folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Meslek Lisesi Mezunlarına Müjd



Meslek Lisesi Mezunlarına Müjd

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmQceR
    EmQceR's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Kasım/2007
    Erkek

    Üniversite kapısından dönen lise mezunlarına müjde. Artık her lise mezunu üniversiteli olacak.

    Müjde bizzat yüksek öğretimin başındaki isimden geldi. YÖK Başkanı bugün meslek liselileri de sevindirdi. Ve katsayı adaletsizliğinin kalkacağını açıkladı.

    CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL:

    Yüksek öğretimle ilgili bir radikal öneri de Cumhurbaşkanı’ndan geldi. Cumhurbaşkanı Gül, "Rektör seçiminde yetkilerimi devretmeye hazırım" dedi.

    Dünya üniversiteleri bilimde çığır açıyor. Türkiye'de ise yüksek öğretim kısır rektör seçimi tartışmalarının gölgesinde kalıyor.

    Eğitim sistemimizdeki bu soruna Abdullah Gül'den bugün radikal bir çözüm önerisi geldi. Cumhurbaşkanı Gül, "Rektörleri belirleme yetkimi devretmeye hazırım" dedi.

    Rektör seçimi tartışmalarının üniversitelerde derin yaralar açtığını düşünen tek isim Cumhurbaşkanı değil. YÖK Başkanı da bu konuda Cumhurbaşkanı Gül'le benzer düşüncelere sahip.
    YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, yürüttükleri çalışmalardan söz ederken, "en önemli konunun, mesleki ve teknik eğitimi seçenlerin seviyenlerini yükseltmek ve önlerindeki engelleri kaldırmak olduğunu" vurgulayarak, "Bu amaçla, meslek liselerinden başlamak doğru olacaktır ve bu liselere sınavla öğrenci alınması için Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam etmektedir" dedi.

    Meslek liselilere uygulanan katsayı uygulamasının, "onların gelişimini önlemeyecek hale getirileceğini" ve "dikey geçiş imkanlarının olabildiğince artırılacağını" bildiren Özcan, "Halen, üzerinde çalıştığımız ÖSS sistemi ile üniversiteye giriş daha çağdaş bir hale gelecek ve sorunlar kendiliğinden çözülecektir." dedi.

    Yusuf Ziya Özcan, TÜSİAD tarafından Avrupa Üniversiteler Birliği Kurumsal Değerlendirme Programı'na hazırlatılan "Türkiye'de Yüksek Öğretim: Eğilimler, Tartışmalar ve Fırsatlar" başlıklı raporunun sunumu amacıyla Sheraton Oteli'nde düzenlenen toplantıda konuştu.

    Yükseköğretim sistemine ilişkin bilgi vererek, yürüttükleri çalışmaları anlatan Özcan, diğer ülkelerin eğitime ilişkin sorunlarından farklı olarak Türkiye'deki en önemli sorunun, üniversite öğretimi talep eden ortalama 1,5 milyon mezununa üniversitelerde yer bulmak olduğunu belirtti.

    Bu problemi çözebilmek için farklı yaklaşımlar uyguladıklarını söyleyen Özcan, kontenjanlardaki artışı ve taban puanların düşürülmesini örnek gösterdi.

    Özcan, ayrıca vakıf üniversitelerini desteklediklerini, yaratacakları kapasite artışının yükseköğretim sistemi için yararlı olacağını düşündüklerini vurgulayarak, "Yeni açılan üniversite kontenjanları, ikinci öğretimdeki genişlemeler, Açık Öğretim'in bütün bölümlerinin herkese açık hale gelmesi ve yeni uzaktan öğretim programları sayesinde önümüzdeki yıllarda bütün lise mezunu öğrencilerimize üniversite imkanı sağlanacaktır" diye konuştu.

    Yüksek öğretim sisteminin, ikinci öncelikli sorununun, öğretim üyesini ihtiyacını karşılamak olduğuna işaret eden Özcan, yürütülen çalışmaları anlattı ve sonuçların gelecek yıllarda alınacağını söyledi.

     

    ----------------

    bir meslek lisesi öğrencisi olarak inşallah uygulama hayata geçer sorunsuz...


    ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    dostum üniversiteli olunca noluyor söylermisin ? çoluk çocuk işi yaptılar herşeyi.Meslek lisesinde eğitim varmı ?


    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yns_berk
    yns_berk's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2005
    Erkek
    mayrip bunu yazdı:
    -----------------------------

    dostum üniversiteli olunca noluyor söylermisin ? çoluk çocuk işi yaptılar herşeyi.Meslek lisesinde eğitim varmı ?


    -----------------------------
    meslek lisesinde mesleki eğitimin alası var kardeşim
    adam 4 sene düz lise okuyor, sonra geliyor bilgisayar mühendisliğinde elektronikte okuyor
    20-25 yaşında adamın öğrendiğimi yoksa 15-20 yaşında adamın öğrendiğimi daha sağlamdır
    benim arkadaşım vardı 3 sene dershaneye gitti eline daha kontrol kalemi almamıştır, şimdi bi yer kazanamadığından 2 yıllık elektrik bölümüne gitti nerde adalet

    ...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek


    tüm meslek lisesi mezunu / okuyan kardeşlerime hayırlı olsun.kat sayı sadece meslek lisesi mezunları için sanırım.Ahh birde şu öğretmen lisesi mezunlarına verilen katsayılar kaldırılsada herşey tastamam adaletli olsa..

    not: aponun bu sözü harbiden samimiyse helal olsun,hiç beklemezdim böyle bişe..

