Microsoft Mühendislik Görsel Eğitim Seti - Microsoft Engineering
-
arkadaş hotfile dan banlanmıştı ondan başka alternatif arıyor heralde :)
-
abi o zaman duckload a hepsini tek link atacak bizde sömürücez güzel güzel
-
o zaman benden size hediye gelsin, aynı egitim seti :
http://hotfile.com/dl/92381668/184599d/Microsoft_Muhendislik_Videolari-Microsoft_Engineering.system.part1.rar.html
http://hotfile.com/dl/92381667/962d5dd/Microsoft_Muhendislik_Videolari-Microsoft_Engineering.system.part2.rar.html
edit : ses yok videoda, yazılı anlatım yapmıs eleman, bilginize.
-
ellerine sağlık hocam... umarım yeterince hızlı ve anlaşılırdır.
-
BUMP
Çalışan link buyrun

http://hotfile.com/dl/86529060/7fceb15/microsoft.muhendislik.videolari-microsoft.engineering.www.setindir.com.rar.html
-
çizik.
-
Çok tartışılmış bir konudur ve tartışılmaya devam etmektedir...
Microsoft Sistem Mühendisliği tarzında bir kavram olamaz,
Eğitimi veren kim ki, birilerine mühendis sıfatı takabilir,
Windows kurmakla mühendis mi olunur?
5 ayda 10 sınavla mühendis olunuyosa, 4 senede 400 kusur sınavla mühendis olan adamın günahı nedir?
vsvsvs...
Microsoft Sistem Uzmanlığı Eğitimleri denilebilir belki...
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------
Çok tartışılmış bir konudur ve tartışılmaya devam etmektedir...
5 ayda 10 sınavla mühendis olunuyosa, 4 senede 400 kusur sınavla mühendis olan adamın günahı nedir?
vsvsvs...
-----------------------------evet çok doğru mühendis yazınca bir bok sanıyor millet mühendis falan olmuyonuz kursu size kakalayıp paranızı alabilmek için öylegaydırı guppak yazmışlar :)
-
-----------------------------Çok tartışılmış bir konudur ve tartışılmaya devam etmektedir...
vsvsvs...
-----------------------------Merhaba ,
Microsoft'un egitim programlari ile ilgilendigim pek soylenemese de ,En ilginc yorum sizden gelince cevap yazmak istedim ;
Giris :)
insanlik tarihine baktigimizda prehistorik cagda kullanilmis el arac ve gereclerini gelistiren insanoglu daha o zaman muhendislige baslamis , neanderthaller karsisinda askeri basari saglamistir ,Kyle brown (Arizona universitesi arkeolog'u) Guney Afrika Pinnacle Poinnt'te bulunan gelisim zincirimizdeki halkayi tamamlayan tastan imal edilen balta,keski,bicak gibi aletlerin onceden firinlanarak pisirilmesi taslari sertlestirdigi icin daha kolay ve keskin sekilde yontulmalarina olanak verip dayanikliklarini arttiriyor .Matematiksel ve bilimsel prensibleri ortak fikirleri kullanarak , tercube ve kararlilik ile insanliga faydali urunler ortaya koyma sanatina muhendislik diyoruz , Micsoroft' un system engineer ' indeki ' engineer ' kelimesinin koku latinceden gelen ve anlami yaratici kisi olarak gecen ingeniatorem ' dir . bu ironik kavram halk arasinda kliselesmis kaniya gore paraya pula onem vermeyen ama ' seyleri' onemseyen muhendisler labaratuvarlarinda calismaktan ve zeki olmaktan mutludurlar .Muhendislik ogrencileri bu tarz bir kliseye kapilip muhendisligi secerler ama yanildiklari nokta asil basarili muhendislerin hem parayi hemde insanlari yoneten basarili yoneticiler olduklaridir.Muhendisligin cogu yonu zaten okulda ogretilmez , ''5 ayda 10 sınavla mühendis olunuyosa, 4 senede 400 kusur sınavla mühendis olan adamın günahı nedir?'' , mezuniyetlerinden once yeterli pratik bilgei ve beceriyi edindim diyen muhendislik bolumu ogrencisi varmidir ? haksiz yere kaygilanmadiklari bu pratik ve bilgi eksikligi uzun vadeli bir problem degildir is verenler icin ise beklenmedik bir durum hic degildir ve muhendislik okullari da bu yuzden pratik calisma surecinde daha iyi ogrenilebilecek seyleri ogretmeye bu yuzden gerek duymazlar cunku bu tur bilgiler ise ozgu nitelik tasimaktan ote endustri sektorundeki tesvik edici duzenekler olmadan ogretilmesi daha zor olabilen (ornegin ne zaman ve nasil yardim istenecegini bilmek muhendislik icin onem tasirken bu okulda ogretilmez cunku ogrencinin yaptigi isin degerlendirilmesi on plandadir ve okulda dayanismadan cok rekabet anlayisi vurgulanir) ayrica sure cok kisa oldugu icin her ogrencinin olabildigince cok konu hakkinda bilgilendirilmesi gerektigi icin de okullarda ekip projelerine fazla zaman ayrilmaktadir .
