden Otonom Sistem veya ROBOT teknolojisidir, daha ayrıntı istersen aha bize derste gösterilenleri upload ettim, kolay gelsin;

http://rapidshare.com/files/43386912/mece102_cnr437.pdf.html

http://rapidshare.com/files/43387664/Mechatronic_Machines_cnr437.pps.html

Bu da işine yarayabilir ==> http://mechatronics.atilim.edu.tr/mece-main.htm

Bizim olduğumuz her yerde herşey bizim yüzümüzden olmuştur. Ben benim amk bana bişey olmasın!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nakamura2
    nakamura2's avatar
    Erkek

Konuyu hoplatcam ama kusura bakmayın şimdi arkadaşlar bu mekatronik hangi ünilerde var(4 yıllık mühendislik)

1-kocaeli

2-atılım

3-Bahçeşehir

ben bi bunları biliorum bunların harici varmı:| kimi sabancı uludağ fln dio da ne iş anlayamadım:S Bide bu bölümden mezun olduktan sonra yabancı ülkelerde çalışma olayı mümkün müdür?

Memento Mori...Blossom Geri Döndün:C Mitozla çoğalan milletleri sevmiyorum:|
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

marmara ünide kat içlerine mersin tam bilmiyorum

kocaeli 3. sınıfta almanyaya yolluyor... 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mugato
    mugato's avatar
    Erkek
    sabancı'da da var
Toplam Hit: 6669 Toplam Mesaj: 21