folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Merak Ettiğim Bilimsel Sorular



Merak Ettiğim Bilimsel Sorular

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bordomavi
    bordomavi's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Aralık/2009
    Erkek
    flybatwin bunu yazdı
    bordomavi bunu yazdı

    Big bang den önce hiç bir şey yoktu yok bile yoktu ..


    hocam big bang den önce ya başka evren varsa o evren içine çöküp yine sonra tekrar patlayıp bizim evrenimizi oluşturmussa ve bizim evrenimizde içine çöküyorsa sonra başka evreni oluşturuyorsa ve bu başlangıcı olmayan sonsuza kadar devam eden bir şeyse fakat materyalist değilim

    Evet buda bir teori fakat son zamanlarda hubble teleskobunun sayesinde evrenin ivmelenerek genişlediği anlaşıldı buda o teorinin ihtimalinin zayıf olduğunu gösterdi yani evrendeki enerji tekrar geri toplamaya yetmeyecek büyük donma ile evren son bulacak ..

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    flybatwin
    flybatwin's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Mayıs/2008
    Erkek
    DadasAdam bunu yazdı

    Sikibüyüğe katılıyorum :D Matematik, fizik, kimya bizim uydurmamız olan şeyler. Ya başka bir gezegende başka canlılar çok farklı hesaplama sistemleri, sayı sistemleri kullanıyorsa ? Ya başka canlılar hiç sayı sistemi bile kullanmıyor da farklı birimler kullanıyorsa ?

    Bence bizim algımız bu kadarını kaldırıyor ve biz de algı kapasitemize göre ilerliyoruz. Başka medeniyetlere göre belki de ilerleyemiyoruz. Akıllı telefonlar, akıllı kol saatleri, kuantum bilgisayarlar, uzay araçları falan diğer medeniyetlerin (varsa tabi, ben var olduğuna inanıyorum) gözünde hiçbir anlam ifade etmiyor olabilir.

    Veya galaksimizdeki diğer medeniyetlere göre biz gerçekten çok ileride olabiliriz, onlar hâlâ mamut türü hayvan avladığı için ve biz de onların uzaklığına erişebilecek hızda gemiler inşaa edemediğimiz için birbirimize kavuşamamış olabiliriz.

    Sonuç olarak günümüzde kullanılan hiçbir bilim dalının kesinlikle evrenin standartı olamayacağını düşünüyorum. Bize göre doğru, bize göre standart, bizim algılarımıza göre...

    Düşününce; büyük patlamadan önce ne olduğu konusu şahsen benim sınırlarımız zorluyor, kafayı yiyecek gibi oluyorum. Birsürü teori var ama tüm teorilerde yine daha önceden var olan parçacıklar, evrenler, kara delikelr var. Peki bunların başlangıcı neydi ? Nereden geliyor ? Neden büyük patlama oldu ?

    Diğer taraftan cennet ve cehennemi de düşününce aynı duyguya kapılıyorum. Orada ölümsüzlük var ama nasıl olacak ? Sonsuza kadar yaşama fikri beynimi yakıyor :D

    Keşke anlayabilecek kapasitede canlılar olsaydık. İnsan olmak çok zor :D


    Hocam evrende herzaman enerji vardı bu evrende ki tüm maddeyi oluştur ayrıca kara delikler o kadar garip şeyler ki çok yakınında dolaşınca zaman da farklılıklar oluşturabiliyor maddeyi yok eden bir şey
    flybatwin tarafından 13/May/16 02:22 tarihinde düzenlenmiştir

    www.tekno50.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Eylül/2005
    Erkek

    Dünya tarihinde doğal ve ya dış gezegenlerden gelen etkenler yüzünden salınan karbondioksit ve metan gazı salınımını biz ellerimizle yapıyoruz. Daha önce bunlar nasıl dünya üzerinde ki bir çok türün sonunu getirdiyse bizimde sonumuzu getirecek. Bu kıyamet senaryosundan kurtulanlar evrilip yeniden yaşam oluşturabilir yeryüzünde. Gelecekde dünyada yaşamın nasıl başladığından öte yaşamın nereden geldiği bulunabilir. Güneş sisteminde yaşam mevcut büyük ihtimalle ama mikroorganizma boyutunda mevcut. Europa gibi dışı buz katmanı ama altında okyanuslar bulunan uydularda daha ötesi olaiblir ama şuanlık muamma bunlar. 