    Troubles'll come & they'll pass
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cLust3R
    cLust3R's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek
    4  senediraynı haberleri duyuyorm yok akp şu yasayı cıkartıyor yok bunu yapıyor meslek liselerine müjde vs. bi şey oldugu yok olmazda adamlar imam hatipler için uraşıolar ama heveslenmeyin olmaz hiç bişey bu saatten sonra olsa olrdu ..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2003
    Erkek
    meslek liseslilere ne adaletsiziği ya ne saçmalıyorlar asıl adaletsizlik düz liseslilere ohh be adamlar hem meslek okusun eline mesleğini alsın hemde düzliseliyle aynı imkanda üniversteyegirsin a.k bilseydim bende mesleğe giderdim elimde arıyetten meselk olurdu üniverste kazanamasanda  ama düz liseli mecbur üniversteyi kazanmak zorunda elinde meslek yok Eğitim sisteminde adaletsizlik derseniz öyle bir sayarım ki

    • örneğin bir kanun daha çıkmış bir bölümü normal okumayla öğretmenliğini okuma arasında bir fark yokmuş mesela adam tarihbölümü öğretmenliğini bitiriyor öğretmen olarak kpss yegirebiliyor  formasyon alıyorlar ama tarih bölümü bitireninde öğretmenlik yapabilmesi için ayrıyetten 2 yıl formasyon alması gerekir şimdi almadan o öğretmenlik okuyanlarla aynı hakka sahip olacak çalışsalardı öğretmenlikbölümünü kazansalardı kazanaların hakkı yenicek
    • Sonra Düz lise Sözel bölümü öğrencileri gerçekten üniverste alanları acayip kısıtlı ve acayip bir puan olaı var  sayıalda  280 270 ile bile  4yıllık fakülte varken sözelde bu rakam en az 310 gibi bir şey
    • Felsefe,Psikoloji,hukuk,sınıf öğretmenliği,sosyal bilgiler öğretmenliği,vb bir sürü sözel bölümlerin hepsine eşit ağırlıktan giriliyor yahu adalet ve özel güvenlik 2 yıllık meslek yüksek okullarına bile eşit ağırlıktan alıyorlar sözelin müthis kısıtlı olanları acayip puanlar yahu ilahiyat 360 puan yuhh a.k yuhh bee  askeri okullara sözelden öğrenci asla alınmamakta polis akademilerine sözelden alınmamakta sözelci insan 2.sınıf  muamele görmekte

      say say Bitmez Bana sende sayısalcı olsaydın gibi saçma yorumlar yapmayın oldu ozaman hayatımızı sözele kapatalım hayatta en çok işe arayan şeye hep beraber sayısal idame ettirelim hayatımızı ben adaletsizlikten bahsediyorum saçma düzenden

    Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolySeclorum
    HolySeclorum's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mart/2007
    Erkek

    Umarim kaldirmazlar katsayiyi. Adamlar meslek lisesinde dogru duzgun fizik kimya matematik mi isliyo yav :S Bunlari bilenle bilmeyen arasinda bir fark olmasi lazim.

    Edit: Univlerde lacka oldu zaten, her onune gelen univ okumak istiyo :S


    Her Hakkım Saklıdır
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mart/2007
    Erkek

    HolySeclorum bunu yazdı:
    -----------------------------

    Umarim kaldirmazlar katsayiyi. Adamlar meslek lisesinde dogru duzgun fizik kimya matematik mi isliyo yav :S Bunlari bilenle bilmeyen arasinda bir fark olmasi lazim.

    Edit: Univlerde lacka oldu zaten, her onune gelen univ okumak istiyo :S


    -----------------------------

     

    teknik lisede okuyan bi arkadaş vardı, matematik, kimya, biyoloji ve fizik derslerini ingilizce olarak okuyorlardı, ama bişi anlamıyorlardı o ayrı :) bu ana dersleri fazla işlemeleri gerekirken, vakitleri atelyelerde geçiyordu.

    Geçenlerde kumpircide otururken, salataları, kaşarlı kumpirleri ve kısırları gördüm, o sırada şöyle düşündüm: Kısırlaştırılmış Siyaseti, Kaşar Siyasetçilerden Alırsak, Önümüze Amerikan Salatası Olarak Gelir Ve Biz de Onu Yeriz, Ama Orada Unutulan Birşey Var, O da Çoban Salatası.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Eylül/2007
    Erkek
    Herşeyin olduğu gibi bunun da b.ku çıktı. Yurtdışındaki üniversiteleri örnek gösterio. Git bak bakalım yurtdışındaki üniversitelere devlet sırtını dönmüş mü...

    Folklorik olarak sana saygım var ama sana tapamam totem!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MinervaL
    MinervaL's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2008
    Erkek
    elektrik bölümü mezunu okusa nolur okumasa nolur.Bütün mallar gerizelalılar okuyo.Alayıda işsiz sonra   geziyolar bilmem kaç tane ünili işsiz kaldı diye :D

    Konumu silenlere inat kürdüm
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Eylül/2005
    Erkek

    Tahribat Forum
    Gündem - Güncel Konular
          Meslek Lisesi Mezunlarına Müjd

    konuyu açmadan başlığı falan bi kez daha gözden geçirmek gerekir. :)

    edit:

    imam hatiplerin önünü açıyorlar.. taşlayın..


    Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
Toplam Hit: 3738 Toplam Mesaj: 22