folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Meslek Liselerinin Katsayı Sorunu



Meslek Liselerinin Katsayı Sorunu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2005
    Erkek
    dai iide sorunu cocuklarını oralara gönderen aileleremi buluosun yoğsam eğitim sisteminemi? önce buna karar ver
    eğitim sisteminden çok sorun ailelerde
    simdi gercekci olalım:
    en ii öğrenci fen lisesine gider
    bi altı and lisesi
    askeri liseler
    süper liseler
    buraları kazanamayanlara iki secim hakkı tanınır.eğer bir fakültede okumak istiosa calıssın die düz liseler(düz liselerdende tonla kazanan var a.q aynı müfredat)
    veya okumaya niyeti yoksa bi mesleği olsun diye meslek liseleri.
    e abi ben bugün and lisesiyim 2 gün sonra sınav var götümü sıkıyorum burda zaten kazanmsı gelmişim bırakta sana göre bi avantajım olsun senden daha çok imkanım olsun daha cok fakülte secme hakkım olsun daha cok kazancım olsun.
    meslek liselerindede ac kalmıosun gittiin bölüme gçre kazancın deişiyo e ama orada okuyupta 1-2 milyar maaş bekleme.ha alanlar yokmu vardır elbet kafayı kullanan her zaman kqazanır ben genel konusyuorum kimseyide küçümsemiyorum.
    bunlar 8.sınıftada böleydi e abi fakülte okumak niyetinde olan düz liseye gitsin ordan kazanan cıkmıomu a.q hukuk bile kazanan cıkıyo düz liseden

    Amphetamine Logic.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    qral
    qral's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    sorunu ailelerde bulmuyorum; diyorum ki:
    sistem sorunlu ve
    bu sistemin sorunlarından yurdum insanı haberdar değil...

    bokvarsendegel@hotmail.com iletişim adresim;)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX1453
    ZyreX1453's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Kasım/2005
    Erkek
    Yaw kral..Söylediklerin senin fikirlerin,bu durumda doğru olduğunu ancak savunursun..Demekki farklı dünyalarda yaşıyoruz.Hafif ezik büyümüşsün demekki.Başka fikirler var düşüncelerinin altında.Ara eleman olmak istemiyordun demek way way..O zman gitmeseydin kardeşşim..Niye gittin.Bu mu senin meslek liselilere yol gösteriş tarzın..Ben tek taraflı yazmıyorum aksine sen tek taraflı işlemişsin konuyu..Ben sana muhalefet yapmıyorum,senin söylediklerine ek yapıyorum..

    Bir kere sen küçümsüyorsun meslek liselileri,çok açık belli oluyor.Çok zeki oldğunu sanıyorsun(ZATEN YAZMIŞSINDA) sen kendini bir kere soyutlamışsın ve senin gibi zeki öğrencilerin o okullara gitmmemesini söylüyorsun.Ara eleman olanların gitmesi gerektiğini söylüyorsun..
    Masal anlatmışsın kardeşim üzülerek söylüyorum..Katsayı sorununun lehinize halledilmesinden yanayım bende ancak böyle meslek lisesine teşvik olur..İmam hatipleri mslek liselerinden ayıramayacak zihniyetle yönetildiğimizden sizin işşiniz olmaz diyorum ve boşa da demiyorum..

    Bir kez daha söylüyorum kimse sana o okulu zorla seçtirmedi..Bana ne muhhabet yapıyorsun akıllı..Ben sana meslek lisesilerin durumunu başka bir açıyla gösteriyorum..

    Hadi çok zekisin ünivi de kazandın ya!..Sen katsayılar eşitlense Anadolu liseleriyle veya Fen liseleriyle yarışabileceğini mi zannediyorsun.Size ne kadar eğitim veriliyor ki.O eğitimle mi kazanacaksınız 4 yıllıkları..Sen verilen eğitimin başuboşluğundan bahsedeceğine sisteme boq atıyorsun..Bir kere hedefin yanlış.Ondan sonra böyle bas bas bağırırsın duvarlara..

