Mesafe

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    by_medcezir
    by_medcezir's avatar
    Erkek

insanlarla aranıza mesafe koymak nasıl bişeydir?herkesle samimi içten olmayı seven ben, -acısını çok çektiğim içindir ki- insanlara daha temkinli yaklaşmaya başladım.sevdiğim kıza bile...sonradan suistimal edilir endişesiyle,beni takmaz endişesiyle biraz ağırdan alma politikası yürütüyorum.ama bu zarar verirmi insanlarla ilişkilere?
    hani gülünmesi gereken yerde sırf ciddiyet kavramı otursun diye gülmeme,yada çok gülenin lafı dinlenmez sözünün yüzüme hızla vurduğu tokatın etkisiyle kasılma??
    yani istiyorumki herkes, herkes olsun,kişide kendisi olsun.ben kendim olduğum zaman takılmıyorum.çokmu yavşağım? hayır sadece kendime yakın gördüğüm insanlarla çok konuşmasını seven birisiyim.maddi manevi her türlü paylaşımı severim.ama bu nedense, bazı insan tiplerinde takmama durumuna yol açıyor.halbuki çok gülmekle o kişiyi sallamamanın ne alakası olabilir? olabilir evet.ciddiyetin içindeki komedi oranı, çay bardağındaki demin suya oranı kadar olmalı galiba..

tamam buraya kadar anladım ama insan sevgilisine de yapar mı bunu yada yapmalı mı?
    sevgilisi takmaz mı sonradan?

El Yumruğu Yemeyen Kendi Yumruğunu Balyoz Sanarmış.By_Medcezir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    nasılsan öle ol hoca,zaten rol yaparsan bi zamandan sonra işin boku çıkar.

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsortiC
    AsortiC's avatar
    Erkek

Yazıyı senin yazdığından emin olmayarak;
     Kendi kendine cevap veriyosun,insanın çok gülmesi,aşırı labali tavırları,insanlarla heryönüyle alayla yaklaşması,bir zaman sonra huy olur,vazgeçemediğimiz huylarımız karakterimizi oluşturur.
     Eğer karakterin buysa arkadaş bence mesafa koyma,çünkü o sözünü dinlemeyen arkadaşlar sensiz yapamazlar.Yemin ediyorumki her ortamda kimsenin ağzından çıkmamasına rahmen,En güvenilir ve en sevilen insanlar kendileri gibi olanlar,kendini kasıp ne söleyeceğini düşünmeyen doğallardır. Sen sen ol tavırlarında ahlaki kesintilerden başka kesintiler yapma.
     else
     Eğer yapmışsan sevgiline bunu yaptığında kendini onun yerine koy?Bu çocuk neşeli zamanımı geçirdiğimden hoşlandığım
    deli dolu geyiği seven kendisiydi şimdi ise kas katı yaratık olmuş durumda.Adam olucam sözüm dinlencek diye sus pus ağır abi tavırları ayy uyuz olmaya başladım.. gibi düşünebilir
     Sende bi insanda görülen takılamama korkusu var.Çok ciddiyim takıldığını sensiz olduğun ortamlardan sonra seninle konuşan arkadaşlarından anlayacaksın.
     Gülümsemekten korkma eğer korktuğun takılamamaksa sözünün dinlenmemesi ise abartma ..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wassh
    wassh's avatar
    Erkek
    sana tavsiyem her zman oldugun gibi davran yoksa daha cok zarar gorursun, senin iyiligini sıcaklıgını suistimal ediolarsa bırak etsinler, se bildigin gibi davran...

cin alinin mına koyam bana bişi olmasın...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lethe01
    lethe01's avatar
    Erkek

herkesin dediği gibi sen SEN ol. ben sevdiceğimin yanında başka zaman nasılsam öle oluyorum. yalaka, küfürbaz, laf sokucu vb.. ara sırada desede "ne yaptımda Allah seni bana verdi"falan diye o da gayet memnun hayatından[acaba:) ]  

ama şunuda söyleyim mesafe olarak değilde, sınırı aşmamak gerekir. yıllardır can ciger olduğum bi abimi tek gecede sildim ve kaç ay oldu hiç konuşmuyoruz ve konuşmayacam da! sebep:  fazla muhabbet cildi bozar diyorlar ya hanii, onun gibi bişi.biz onunla sınırı çok aştık, her derdini bilirdim, her derdimi bilirdi ama sınırı aşınca ikimizinde cildi bozuldu.. (ya bu duyguyu nasıl anlatacam tam olarakta bilmiyorum). ama şunu söyleyim fazla samimet bi süre sonra saygısızlığı getiriyor.

ya neyse Sen sen ol. gerçekten, yüzüne bakanlar seninle tanışsınlar, başkasıyla değil. ki sevgilinin en temel hakkı seni tanımaktır, o'na yalan söylemeyi de hak etmiyordur.kendin gibi değilde, mesafeli davranıp yalan söyleme ona.hem bir ömür yalan söyleyebilecekmisin?  (yalan = kendin olmadığın için o an bulunduğum durumdur)

bknz: http://www.ilkimwebtasarim.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fistandantilus
    Fistandantilus's avatar
    Erkek
    herkes maske takıyo elbette, sende tak.. ama içten içe bileceksin yalanını ve bu seni çok yoracak. yorucu bişey ama hayatımızın belli dönemlerinde hep çeşitli maskeler takmak zorunda kalıyoruz..