2
Gelisme
Bir sirkete'e yeni bir muhendisin is müracaatında, ucrette sınır olmadıgı soylenir kendisine.
- Aday sorar, istedigim kadar yazabilir miyim ?
- Tabii ki istedigin kadar yazabilirsin. Aday once sahipsiz bir hazine buldum sanır ve sormaya devam eder.
- Mesela 2 milyar, 3 milyar da yazabilir miyim.?
- Elbette neden olmasın, bizde zaten ayda 2 milyar 3 milyar
alabilecek muhendis arıyoruz. Ancak ufak ayrıntı teskil edecek bir sartımız var ;
- Nedir o ufak ayrıntı deyip heyecan ile soruyor.
- Talep ettigin ucretin bir katı kadar da muessesemize katkıda bulunman icap ediyor ki, bize kazandırdıgının yansını sana ucret olarak odeyelim. Bu sartı kabul eden ancak 100 taneden bir tane ya cıkıyor, ya da cıkmıyor is dunyasina gore de muhendis'in baslica gorevi kar uretmek ve urettigi kar'dan aslan payini almak .. Uretmeden tuketilecekse 8 ay Microsoft'a veya 4 yil Itu ' ye gidilmis pek farkettigini sanmiyorum 100 kisiden 1 kisi o isi kabul ederken diger 99 kisi geri donup vaktini bos isler ile harcamiyormu ?Sonuc
olayin egitim sureci acisindan yaptiginiz degerlendirme olumlu ama Mimar Sinan da Mimar Sinan universitesi Mezunu degil , '' 4 senede 400 kusur sinavla muhendis olan adam '' diye bir sey de orada varmis , Bence hic kimse baska birisini o kisinin icinde yoksa ressam da yapamaz , muzisyen de , muhendis de ve Turkiye 'de 4 sene insaat uzerine okuyan ogrenci projelere imza atabilecek yetkiyi alabiliyorsa bu ' o adamin gunahi ' degil kazancidir cunku benim yasadigim ulkede ayni ' guhansiz adam ' ayni konuda ayni projeye imza atabilmek icin daha uzun bir egitim doneminden gecirilecektir , '' 8 aylik kurs ile muhendis olunmaz - 4 yillik ile olunur '' buradaki egitimciler de 4 yillik egitim ile muhendis olunmaz kanisindalardir , 4 yil temel egitimden gecirilen ogrencinin (undergraduate) asil yetismek istedigi konunun (graduate) derecesindeki egitimini almasi ve o konu uzerinden mezun olmasi gerekir . Bana ayrilan surenin sonuna gelirken hepinize hoscakalin demek istedim, yeni bir konuda veya yorumda gorusmek uzere hoscakalin :)
-
irem26 bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Çok tartışılmış bir konudur ve tartışılmaya devam etmektedir...
vsvsvs...
-----------------------------Merhaba ,
Microsoft'un egitim programlari ile ilgilendigim pek soylenemese de ,
En ilginc yorum sizden gelince cevap yazmak istedim ;
Giris :)
insanlik tarihine baktigimizda prehistorik cagda kullanilmis el aracve gereclerini gelistiren insanoglu daha o zaman muhendislige baslamis ,
neanderthaller karsisinda askeri basari saglamistir ,
Kyle brown (Arizona universitesi arkeolog'u) Guney Afrika Pinnacle Poinnt'te
bulunan gelisim zincirimizdeki halkayi tamamlayan tastan imal
edilen balta,keski,bicak gibi aletlerin onceden firinlanarak pisirilmesi
taslari sertlestirdigi icin daha kolay ve keskin sekilde yontulmalarina olanak verip dayanikliklarini arttiriyor .
Matematiksel ve bilimsel prensibleri ortak fikirleri kullanarak ,
tercube ve kararlilik ile insanliga faydali urunler ortaya
koyma sanatina muhendislik diyoruz , Micsoroft' un system engineer ' indeki
' engineer ' kelimesinin koku latinceden gelen ve anlami yaratici
kisi olarak gecen ingeniatorem ' dir . bu ironik kavram halk arasinda
kliselesmis kaniya gore paraya pula onem vermeyen ama ' seyleri'
onemseyen muhendisler labaratuvarlarinda calismaktan ve
zeki olmaktan mutludurlar .Muhendislik ogrencileri bu tarz
bir kliseye kapilip muhendisligi secerler ama yanildiklari
nokta asil basarili muhendislerin hem parayi hemde
insanlari yoneten basarili yoneticiler olduklaridir.
