folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Metaquest3 Vs PSVR2

Metaquest3 Vs PSVR2

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uzengil
    uzengil's avatar
    Erkek

Selamlar müridler,

Çok ikilemde kaldığım bir seçim için sizden destek rica ediyorum,

Çok heves ettiğim ve hevesle deneyimlemek istediğim VR cihazı satın almak istiyorum fakat sadece Metaquest3'ü deneme şansım oldu,

PS5 + PSVR2 mi alınmalı yoksa Metaquest3 mü alınmalı sizce ? Görüntü kalitesi olarak o kadar fark var mıdır ? 

PSVR2 alıp sadece oyun odaklı düşünmek mantıksız mı acep ?

İmza nasıl atılıyor ?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek

quest3 derim

psvr2 denemedim.

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uzengil
    uzengil's avatar
    Erkek

2 adet quest3s aldım konu kapanabilir :)

İmza nasıl atılıyor ?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TxT
    TxT's avatar
    Erkek
    uzengil bunu yazdı

hocam konuyu kapatmadan (: deneyim ve sevdiğin oyunları, tavsiye uygulamaları vs ara ara günceller misin. üç vakte kadar meta deneme kullanma fırsatım olacak deneyim yok fikir etmiş olurum

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Erkek

Yıllar önce oculus rift denemiştim. Çok baş dönmesi yapıyordu. Yıllar içinde gelişmeler olmuştur muhtemelen. Merak ettim hala baş dönmesi yapıyorlar mı?

lrny.app
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    Hannibal_King bunu yazdı

Yıllar önce oculus rift denemiştim. Çok baş dönmesi yapıyordu. Yıllar içinde gelişmeler olmuştur muhtemelen. Merak ettim hala baş dönmesi yapıyorlar mı?

Uzun süreli kullanımda bir çok kişide baş dönmesi problemi devam ediyor. Bende şöyle saçma bir şey oluyor. Gözlüğü çıkarınca yürümeyi unutuyorum :D bu sorun uzunca bir süre zor aşılır diye düşünüyorum. 

MhmdAlmz tarafından 26/Ağu/25 01:17 tarihinde düzenlenmiştir

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek
    Hannibal_King bunu yazdı

Hocam olay motion sickness olarak geciyor, beynin gorsel olarak hareket ettigini dusunurken vucudun sabit durdugun sinyalini veriyor. (Ic kulak vs) Dolayisi ile beyin bi sacmalik oldugunu anliyor hatta bi teoriye gore zehirlendigini dusunuyor ve ondan dolayi miden bulaniyor ve seni kusmaya itiyor.

Cihazin sucu degil yani fizyolojimizle ilgili bi durum. Bu arada benzer olay otobuste vapurda kitap okurken telefona bakarken de olur. Onundeki ekran sabitken vucuduna hareketli olduguna dair bi sinyal gidiyo o da benzer etkiler yapiyor.

Yeterince maruz kalirsan alisiyorsun, evde cihaz varsa birkac gun oyna artik bulanmiyor miden.

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek
    Hannibal_King bunu yazdı

Motion sickness, cozumu yamalar gelistirerek yapabilirler.

Onun da esprisi kacar sonucta VR, oyunlarda her oyun degil ama bazı firmalar bunu önemsiyor motion sickness yamasi ile gorus alani daraltiliyor ya da farkli trickler yapiliyor cunku.

Korkunç rahatsız edici bir durum bu arada, bende de var.

Kurtlar tasma takmaz....
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    uzengil bunu yazdı

Öncelikle güle güle kullan.

Sanırım 2 tane olduğu için bütçe konusu devreye girdi ve 3s seçildi diye düşünüyorum. Normalde standart 3 önerirdim.

Crackli oyun yüklemek için: https://github.com/VRPirates/rookie

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    TxT bunu yazdı
    uzengil bunu yazdı

hocam konuyu kapatmadan (: deneyim ve sevdiğin oyunları, tavsiye uygulamaları vs ara ara günceller misin. üç vakte kadar meta deneme kullanma fırsatım olacak deneyim yok fikir etmiş olurum

beat saber + song downloader mod

superhot

batman - arkham shadow

assasisns creed nexus

i expect you die 1-2-3

escape simulator

pistol whip

keep talking and nobody explodes

bunlar oynadığım ve beğendiklerim. O kadar çok çeşit var ki ömür yetmez..

RecTV yükleyip sanal alemlere dalabilirsin. onun da sonu yok. roblox gibi bir sistem sanıyorum. Bir sürü odalar var online oyunlar oynuyorsun vs vs

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uzengil
    uzengil's avatar
    Erkek

Bugün elime ulaşacak kapatmadan takibe alayım konuyu :)

Hanımla hem dizi film izlemek için hem de birlikte oyun oynayabilmek için aldım kısaca süreci anlatayım,

Öncelikle PC bakındım, elimde 1 adet gaming masaüstü var fakat 1 adet daha alıp aynı zamanda mevcuttakini güncellemek 100K+ civarı tutuyordu, PS5 + PSVR2 almayı çok düşündüm şimdilerde iyi ki almamışım diyorum, iki kişi aynı anda aktivite yapamayacağından pek bir espirisi olmayacaktı ve kablolu olması çok yorucu olacak diye düşünüyorum,

Quest3 ve 3S arasında çok kalmıştım 3 almamamdaki tek sebep fiyatı 30K 2.eli 25 - 20 aralığında (Cihazın temizliğine göre) 2.el fiyatı da yüksek olduğu ve 1-2 senelik cihaz olduğu için fazla talep görmüyor,

3S hem fiyat performans, 2.eli çok hızlı ve neredeyse aynı donanımlara sahip olduğu için daha kullanılabilir bir cihaz.

Oyun deneyimlerimi 1 hafta içerisinde detaylı kullanımda paylaşırım. Bu arada almadan önce VR kafede deneyimledim ve lensleri kendime göre ayarlamadığım halde baş dönmesi , baş ağrısı veya mide bulantısı gibi sorunları belki de hevesle olduğu için neredeyse hissetmedim :)

İmza nasıl atılıyor ?
Toplam Hit: 1177 Toplam Mesaj: 15
vr psvr metaquest