Fakat söyleyin kardeşlerim; insanlığın bir ereği eksikse, eksik değil midir- bizzat kendisi de?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

Fistandantilus bunu yazdı:
    -----------------------------
    herkes maske takıyo elbette, sende tak.. ama içten içe bileceksin yalanını ve bu seni çok yoracak. yorucu bişey ama hayatımızın belli dönemlerinde hep çeşitli maskeler takmak zorunda kalıyoruz..
    -----------------------------
    ne maskesi hoca.birini etkilemek için ne kişiliğimi,ne konuşmalarımı değiştiremem.

mesafeye gelince böyle bi gayret yok.istemeyince konuşmuyosun oluyo bitiyo.

All I need is a possibility.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    POLECAT
    POLECAT's avatar
    Erkek

kardes aynı sorunu bende yasıyodum bi ara hep dost sandığım kişiler arkamdan vurdu ve şimdi o dediğin mesafeyi kendimce kullanıom onlara sorunlarımı, problemlerimi söylemiyorum herhangi biirşeyimi paylaşmıyorum. ve böyle daha iyi oluyo sagonun bi lafı varyha cok doğru '' Düşman Kelimesinin Anlamını Arkadaş Sıfatını Taşıyanlardan Öğrendim...'' Cok Doğru Bi Kelime

Yanima aldim kendimi ve yürüdüm ince çizgisinde yolumun ortalikta görünen herkesin adi yabanci, herkes

kendi maskesiyle dolasir oldu yanibasimda, tanimaz oldum yüzleri ve keskelerle avunur oldum. Düslerimde

gördügüm yüzüm benim mi? düsünür oldum, onca maske gözümün içine bakiyor sorgularcasina, ve burasi hep

yabanci, hep yalanci doldu, çikmak istiyorum artik disari, birakin gideyim kendimi alip.

"" Cümleler Doğrudur Sen Doğru İsen, Doğruluk Bulunmaz Sen Eğri İsen. P.S
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eray
    eray's avatar
    Erkek
    bende senin gibiyim insanlarla içiçe olmayı severim ve coğu zaman yardım meleği olurum herkes için.ama içiçe olacam derken abartıp milletin soytarısı olduğum zamanlarda hiç az deildir.bu belkide zayıf noktam insanlarla ilişkilerimde herkesi kendim gibi sanıyorum ve öle davranıorum ama hak edenler var haketmeyenler var değer verdiğim ve beni becermeye calışanlarda az değil hani. belki senin konundan fırlamış olabilrim ama bazen keşke diorum herkes benim gibi düşünse iyilik yaptığımda iyilik görsem değerli olduumu anlayabilsem üzmediğim insanlar beni üzmese üzdüklerim parmakla sayılır ki ölüm değil sonları. bak yine düşüneceğim neden kimse benim gibi değil. bazen işte buldum dediğimde hayal kırıklığı gelio arkasından nese gereksiz konuşuyorum belkide ben ne dersem diyim herkes bildiğini yapacak sen üzülmeye dewam et eray :D...iyi akşamlar herkese

Nihayet kendimle başbaşa kalabileceğim günler geldi..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek
    Şefkat-ü Merhamette Güneş Gibi Ol ! Başkalarının Kusurlarını Örtmekte Gece Gibi Ol ! Sahavet-ü Cömertlikte Akarsu Gibi Ol ! Hiddet-ü Asabiyette Ölü Gibi Ol ! Tevazu Ve Mahviyette Toprak Gibi Ol ! Olduğun Gibi Görün; Göründügün Gibi Ol ! iste bu sana yeter hz mevlanının dediği gibi

delimiyim ben?
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExcellencE
    ExcellencE's avatar
    Erkek

hacı bende sana çoğumuzun önereceği gibi kendin olmasını önereceğim

insanlara kendini uydurmak için kendini yontanlar birsüre sonra yontula yontula kaybolurlarmış;) (eğer senin durumunu anlatmıyorsa üstüne alınma:D)

Yapay zeka, zeka değildir.
Toplam Hit: 2773 Toplam Mesaj: 14