Metrobüs...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o6u2
    o6u2's avatar
    Erkek
    Söğütlüçeşme,Zincirlikuyu metrobüs hattı bugün itibariyle açıldı..avrupa yakasında zaten mevcut olan bu sistem hakkında görüşleriniz nedir ?
    benim şahsi fikrim madem böyle uyduruk bi sistem yapıldı ( karayolunun bi kısmını ayır iki durak koy içine otobüs koy al sana metrobüs ) o phileas denilen araçların tanesine 1.5 milyon euro verilmesinin sebebi nedir ? ülkemizde bmc var güleryüz var onlardan üretmesi istenemez miydi? ne özelliği varmış ki onların ? sonra milli nutuklar atarlar yerli malı kullanalım derler..

hadi tamam onları kullanmadınız, yabancı mala para dökmeye bayılıyosunuz, metrobüs hattında kullanılcak bütün otobüsleri mercedes capacity marka alsaydınız, o da aynı sayıda yolcu alıyor, daha az yakıyor üstelik 500 milyon euro..

neyse..fikirlerinizi paylaşmanız için açtım

http://kocaer.me
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quetzalcoatl
    Quetzalcoatl's avatar
    Erkek
    yengeç tekerlek olayı var bunlarda durağa sıfır yanaşabiliyo ve daha biçok özelliği daha var araştır bence biraz.
    türk malı yapabilse böyle bişeyi türke yaptırırlardı ama almanlar bu işte bir numara ve bence gayette iyi oldu.

Özgürlüğü anladıkça ona daha az sahip olursun.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o6u2
    o6u2's avatar
    Erkek
    Quetzalcoatl bunu yazdı:
    -----------------------------
    yengeç tekerlek olayı var bunlarda durağa sıfır yanaşabiliyo ve daha biçok özelliği daha var araştır bence biraz.
    türk malı yapabilse böyle bişeyi türke yaptırırlardı ama almanlar bu işte bir numara ve bence gayette iyi oldu.

peki durağa sıfır yanaşabilmesi ne işe yarayacak ?
    almanlar bu işte bir numara diyorsun ama alınan phileas marka araçlar hollanda üretimi.bence sen araştır biraz..araştırdım da yazdım ben

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alicem
    alicem's avatar
    Erkek
    otobüsler pahalı olsada iyi oldu bence
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blue_moon
    Blue_moon's avatar
    Erkek
    güzel ve faydalı bir hizmet en azından istanbul trafiğini bir nebze olsun hafifletecek bir çalışma büyükşehir belediyesi istanbul tafiği için birçok çözüm üretmişti projelerini hayata sokmaya başladıkları andan itibaren trafikte biraz olsun rahatlığın olması gözle görülür durumda

Mülk Allahındır, Adalet Mülkün Temelidir (Hz.Ömer)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quetzalcoatl
    Quetzalcoatl's avatar
    Erkek
    hocam otobüse sakat insanlar da rahatça binebilsin diye yapılmış bi teknoloji. durağa sıfır yanaşır ve durak hizasında alçalır. hollanda da üretilmesi alman malı olduğunu değiştirmez mercedes çin de üretilse çin malı mı olucak yani :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek
    üretmek.... bize ne kadar zor bir kelimedir bir bilsen :)

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    corvuscorax
    corvuscorax's avatar
    Erkek

o6u2 bunu yazdı:
    Quetzalcoatl bunu yazdı:

peki durağa sıfır yanaşabilmesi ne işe yarayacak ?
    almanlar bu işte bir numara diyorsun ama alınan phileas marka araçlar hollanda üretimi.bence sen araştır biraz..araştırdım da yazdım ben

hocam durağa sıfır yanaşabilmesi ilerde eğer korkulmaz da şöförsüz sisteme geçilirse çok işe yarayacak, araç kenar şeritleri tarayarak şöförsüz de gidebilme yetenegine sahip bi araç çünkü, bunu da türkler yapsa daha pahalıya mal eder emin ol :))

İnsanoğlunun içinde uyuyan güçler vardır. Kendisi bile şaşırır. Çünkü bu güçlere sahip olduğu aklından bile geçmez. Bu güçleri uyandırıp eyleme geçebilirse, o kişinin hayatında büyük bir devrim olurdu.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eselcuker
    eselcuker's avatar
    Erkek

BuZuL bunu yazdı:
    üretmek.... bize ne kadar zor bir kelimedir bir bilsen :)

kesinlikle hocam bizimkiler anca yemeyi bilir sonrada arkasında atarlar birde :D

yap daha iyisini de bir görelim dimi yani 

AMD Rulezzz =)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o6u2
    o6u2's avatar
    Erkek

Quetzalcoatl bunu yazdı:
    hocam otobüse sakat insanlar da rahatça binebilsin diye yapılmış bi teknoloji. durağa sıfır yanaşır ve durak hizasında alçalır. hollanda da üretilmesi alman malı olduğunu değiştirmez mercedes çin de üretilse çin malı mı olucak yani :)

tamam yahu değil ama senin için alman malı olsun, nolacak? işin almanında hollandalısında değilim niçin bizim ürettiğimiz şeyler kullanılmıyo iett yılda şu kadar zarar ediyo denirken bu kadar para dışarı savrulabiliyo ordayım ben.bu para senin benim hepimizin vergileriyle oluşan para.hakkını sormak gerek.

@ corvuscorax
    hocam evet bu araçlar aslında şoförsüz kullanım için tasarlanmış araçlar fakat altyapı yetersizliği sebebiyle şoförle kullanılacağı açıklandı bizzat belediye tarafından.

bir de duraklar ve geçitlerin sıklığı çok az.bence tamamen aceleye getirilmiş oldu da bitti yapılmış bir olay.neden aceleye getirildi derseniz -> bakınız: 29 Mart 2009 Yerel Seçimler

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quetzalcoatl
    Quetzalcoatl's avatar
    Erkek
    şoför kullanılması bence iyi olur adamlar ekmek parası kazanıyo ne de olsa işin bu yönünü düşünsek daha iyi sanırım.

Toplam Hit: 4937 Toplam Mesaj: 36