Muhendisligin cogu yonu zaten okulda ogretilmez ,
''5 ayda 10 sınavla mühendis olunuyosa,
4 senede 400 kusur sınavla mühendis olan adamın günahı nedir?'' ,
mezuniyetlerinden once yeterli pratik bilgei ve beceriyi edindim diyen
muhendislik bolumu ogrencisi varmidir ? haksiz yere kaygilanmadiklari
bu pratik ve bilgi eksikligi uzun vadeli bir problem degildir is verenler
icin ise beklenmedik bir durum hic degildir ve muhendislik okullari da
bu yuzden pratik calisma surecinde daha iyi ogrenilebilecek seyleri ogretmeye
bu yuzden gerek duymazlar cunku bu tur bilgiler ise ozgu nitelik tasimaktan
ote endustri sektorundeki tesvik edici duzenekler olmadan ogretilmesi daha
zor olabilen (ornegin ne zaman ve nasil yardim istenecegini bilmek muhendislik
icin onem tasirken bu okulda ogretilmez cunku ogrencinin yaptigi isin degerlendirilmesi
on plandadir ve okulda dayanismadan cok rekabet anlayisi vurgulanir)
ayrica sure cok kisa oldugu icin her ogrencinin olabildigince cok konu
hakkinda bilgilendirilmesi gerektigi icin de okullarda ekip projelerine fazla zaman ayrilmaktadir .
2
Gelisme
Bir sirkete'e yeni bir muhendisin is müracaatında, ucrette sınır olmadıgı soylenir kendisine.
- Aday sorar, istedigim kadar yazabilir miyim ?
- Tabii ki istedigin kadar yazabilirsin. Aday once sahipsiz bir hazine buldum sanır ve sormaya devam eder.
- Mesela 2 milyar, 3 milyar da yazabilir miyim.?
- Elbette neden olmasın, bizde zaten ayda 2 milyar 3 milyar
alabilecek muhendis arıyoruz. Ancak ufak ayrıntı teskil edecek bir sartımız var ;
- Nedir o ufak ayrıntı deyip heyecan ile soruyor.
- Talep ettigin ucretin bir katı kadar da muessesemize katkıda bulunman icap ediyor ki,bize kazandırdıgının yansını sana ucret olarak odeyelim.
Bu sartı kabul eden ancak 100 taneden bir tane ya cıkıyor, ya da cıkmıyor
is dunyasina gore de muhendis'in baslica gorevi kar uretmek ve urettigi kar'dan aslan payini almak ..
Uretmeden tuketilecekse 8 ay Microsoft'a veya 4 yil Itu ' ye gidilmis pek farkettigini sanmiyorum
100 kisiden 1 kisi o isi kabul ederken diger 99 kisi geri donup vaktini bos isler ile harcamiyormu ?
Sonuc
olayin egitim sureci acisindan yaptiginiz degerlendirme olumlu
ama Mimar Sinan da Mimar Sinan universitesi Mezunu degil ,
'' 4 senede 400 kusur sinavla muhendis olan adam '' diye bir sey de orada varmis ,
Bence hic kimse baska birisini o kisinin icinde yoksa ressam da yapamaz ,
muzisyen de , muhendis de ve Turkiye 'de 4 sene insaat uzerine okuyan
ogrenci projelere imza atabilecek yetkiyi alabiliyorsa bu
' o adamin gunahi ' degil kazancidir cunku benim yasadigim ulkede ayni
' guhansiz adam ' ayni konuda ayni projeye imza atabilmek icin
daha uzun bir egitim doneminden gecirilecektir ,
'' 8 aylik kurs ile muhendis olunmaz - 4 yillik ile olunur ''
buradaki egitimciler de 4 yillik egitim ile muhendis olunmaz kanisindalardir ,
4 yil temel egitimden gecirilen ogrencinin (undergraduate) asil yetismek
istedigi konunun (graduate) derecesindeki egitimini almasi ve
o konu uzerinden mezun olmasi gerekir .
Bana ayrilan surenin sonuna gelirken hepinize hoscakalin demek istedim,
yeni bir konuda veya yorumda gorusmek uzere hoscakalin :)
-----------------------------irem yine robot gibi yazmışsın; yazılarına biraz duygu kat, biraz devrik cümle falan... müridlerin bir kısmı seni hâla bot sanıyor. :)