Metobolizmam Çok Yavaş
-
ismailTPC_Hastanesi bunu yazdıC10H15N bunu yazdı
Hipotiroid olabilir dahiliye git
Aynen Katılıyorum..OLabilir...
Alıntı:
Hipotiroidi
Genel Tanıtım
Hipotiroidi Nedir?
Hipotiroidi, tiroit bezinin az çalışmasına bağlı olarak tiroid hormonlarının az salgılanmasıdır. Bu hormonlar metabolizmamızı düzenlediğinden, kana az hormon salgılanmasına bağlı olarak halsizlik, yorgunluk, ciltte kuruluk ve dökülme, müdahale edilmeyen vakalarda dilde büyüme, seste boğuklaşma ortaya çıkabilir.
Kan testlerinde T3, T4 düzeyleri normal, TSH düzeyi yüksektir. Hastalık kontrol altına alınmadığı sürece hasta önce kilo almaya başlar, ardından zaman içinde vücut ısısı düşer, şuuru bulanıklaşır. Bunlara kabızlık da eklenir.
Bu belirtiler bir arada görüldüğünde hastanın bir uzmana başvurup tiroid fonksiyonlarını ölçtürmesi gerekir. Tiroid hormonlarının yeterli olmadığı durumda, günlük alınan tabletler ile hormonlar yerine konularak tedavi edilebilir.
Nedenleri
Hipotiroidi Nedenleri
Hipotiroidi önlenebilen bir hastalık değildir ve çoğunlukla bağışıklık sisteminin tiroid bezine saldırması ve harap etmesi sonucu oluşur. Bunlardan en bilineni tiroit bezinin kronik iltihabı olan Hashimato tiroidi’dir.
Hipertiroidi
Genel Tanıtım
Hipertiroidi, tiroid bezinin aşırı çalışmasına bağlı olarak gelişen ve kan dolaşımına çok fazla tiroid hormonu (TSH) salgılanmasıyla oluşan bir hastalıktır. Herkeste görülebilir ancak kadınlarda erkeklerden yaklaşık 10 kat daha yaygındır ve tipik olarak 20 ila 40 yaşları arasında başlar. Kan testlerinde T3 ve T4 düzeyleri yüksek, TSH seviyesi ise düşüktür.
Tiroid bezleri, boynun arka tarafında yer alan, metabolizmanın ve organların işleyişini yöneten hormonları salgılar. Dolayısıyla vücut için çok önemli görevleri vardır. Bu bezlerin büyümesi ya da işlevini yeteri şekilde yerine getirememesi nedeniyle hormonlar az ya da aşırı salgılanır. Bu da vücudun tüm işleyişinde sorunlara neden olur.
Hipertiroidi durumunda tiroid hormonlarının aşırı salgılanması, vücudun metabolizmasının hızlı çalışmasına ve aşırı aktif olmasına neden olur. Bu da hızlı kilo kaybı, çok terleme, kalp çarpıntısı gibi belirtilere yol açar.
Bu belirtilerle doktora başvuran kişilere yapılan kan testlerinde TSH hormonu düşük, ancak T3 ve T4 hormonu yüksekse, kişiye hipertiroidi teşhisi konur.
Hipertiriodi tedavisinde, aşırı hormon salınımını baskılayan ilaçlar, atom tedavisi olarak da bilinen radyoaktif iyot tedavisi ve gerekirse bezlerin alındığı cerrahi uygulanabilir.
olabilir lafıyla bir çok sebep bulunabilir ancak hipotiroid tanısı için sadece metabolizma yavaşlığından yola çıkamayız diye düşünüyorum. mürit için en mantıklı seçenek doktora gidip fiziksel muayene ve kan testi yaptırmasıdır. karnımda şişlik var demiş çünkü bunu doktor palpasyonla-oskültasonla çözebilir en olmadı kendisi kan testi ister. buradan direkt 1-2 semptomla hastalık tanısı koymak yanlış ve mürit için de sağlıklı değil diye düşünüyorum.gereksiz yere stres yaratmanın bir manası yok
-
ismailTPC_Hastanesi bunu yazdı
Eyvallah..İlgi ve alakan için Teşekkür ederim..Mücadeleye devam...
Sırada Eski sistemlere PCI Express NVMe M.2 SSD Desteği BIOS lar yazmaktayım..
Eskileri Kolay Kolay Bırakmak yok..
Ne varsa Eskilerde var..
Biri Z Kuşağı mı dedi?
o nasıl oluyor hocam, sistem m2 compatible mi oluyor(m2 uyumlu sistem, donanımsal modla) yoksa pci express slotuna takılan m2 mi tanınır hale geliyor
bana 2. durum mantıklı geldi
ben de nerdeyse 15 yıldır ya 775 soket ya 2. nesil intel soket kullanıyorum(ilk pcm ise athlon 2650e'ydi galiba :D)
-
yalinyalniz bunu yazdıismailTPC_Hastanesi bunu yazdı
Eyvallah..İlgi ve alakan için Teşekkür ederim..Mücadeleye devam...
Sırada Eski sistemlere PCI Express NVMe M.2 SSD Desteği BIOS lar yazmaktayım..
Eskileri Kolay Kolay Bırakmak yok..
Ne varsa Eskilerde var..
Biri Z Kuşağı mı dedi?
o nasıl oluyor hocam, sistem m2 compatible mi oluyor(m2 uyumlu sistem, donanımsal modla) yoksa pci express slotuna takılan m2 mi tanınır hale geliyor
bana 2. durum mantıklı geldi
ben de nerdeyse 15 yıldır ya 775 soket ya 2. nesil intel soket kullanıyorum(ilk pcm ise athlon 2650e'ydi galiba :D)
Evet Yazdığın gibi pci express slotuna takılan m2 mi tanınır hale geliyor ..
