Metal Kaybı Olmadan Bıçak Ve Kılıç Nasıl Bilenir?
-
Arkadaşlar bende coldsteel dahil pek çok markanın av bıçakları ve bir kaç tane de kılıcı var, bunlar satılırken körelmez diye iddiada bulunuyorlar ama iş öyle değil bayağa bildiğin köreliyor bu bıçaklar. Örneğin aldığımda sadece temasla kağıdı hıtır hıtır kesen tanto lite bıçağımın ağız kısmını şu anda elimle hafiften sıkabiliyorum, ilk aldığım günkü gibi olsa değil sıkmak kendi ağırlığıyla avcuma dahi dokunduramazdım. Keza katana kılıçta da aynı durum söz konusu, bildiğin köreliyor. Canımı sıkan husus bunları bıçak gibi bileyememek, ne kullanılır nasıl yapılır ilk günkü hallerine nasıl getirilir bilmiyorum, taşlama ile olacak şey değil bu kesin. İşi bilen varsa bana bir yardım etsin, parça başına para da verebilirim yapabilecek biri varsa.
-
Bir ara yurtdışından bıçak çakı getirmek için araştırma yaparken bi forum bulmuştum sadece bıçak üzerine ve öyle sadece meraklıların olmadığı bir kaç ustaninda olduğu güzel bir yerdi. Bulunca yazayım buraya.
Edit: burasıydı galiba
www.bicaksanati.com/forum/index.php
heza tarafından 24/Oca/16 21:39 tarihinde düzenlenmiştir -
Bu işle uğraşanlara sormak lazım yinede ama kendinde demişsin zaten ısıl işlem görmüş çelik bıçak bikere bileylendimi zımpara taşında molekülrr yapısı bozuluyo hafif bi menevişlenme olur, prof bi elde tekrardan işlem görmesi lazım zanımca ,makinesi felan vardır belki su soğutmalı bıçak bileme tezgahı felan yağ taşında da son bi klasını aldınmıda alsana sıfır bıçak
-
hacı bende mutfakta kullandığım bıçağın böle deli gibi kesmesini sitiorum ama bi türlü olmuo.
bu taşlar var onlarla çok keskin yapıolar ama o taşlardan bulupta alamadım
-
bileme tasi bir cogu icin isini gorur ancak bazi bicaklar fabrikada cikisinda lazerle bileniyor ve bilenmek icin tasarlanmamis oluyorlar onlari pek bileyemezsin yani bilesen bile ilk anki randimani alamazsin.
mutfak icinse ise bicak bileme aparatlari var hani 2 tane celigin arasina kistirip biliyorlar, acayip kesnin oluyor ancak bicagi cok fazla yoruyor ve cok cabuk kurelme yapiyor birde sonrasinda bi temizleme mecburiyeti doguyor
-
@RETRET hocam bunları bilmeyecek adam değilsin aslında.
o sıfır zımpara , bileme makinası , yok sıfır numara bıçak taşı gibi saçma işleri sakın bulaştırma o bıçak ile kılıçlara. zaten onların amacı yontarak şekle sokmak bıçağı.
ayrıca körelmeyen bıçak diye birşey yok. dünyanın en sağlam çeliği bile olsa kullandıkça körelecek o bıçak. şansı yok. ayrıca kimse fabrika gibi bıçak bileyemez .
ben birtane g3 kasatura buldum 3 yılda zor köreldi ama köreldi. bildiğin gibi en sert hava çeliğinden yapılmış olmasına rağmen kullandığın zaman köreliyor.
şimdi bu işi zevk haline dönüştürüp kendin çözecksin evde.
birtane en babasından USTURA BİLEME KAYIŞI spariş edip gelmesini bekleyeceksin.
onu sağlam bir çekilde gerdirip bağlayacaksın evin köşesine. yada balkon demirine.
eğer extrem sonuç almak istiyorsan gelişine zeytinyağı ile saatlerce bileyeceksin. bıçağın ağzını ileri doğru sürercesine saatlerce bileyeceksin.
saç kılını ortadan ikiye ayırmazsan bende saçlarımı yeşile boyayp ben topum diye sokakta bağıracam nejdet abinin dükkanının önünde.
elinle değil dilinle bile keskinliğini kontrol etmekte zorlanacaksın.
hatta dilinden lavaboya damlayan kan halüsülasyon yapacak beyininde.