    Bırak bu işleri qral anlattığın gibi değil o işler..Herkes ünivi zaten kazanamaz ben kazanır veya kazanmalı mı diyorum..Meslek lisesine giden biri zaten 4 yıllık üniv düşünmemeli.Düşünecekse(kazanamadığı taktirde) Düz liseye gitmeli..Senin o küçümseyerek söylediğin ara elemana da ihtiyacı var bu ülkenin..Haa benim gibi zeki elemanlar(ara eleman olmak istemeyen ama meslekte okuyan) buraya seçip yanlış tercih yapmasın diyorsan orası başka tabi..Ayrıca kopyala yapıştır yapmak veya sözlüğe bakmak empatinin ne olduğunu ancak açıklar.Bilmek ve yapmamak başka şeydir..

    Beyaz adam bize sayısını hatırlayamadığım kadar çok söz verdi. Bunlardan sadece birini tuttu. Sonunda topraklarımızı elimizden alacağını söylemişti. Sadece bu sözünü yerine getirdi...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kedmesh
    kedmesh's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2006
    Erkek
    Üniversitenin kuruluş amacı (yani academia bir filozof tarafından kurulmuştur) şudur BİLGİYE ULAŞMAK, akıllı insan yetiştirmek. Academia kurulduğunda şimdiki gibi insanlar iyi bir mesleğe sahip olmak için gitmiyorlardı yani üniversitelerin kuruluş amacı bu değildi ama günümüz Türkiyesinde işler biraz değişti üniversite okumak bir zorunluluk haline geldi artık insanlara üniversite denildiğinde akıllarına sadece gelecekte meşgul olacağı meslekle ilgili şeyler geliyor .Evet bu doğru değil ama suç da insanımızda değil sistem de ,türkiye koşulları buna zorladı öğrencileri.Neyse fazla uzatmayalım şimdi gelelim sadede.
    Avrupada meslek lisesi ile düz lise oranı %80 e %20 dir.Yani %80 meslek lisesi %20 düz lise.Şimdi böyle oluyoda noluyo diyeceksiniz.Anlatıyım adamlar meslek lisesinden mezun oluyor işe giriyor en aşaa 2500 euro maaş alıyor geziyor tozuyor her yıl başka bi ülkede tatil yapıyor her hafta sonu manitayla lokantada yemek yiyor tiyatroya gidiyor sinemaya gidiyor ev alıyor ,araba alıyor evleniyor çoluğa çocuğa karışıyor hiç zorlanmadan onlara iyi bir gelecek sunuyor.Yani litaratürdeki normal yaşam sınırları içerisinde yaşamını idame ettiriyor.(Burdan neden açlık sınırının altında olduğumuzu anlyabilirsiniz)Şimdi bir de düz liseyi tercih eden adama bakalım adam kariyer yapmak istiyor üniversiteyi kazanmak istiyor yani üniversitenin asıl kuruluş amacı olan "bilgiye ulaşmak " istiyor bu bir seçim her iki koşulda da hayatını bi şekilde idame ettirebiliyor ama bu bizim ülkemizin koşullarında imkansız çünkü biz bir liseden mezun olup hayata atılırsak aç kalırız işte bu yüzden üniversiteyi kazanmak isteyen herkes haklıdır.Meslek liseli de haklıdır çünkü bu ülkede ara eleman olursan yukardaki gibi bi ara eleman olamazsın imkansız yani yapabileceğin tek bişey var kazanacağın maaşla o da aç karnını doyurmak ama şöyle olsaydı ne bu yazılar yazılırdı ne de hala tartışıyo olurduk bu ülkede ara elemana iyi bir yaşam vaad edilseydi o zaman bizde girerdik bi işe çalışırdık.Hem üniversiteye giren aday sayısı azalırdı böylelikle sınavla geçiş daha kolaylaşırdı belkide sınav tamamiyle ortadan kalkardı.Yani bizi bu tartışmalara iten sadece sistemdir başka hiç bir şuçlu yoktur.

