Microsoft Lync
-
Not: Sanırım konu yanlış yerde ama nereye açacağıma karar veremedim.
Arkadaşlar bir çok bankacı (Bir çok demeyeyim hepsi ) kendi aralarında konuşmak için microsoft lync kullanıyor biliyorsunuzdur. Bende çalışdığım kurumda kendi aramızda konuşmak için bunu kurmak istiyorum fakat sanırım ücretli. Bunu ücret ödemeden yapmanın bi yolu varmıdır ? Birde microsoft lync çalışma mantığı nedir? Yani bi server var kullanıcılar oradan mı ekleniyor. Yani internet cafe programı gibi düşündüğümüz zaman bi ana server geriye kalan client mi ?
-
bizim mağazadaki bilgisayarlardada kurulu hiç kullanmadım valla sadece ücretli olduğunu biliyorum.
-
Genel Bakış
Microsoft Lync, kurumsal kullanıma hazır, birleştirilmiş bir iletişim platformudur. Lync, Windows 8 ve mobil cihazlarda çalışan diğer işletim sistemlerinde her yerden insanlar arasında günlük üretim deneyimlerinin bir parçası olarak bağlantı kurar. Lync iletişim durumu, anlık ileti, ses, görüntü ve mükemmel bir toplantı deneyimi için tutarlı tek istemci özelliğini sunar. Lync kullanıcıları dünyanın dört bir yanındaki yüz milyonlarca insanla zengin bir iletişim imkanı sunan Skype'taki herkese bağlanabilir.
Nasıl çalışır?
İstediğiniz Yerde Çalışın
Lync, çalışmak istedikleri hemen her yerde kullanıcıların güvenle iletişim kurmalarını, iş arkadaşları ve müşterilerle iletişim halinde kalmalarını sağlar.Tüm Cihazlarda Lync
Kullanıcılar ihtiyaçlarına bağlı olarak cihazlar arasında diledikleri gibi geçiş yapabilir. Lync bilgisayar, telefon, tarayıcı ve tabletlerde tanıdık ve tutarlı bir kullanıcı deneyimi sunar.Bağlı Deneyimler
Lync; milyonlarca insanı, iletişim deneyimlerini ve her gün kullandıkları uygulamaları birbirine bağlar. Çok taraflı HD video konferansları Lync Toplantılarına canlılık ve ifade zenginliği kazandırır.Yönetmesi Daha Kolay
Lync, tüm gerçek zamanlı iletişim yöntemleri için güvenebileceğiniz bir platformdur. Tek bir sistem, Kurumsal BT'nin karmaşıklığını azaltır.Dağıtım Esnekliği
Lync, birleştirilmiş iletişim vizyonunuza, kendi zamanlama ve planlarınız doğrultusunda ulaşmanızı sağlar.Lync Server Özellikleri
Lync Birleştirilmiş İstemci Lync 2013, sesli ve görüntülü aramalar, Lync Toplantıları, iletişim durumu, anlık iletiler ve uzun süreli sohbetler de dahil olmak üzere gerçek zamanlı iletişim deneyimi için tek ve birleştirilmiş bir istemci sunar. Birden çok uygulama yerine tek bir birleştirilmiş iletişim istemcisine sahip olmak dağıtımı, benimseme sürecini ve destek almayı kolaylaştırır. Lync Windows 8 Uygulaması Lync, Windows 8'de (hem x86 tabanlı Windows 8 hem de Windows RT'de) dokunma için en iyi duruma getirilmiştir. Birçok cihazda ve mimaride iletişimin hızlı, doğal ve pratik bir şekilde denetlenmesine imkan sağlamak için Windows 8'in "dokunmaya öncelik veren" özelliklerinden faydalanmaktadır. Lync Web App Lync Web App; PC ve Mac kullanıcılarının HTML5 tabanlı bir tarayıcıdan Lync Toplantılarına katılmasına imkan sağlar ve çok taraflı HD görüntü, IP üzerinden ses, anlık iletiler, masaüstü, uygulama ve PowerPoint paylaşımı da dahil olmak üzere tam donanımlı bir Lync toplantısı deneyimi sunar. Lync Mobil İstemcileri Lync Mobil İstemcileri; Windows Phone, iPhone, iPad ve Android'de kullanılabilir. Tek Tıklamayla Konferansa Katılma İster bir Windows PC'de Outlook'un toplantı anımsatıcısından, ister Windows Phone, iOS ve Android cihazlardaki takvim veya toplantı panelinden bir Lync Toplantısına katılmak için tek bir tıklama veya dokunma yeterlidir. İletişim Durumu Görsel iletişim durumu göstergeleri sayesinde bir kişinin uygunluk durumunu görün. Yeni iletişim durumu bilgilerine şunlar dahildir: Sunucu (dizüstü bilgisayar bir projektöre bağlıyken) ve Başka Bir Yerde Çalışıyor (fiziki olarak ofis dışında ancak yine de çalışıyor olduğunu göstermek için). Kişi Kartı Kişinin yüksek çözünürlüklü fotoğrafını, iletişim