folder Tahribat.com Forumları
linefolder Download / Dosya Paylaşım
linefolder Mevlana - Mesnevi Eseri [ 6 Cilt No Rapid ]

Mevlana - Mesnevi Eseri [ 6 Cilt No Rapid ]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

http://rapidshare.com/files/112937772/GEL_VE_OL.rar.html

bendede kültür ve turizm bakanlığından konya valiliğinin yapmış olduğunu power paint sunusu vardı tavsiyemdir.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    Mesnevi'den ;

Hz Süleyman sefere çıkmak için emrine verilmiş hayvanları toplar ve aralarında seçim yapmak üzere onlardan hünerlerini göstermelerini ister..

Kuş gelir ve der ki ; Hemen size hünerlerimi anlatayım.Ben yeterince havalandım mı toprağın altındaki su yataklarını görürüm.Su kaynaktan mıdır,akmaktan mıdır bilirim.Üzerindeki taş taşın rengi cismi nedir,nedendir bilirim.

Karga itiraz eder ; Ey Süleyman aldanma bu haine.Bunları bilebilecek olsaydı kuş hiç kapılır mıydı yerdeki kapana ?

Hz.Süleyman sual etmiş bunun üzerine ; Ne diyorsun bu hususta.Kuş demiş ki

Ey sultanım kazanın hükmünü inkâr eden karga bin aklı olsa yine gafildir...

Çok güzel gayet net ve anlaşılır bir tazrla okudgum bu eserdeki şu yazdığım hikaye anlatımlı ders çok hoşuma gitti paylaşmak istedim :)

Troubles'll come & they'll pass
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Google
    Google's avatar
    Erkek
    çok saolasın hocam çok iyi paylaşım...

Abra Kadabra
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    birisi bu topiğin hitiyle mi oynuyor :)

hacım az önce 540 tı şimdi 900 yok bilmem kaç olmuş indirilme sayısına bakıyorum aynı :S Şaka mı olm bu yaaa :))

edit:1048 :S

2.edit: 1118

Troubles'll come & they'll pass
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Abendrot
    Abendrot's avatar
    Erkek
    cold-m4 bunu yazdı:
    -----------------------------

hocam son zamanlarda gördüğüm en iyi paylaşım.. çok teşekkürler.

benim söylediklerimdeki manaları ancak bu adamın felsefesini inceleyenler anlayabilir :)

hep soruyolar sen müslüman değilmisin vs vs diye de ondan dedim.

Mevlananın savunduğu felsefe Tasavvufdur.. bende hemen hemen bütün eserleri var.. Dervişin 4 Makamdan geçmesi gerektiğini söyler..
    1.Şeriat 2.Tarikat 3.Hakikat 4.Marifet Bu makamlardan geçip bekabillaha ulaşması gerektiğini söyler.. Allah aşkının ve Peygamber sünnetinin önemini vurgulamıştır her zaman eserlerinde.. Eğer bu düşünceyi savunuyorsan ne mutlu sana :) maşallah.. ilgileniyorsan Mevlevi tarikatını öneririm sana konyadaki Mevlana degahında bulabilirsin bu insanları..

Ode To Melancholy.. Acı Ve Şarap..Verebileceğin En Ölümlü Tadı Ver Bana!..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ufogorenmasumuser
    Ufogorenmasumuser's avatar
    Erkek
    nikoteen bunu yazdı:
    birisi bu topiğin hitiyle mi oynuyor :)

hacım az önce 540 tı şimdi 900 yok bilmem kaç olmuş indirilme sayısına bakıyorum aynı :S Şaka mı olm bu yaaa :))

edit:1048 :S

2.edit: 1118

eee nede olsa mübarek bir zaatın paylaşımı söz konusu normaldir böle şeyler hojam :))

Kesilen sakal daha gür çıkar ama alınan domain geri verilmez !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mr66tr
    mr66tr's avatar
    Erkek
    Güzel paylaşım.Sagolun
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek
    Abendrot bunu yazdı:
    cold-m4 bunu yazdı:

hocam son zamanlarda gördüğüm en iyi paylaşım.. çok teşekkürler.

benim söylediklerimdeki manaları ancak bu adamın felsefesini inceleyenler anlayabilir :)

hep soruyolar sen müslüman değilmisin vs vs diye de ondan dedim.

Mevlananın savunduğu felsefe Tasavvufdur.. bende hemen hemen bütün eserleri var.. Dervişin 4 Makamdan geçmesi gerektiğini söyler..
    1.Şeriat 2.Tarikat 3.Hakikat 4.Marifet Bu makamlardan geçip bekabillaha ulaşması gerektiğini söyler.. Allah aşkının ve Peygamber sünnetinin önemini vurgulamıştır her zaman eserlerinde.. Eğer bu düşünceyi savunuyorsan ne mutlu sana :) maşallah.. ilgileniyorsan Mevlevi tarikatını öneririm sana konyadaki Mevlana degahında bulabilirsin bu insanları..
    hocam tarikat dediğin olay o zamanlar amacında giden birşeydi fakat bu çağda artık tarikatlere yer olduğunu düşünmüyorum.

tasavvufu,Tanrı aşkını her zaman sevmişimdir, fakat günlük işlerden fırsat bulamadığım için pek başbaşa kalma fırsatım olmuyor Tanrı'yla..

neden Tanrı diyorum, çünkü ikisi de aynı şey, biri arapçada yaratıcı demek,diğeri türkçede. o yüzden türkçe olanı savunuyorum :)

ayrıca Mevlana gibi dinde şekilcilikten nefret ederim, önemli olan din değil seni ulaştırdığı yerdir, din bir araçtır, seni Tanrı ya ulaştırmıyorsa yat kalk namaz kıl bir işe yaramaz düşüncesini savunuyorum.

hoşgörülüyümdür de :=)

Mevlana nın felsefesinde tamamen aynı düşündüğüm bölümler bunlar, bunların dışında aynı olan başka ortak düşüncelerimiz de var :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

coldm:)

istanbuldamı oturuyosun evine misafir et beni senle 1 gün geçirmeyi çok istiyorum sohbet tadında...

nasıl bir inanç düşüncesindesin bi anlat.  

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Omnuarliti
    Omnuarliti's avatar
    Erkek
    paylaşım güzelde ben bunu kaç kere tamamını okuycam diye diye başladım anca %30 unu ya okumuşumdur ya okuyamamışımdır.çok büyük bişey oku oku bitmiyor..

Bu müridin imzası 26/05/2008 12:45:22 PM tarihinde decameron tarafından Türkiye ABye girene kadar banlandı.Banlanis Sebebi: imzan rahatsiz etti uzun olmasi sebebiyle sildim, daha kisa birseyler bulman 20 kitalik sirr yazmaman dilegiyle
Toplam Hit: 5639 Toplam Mesaj: 25