    Eğer bir örs isen sessiz dur, yok eğer çekiç isen sıkı vur.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    qral
    qral's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    bırakın yarışsınlar o zaman madem yok korkunuz meslek liselerinden. hiç gülceğim yoktu :)
    niye ses cıkartıosunuz o zaman?
    hadi fen lisesi neyse de bizim lisedeki kadro anadolu liseslerinin yarısına kök toplatırdı(yıl 2000). simdilerde yok böyle bişi olmasın zati. bende diyorum ya su anda sistem değişmezse değişmesin. asıl amac millet bişeyler duysun temkinli adım atsın. hayatını moq etmesin. inan tek amacım o. bu arada senin eklediklerine bende yorumlarımı kattım sadece . tabiki kişisel görüşlerim bunlar isteyen beğenir isteyen beğenmez.
    ezik olduğum konusuna gelirse ben bunu eziklik değil bastırılmaya calışılmışlık olarak adlandırıyorum sadece.
    hoş oldu la "bastırılmaya calışılmışlık"
    anlatmaya çalıstıklarında doğruluk payı da baya var aslında ama benim dediklerim (bknz önceki sayfalar) olmadan eksik ve yanlıs bişeyler anlatıyor.

    bokvarsendegel@hotmail.com iletişim adresim;)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    niye meslek liselileri amele gibi görüyonuzki ? çoğunluğu okumaktan yana olmayanlar vs olabilir ama çoğuda isteyerek o hale gelmiyo ben anadolu teknikteyim mesleğe göre biraz daha şanslı biraz daha kıdemliyim anadolu tekniğe sınavla girdim kazanarak girdim ama sonuçta meslek liseliyim.. herkesin düşüncesi aynı okumaktan yana olmayan kolay yoldan iş hayatına girmek isteyen kişilerin okuduğu okul .. amele lisesi.. aq çoğu fenci edebiyatcı anadoluludan daha akıllı daha becerikli daha çalışkanız .. önümüzün açılması lazım bak ben makinadayım makina mühendisi bile zor oluyom bari buna düzgün bi izin versinler yav vermişler öğretmenliği aq öğretmen olup ne yapacam belki ufkum geniş mühendis olacam ben ? .. saçmalıktan öte bişey deil bu .. haksızlık yapılıyor .. çoğu kişinin işine geldii içinde ne haksızlığı vs dio siz okusaydınız meslek lisesinde sizide görürdük..

    :|
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fugitive
    Fugitive's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Mayıs/2003
    Erkek
    ne biliyosunuzki haksızlığın kralını zamanında yaptılar bize yaşamayan ne bilcek sıkıyosunuz oradan yok lisedekilere haksızlık oluyomuş ben anadolu teknik lisesi mezunuyum (5seneliktir) lise dersleri fizik,kimya,mat,biyoloji vs vs hepsini gördük artı 1 sene ingilizce gidenler bilir dersler 10 saat bizim zamanımızda bu olayı çıkardılar ve ben lise 1 e yeni geçmiştim kaydımı aldırmak istiyorum düz liseye dedim izin vermediler bumu adalet meslek liselilerine yapılan bu haksızlığı savunanlarıda kınıyorum hayatımızı zikti bu sistem...

    You think the game is over ? It has just begun ;)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cLust3R
    cLust3R's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek
    babalara geldim tüm meslek liselilere allah kolaylık wersn en basta bna :S
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ekim/2005
    Erkek
    biz ne yapalım.biz enayimiydik çalıştık sınavla girilen l liseler için.OKSden önce yat sonra bize haksızlık yapılıyo.asıl haksızlık bize yapılır katsayılar eşitlense.arada bir fark olması gerek..
    biz g.tu yırtalım ÖSS için zart ve zurt için siz oh butun gun gezin yok bn pcden annıom bilg muh okucam.
    herşeyin kolayına kaçmak gibisi yok be.oh ne ala ak
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dogan08
    Dogan08's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mayıs/2006
    Erkek
    sistemde cok uafak bir kac sorun var aslında meslek lisesinin önünü acıldı siz nediyorsunuz...yaw sen şimdi sınavda 120 soru çözcemn normal lise mezunu adam 180 soru cözcek bu bir.he gelelim tercihlere a.q 4 yıllık istediğin yere git işte normalde gidebilcekmiydin ?
Toplam Hit: 7374 Toplam Mesaj: 37