''sen ilksin retret ,hayır yemin ederim o adet kanı değil. ,saçmalıyorsun retret o adet kanı değil ilk sen yaptın bu kan kızlığımın zarı retret, hayır açıklayabilirim küçükken bisikletten düştüm retret '' gibi rüya görme olasılığın bile var.
-
zalimadam bunu yazdı
@RETRET hocam bunları bilmeyecek adam değilsin aslında.
o sıfır zımpara , bileme makinası , yok sıfır numara bıçak taşı gibi saçma işleri sakın bulaştırma o bıçak ile kılıçlara. zaten onların amacı yontarak şekle sokmak bıçağı.
ayrıca körelmeyen bıçak diye birşey yok. dünyanın en sağlam çeliği bile olsa kullandıkça körelecek o bıçak. şansı yok. ayrıca kimse fabrika gibi bıçak bileyemez .
ben birtane g3 kasatura buldum 3 yılda zor köreldi ama köreldi. bildiğin gibi en sert hava çeliğinden yapılmış olmasına rağmen kullandığın zaman köreliyor.
şimdi bu işi zevk haline dönüştürüp kendin çözecksin evde.
birtane en babasından USTURA BİLEME KAYIŞI spariş edip gelmesini bekleyeceksin.
onu sağlam bir çekilde gerdirip bağlayacaksın evin köşesine. yada balkon demirine.
eğer extrem sonuç almak istiyorsan gelişine zeytinyağı ile saatlerce bileyeceksin. bıçağın ağzını ileri doğru sürercesine saatlerce bileyeceksin.
saç kılını ortadan ikiye ayırmazsan bende saçlarımı yeşile boyayp ben topum diye sokakta bağıracam nejdet abinin dükkanının önünde.
elinle değil dilinle bile keskinliğini kontrol etmekte zorlanacaksın.
hatta dilinden lavaboya damlayan kan halüsülasyon yapacak beyininde.
''sen ilksin retret ,hayır yemin ederim o adet kanı değil. ,saçmalıyorsun retret o adet kanı değil ilk sen yaptın bu kan kızlığımın zarı retret, hayır açıklayabilirim küçükken bisikletten düştüm retret '' gibi rüya görme olasılığın bile var.
Ustura bileme kayışıyla olacaksa sipariş edeyim şimdiden. otomasyonlu bişey olsa daha iyi olacaktı da neyse.
-
Hocm bnde klıç alcam osmanlı türk kılıcı nerden alsam nelre dikkat etsem ucuza nerden alsam :)
-
Mikron düzeyinde dahi olsa metal kaybı olmadan bıçağın bilenmeyeceğini düşünüyorum.
Bileme işi, metali inceltmek ise inceltilmeden bu işin yapılacağına pek ihtimal vermiyorum.
Bileme taşlarının bile çeliğin türüne göre çeşit çeşit olduğunu duymuştum.
@Ekerci almıştım zamanında Eminönü'nden o taşlardan ama bıçağı mahvetmişti. Bıçağı çöpe atmak durumunda kalmıştım.
@erebos o iki disk arasına sıkıştırıp bileme yapan aletler doğru açıdan tutup çekmezsen bıçağı yamultuyor.
@zalimadam bu işi yapıyor musun? Ağzım sulandı resmen :)
Bir çakım var, yardımcı olur musun?
-
Hocam aklıma bir replik geldi ; "Karşılığında başka birşey vermeden bir şey kazanılamaz" Full Metal Alchemist. Çok az derecede de olsa kayıp olur düşüncesindeyim. Kullan bileme taşını gittiği yere kadar bence :)
-
İki tane elmas bıçağı V şeklinde pozisyonlayıp bıçağın keskin tarafından, önce sertçe sonra yavaşça birkaç kez geçirdiğinde çok iyi bir keskinlik kazanıyor.
Ancak V'nin açısı çok küçük olmadığı için keskinliğini çabuk kaybediyor.
kılıç coldsteel katana sword bilemek bileylemek pıçak bıçak ekmek bıçağı