UEFI yada EFI BIOS kullanılan Sistemlere NVMe SSD PCI Seçenekli O.Rom lar eklemek ve Evrensel Kod kullanmak basittir.
Ama 775PIN-1366PIN ve 1156PIN Sistemlerin tümü Legacy BIOS kullanıldığından Evrensel Bootable (Önyüklemeli) Seçenekli O.Rom lar eklemek biraz zor..
Farklı Her Marka ve model NVMe SSD için PCI\VEN_xxxx ve DEV_xxxx Adreslemek ve Tanıtmak gerekiyor..
Bu Konu çok Geniş ve Geleceğin Teknolojisi Bana göre..
Buradaki en büyük Handikap PCI Express Slotların X1.0-X2.0-X3.0 olmasındaki Chipset Bant genişliğindeki Şerit Sayılarına bağlı..
Yani Elde edilen Veri aktarım hızının Değeri, Donanımsal Yapıya Bağlıdır..
İnşallah Burada da Bu Konuya Açıklık getirmeye Çalışacağım..
Tabi Şu "ÇÖMEZ" likten Kurtulursak..
:)
-
ismailTPC_Hastanesi bunu yazdı
Evet Yazdığın gibi pci express slotuna takılan m2 mi tanınır hale geliyor ..
Bu Konu çok Geniş ve Geleceğin Teknolojisi Bana göre..
Buradaki en büyük Handikap PCI Express Slotların X1.0-X2.0-X3.0 olmasındaki Chipset Bant genişliğindeki Şerit Sayılarına bağlı..Yani Elde edilen Veri aktarım hızının Değeri, Donanımsal Yapıya Bağlıdır..
İnşallah Burada da Bu Konuya Açıklık getirmeye Çalışacağım..
Tabi Şu "ÇÖMEZ" likten Kurtulursak.. :)
Hocam büyük ihtimalle EFI file'lar ile descriptor yazılıyor ama pcie 3 altındakilerde nvme ne kadar verimli olur o da var; bence pcie 3 altı kullananları elimine etmek lazım çünkü gerçek dünya performansı mantıklı olmuyor
çömezlik sitede hocam, video çeksen hayır demeyiz :D
-
Guatr için doktora görünmekte fayda var.
-
Hocam senin çözümün çok basit.
1 sabah 6 da kalkıyorsun 4 kaşık gerçek elma sirkesi 1 bardak su içiyorsun ve fizik kültür ile ısınıp 5kg lik su damacanalarıyla spor yapıyorsun kuvvetsizsen 2.5lt de olur, hiç bir şey yapamıyorsan duvara yaslanarak yapılan hareketleri yap çök kalk çömel kalk 40 dk durma kalp hızın 120 yi bulsun sonra duş al. Her güne böyle başla. Akşam yemeğini erken ye sonra sadece ayak baldırlarını kol bicepslerini ön kolu ve karnı zorlayıcı hareketler yap bu 20 dakikayı geçmesin, suyu da bol iç. 15 gün dene her gün sıçar hale geleceksin. Dört günde bir sıçmak nedir usta nükleer reaktör gibi yediğini yüzde yüze yakın sindiremezsin için çürür.
Edit: kanı da seyrek tutman lazım, bebe aspirini kullanabilirsin.
RETRET tarafından 01/Haz/22 23:56 tarihinde düzenlenmiştir -
Son durum nedir?
-
RETRET bunu yazdı
Hocam senin çözümün çok basit.
1 sabah 6 da kalkıyorsun 4 kaşık gerçek elma sirkesi 1 bardak su içiyorsun ve fizik kültür ile ısınıp 5kg lik su damacanalarıyla spor yapıyorsun kuvvetsizsen 2.5lt de olur, hiç bir şey yapamıyorsan duvara yaslanarak yapılan hareketleri yap çök kalk çömel kalk 40 dk durma kalp hızın 120 yi bulsun sonra duş al. Her güne böyle başla. Akşam yemeğini erken ye sonra sadece ayak baldırlarını kol bicepslerini ön kolu ve karnı zorlayıcı hareketler yap bu 20 dakikayı geçmesin, suyu da bol iç. 15 gün dene her gün sıçar hale geleceksin. Dört günde bir sıçmak nedir usta nükleer reaktör gibi yediğini yüzde yüze yakın sindiremezsin için çürür.
Edit: kanı da seyrek tutman lazım, bebe aspirini kullanabilirsin.
Mide sorunu varsa adamın ? Bir de sabah AC karnına güne 4 yemek kaşığı sirke? Deldirecen midesini ülser diye dolaşacak yazıktır ülser başladı mi durmaz 9 ay geçer sonra yine bir şey tetikler 2 yağ yakım ugruna
Nesi basit bunun
-
Hergün düzenli olarak 1 adet magnezyum sitrat yada magnezyum taurat vitamini iç. İlave olarak;
Bu previyotik üründen al, günde 5-10 gr aralığında ihtiyacına göre kullan. Bağırsaklarındaki probiyotiklerin ve bakterilerin beslenmesini sağlayan ve düzene sokan prebiyotik bir ürün.
-
baysevgi77 bunu yazdı
Son durum nedir?
İşlerden fırsat bulup gidemedim daha, kefir aldım bi ara içtim her gün olmasa da 2 güne bir WC gidiyordum. Ama genel olarak sorunum hala devam ediyor WC yolunu unuttum diyebilirim, sadece küçük su döküyorum diğeri ise 4-5 günde bi diyebilirim.