    Galaksilerin kümelendiği ve bunlarında aralarında bağlar olacak şekilde yayıldığı biliniyor daha doğrusu tahmin ediliyor. Ve evren devamlı genişlemekde. Daha ötesi bilinmemekde. Işık ötesinde giderken ne görürsün bilemeyeceğim ama sanırım şuanki gördüklerindne farklı olmazdı. Çünkü gözünün görebileceği ışık aralığı belli. Nasıl kızıl ötesi ve ya gamma ışınlarını göremiyorsak ışık hızında da pek farklı birşey görüp algıyabileceğimizi sanmıyorum tabi bunlar hiçbir bilimsel açıklamaya dayanmayan benim fikirlerim.

     


    Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Şubat/2015
    Erkek

     Mateamatik, fizik gibi bilimleri biz uydurmadık. İnsanoğlu sadece keşfediyor. Başka bir gezegende yaşayan canlılar da o gezegenin kütleçekimine maruz kalıyor. Atomları aynen buradaki gibi etkileşime giriyor. Sadece koşullar farklı olabilir. Bir reaksiyonun gerçekleşme süresi farklı olabilir.

    Ama bizdeki matematikle, fizikle onlardaki matematik, fizik birebir aynı.

    Onlarda da ışık hızının altındaki cisimler için klasik mekanik, ışık hızının üstündeki cisimler için de kuantum mekaniği etki ediyor. Evrenin birkaç çok özel durumu dışında(solucan delikleri, taaa evrenin en son noktası) her yerde bu kuraller geçerlidir.

     

    science rocks !!!!!

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo

    zaman da bigbangle oluşmadı mı? dolayısıyla öncesinde ne vardı sorusu anlamsız kalır.


    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Şubat/2015
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı

    zaman da bigbangle oluşmadı mı? dolayısıyla öncesinde ne vardı sorusu anlamsız kalır.

    bigbang ten sonrasında sıkıntı yok zaten. bigbang nasıl ortaya çıktı?

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2012
    Erkek

    Şimdi bildiğimiz gibi Rab ol dedi ve oldu. Ardını araştırmak kafirliktir, bu tongaya düşmemenizi rica ediyorum.

    (Ne alaka diyenlere, konu zaten öyle böyle buna evrilecek. Burada ciddi ciddi evrenin başlangıcı tartışacak birikime sahip olduğumuzu zannetmiyorum. Kaldı ki literatürde bile böyle kesin tasvirlerde bulunan araştırmalar yokken alakasız bir forumda ciddi tartışma beklemek çok saçma.)

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2011
    Erkek

    Şu anda arkamda neler olabileceğine dair sınırsız teori olabilecekken (üretebileceklerim benim bildiklerimle sınırlıdır ama olabilecekler sınırsız)

    Bu tarz sorular bana çok sığ geliyor :D Olayın felsefik boyutunu irdelemek lazım.

    Şurdan başlayalım mesela, evrende olabilecek olasılıkların limiti var mıdır ? Varsa bu limiti belirleyen nedir ?

    ozgunlu tarafından 13/May/16 12:43 tarihinde düzenlenmiştir

    Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2012
    Erkek

    . , ? ! "  - ( )


    black implies white, self implies other, life implies death.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yazilimci
    Yazilimci's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Şubat/2014
    Erkek

    2x2=4 ve 1+1=2 gerisi yalan :D


    Titanyumun gücü adına!!!
Toplam Hit: 1959 Toplam Mesaj: 22
bilim soruları