durumunu, durum notunu, konumunu ve kuruluşuna ait ayrıntıları gösteren ve Microsoft Office uygulamalarının tamamında tutarlı olan dinamik bir karttır. Lync Toplantısı Daha önce "çevrimiçi toplantı" olarak bilinen Lync Toplantıları, kişilerle çok taraflı HD görüntü, ses, anlık ileti ve içerik paylaşımı aracılığıyla iletişim kurmayı mümkün kılan özellikler sunar. Toplantı Görünümü Toplantı Görünümü seçenekleri, içerikleri ve kişileri bir araya getirmek ve Lync Toplantısı deneyimini her bir katılımcının ihtiyaçlarına en uygun hale getirmek için tasarlanmıştır. Toplantı Görünümü katılımcı tarafından seçilir. Çok taraflı HD Görüntü Galerisi Konferansta birden çok HD görüntü akışının veya kişi kartı fotoğraflarının galeri biçiminde sürekli görüntülenmesidir. Etkin konuşmacının görüntüsü ekrandan kaybolduğunda yerini fotoğraflar alır. Galeri denetimleri, katılımcıların ilgilendikleri görüntü akışını seçmelerini, katılımcının adını görmelerini ve etkin konuşmacıları tanımalarını sağlar. Kalıcı Sohbet Yardımı Çalışma gruplarının veya sizin belirlediğiniz iş arkadaşlarının gerçek zamanlı olarak toplanıp birlikte çalıştığı konu odaklı sanal odalar oluşturun veya bunlara katılın. Tartışmalarda arama yapılabildiğinden ve uzun süre geçerli halde kaldıklarından verimli bilgi paylaşımı mümkün olur. OneNote Paylaşımı OneNote Paylaşımı, kullanıcıların bir Lync Toplantısında OneNote dijital toplantı notları oluşturmasına ve paylaşmasına imkan sağlayarak daha sonra yapılacak bir transkripsiyondan kaynaklanacak olası hataları azaltır, iletişimi ve takibi basitleştirir. Exchange Arşivleme Exchange Online arşivlemeyi kullanarak tüm e-postalarınızı, anlık iletilerinizi ve Lync Online toplantı içeriklerinizi depolayabilir, ardından Exchange e-Bulma uyumluluğunu kullanarak bunlarda kolayca arama yapabilirsiniz. Lync Federasyonu Link Federasyonu, birleştirilmiş iletişim deneyimini müşterilere, tedarikçilere ve ortaklara Lync ya da Skype'ı kullanarak Internet üzerinden güvenle ulaştırır. Sunucu Rolü Birleştirme Lync, daha önce dağıtılan veya ayrı ayrı yönetilen rolleri bir konumda toplayarak sunucu rolü sayısını azaltır ve böylece, basitleştirilmiş dağıtım ve yönetimi mümkün kılar. Ölçek ve Yüksek Kullanılabilirlik İyileştirmeleri Lync Server'ın ön uç mimarisi, daha fazla sayıda etkin kullanıcının bir havuzda toplanmasına imkan sağlarken toplam sahiplik giderlerinin azaltılmasına yardımcı olabilecek yüksek kullanılabilirlik özelliklerini iyileştirmeye olanak sağlamak üzere yeniden tasarlanmıştır. Etkin İzleme Etkin İzleme, Lync yöneticilerine farklı veri merkezlerinde havuzları, sunucuları ve ağları ortak Internet aracılığıyla izleme olanağı kazandırır. -
teşekkür ediyorum bilgilendirme için, peki bunu ücretsiz yapma imkanımız yokmu :)
-
Microsoft communicator var bizde aynı muhabbet heralde yoksa farklı mı ?
-
SeRDaR bunu yazdı
Microsoft communicator var bizde aynı muhabbet heralde yoksa farklı mı ?
aynı sanırım. Microsoftun herşeyini cracklediler office programlarını windowsu felan bunuda cracklemişlerdir diye düşünüyorum :)
-
Eskiden ne güzel netmeeting vardı windowsun kendi içinde feature lerden ücretsiz yükleniyordu
-
SeRDaR bunu yazdı
Eskiden ne güzel netmeeting vardı windowsun kendi içinde feature lerden ücretsiz yükleniyordu
ne güzel söyledin :) eskiden :)
-
İlla mesajlaşmak istiyorum dersen
Lan messenger var
http://lanmsngr.sourceforge.net/downloads.php
Ben şirkette kullanıyorum gayette memnunum istersen bi dene
-
falcon bunu yazdı
İlla mesajlaşmak istiyorum dersen
Lan messenger var
http://lanmsngr.sourceforge.net/downloads.php
Ben şirkette kullanıyorum gayette memnunum istersen bi dene
bu ücretsiz mi üstad ? birde bunda da server pc olayı felan varmı ?
-
Jabber sunucusu kurabilirsin aynı işi yapar.
Lync eğer çok bir bilgin ve tecrüben yoksa hem kurup kullanması zor hem de masraflı bir üründür.