Microsoft "U Açık Kaynak Korkutmuş !

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bldead
    bldead's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2005
    Erkek

    Microsoft, açık kaynak şirketlerinin yarattığı ve büyüyen bir baskı ile karşı karşıya olduğundan yakınıyor. Yıllık raporunda, bazı açık kaynaklı yazılım şirketlerinin kendisinin fikirlerini kullanıp yararladığını iddia eden Microsoft, "Bazı ticari firmalar, açık kaynak iş modelini kullanıp, açık kaynaklı yazılımları makul bir fiyata son kullanıcılara dağıtarak bizimle rekabet ediyor. Bu firmalar, daha sonra, tamamlayıcı ürünler satarak ve hizmetler sunarak ciddi bir gelir ediyorlar." diyor.

    "Bu firmalar yazılımın araştırma ve geliştirmesi için gerekli masraflara katlanmıyorlar. Yazılımlarını, bizim birlikte işlerlik konusundaki işbirliğimiz çerçevesinde, onlara bedava ya da çok düşük fiyatlara sağladığımız Microsoft fikirleri üzerine inşa ediyorlar"

    Microsoft yetkilisi, şikayetini "Açık kaynaklı yazılımlar pazardaki yerini arttırdıkça bizim satışlarımız, gelirlerimiz ve operasyonel marjımız azalabilir." diyerek sürdürüyor.

    Microsoft, açık kaynak topluluğunun, Microsoft'un uygulamalarını kopyalayıp daha düşük bir fiyata satarak kendilerine zarar verdiğini iddia ediyor.

    Görünüşe bakılırsa Microsoft, açık kaynak yazılımların kendi konumunu gitgide daha çok etkilemesinden korkmuş durumda ve mazlumu oynuyor...

     

    KAYNAK


    bldead
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek
    Ms urunlerini kopya etmeyen cok fazla open source projeye yok.Buda dogal olarak AR-GE masrafini ortadan kaldiriyor.MS sonuna kadar hakli :D

    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mayıs/2007
    Erkek

    eğer microsoft açık kaynak işine girişirse çok şey kaybeder.hatta tek onlar değil bütün programcılar kaybeder.J# ın kapandığı gibi C# ta kapanır.bu projelerde javayı tasarlayan 5 kişiden birinin ve delphidende birinin çalıştığını falan duymuştum.

    hatta tek bunda değil her proje de böyleler.microsoft create değil edit yapar...

    herşeyi geçtim microsoft un açık kaynak olması demek biz windows kullanıcıların sistem değişikliğine gitmesi demek.açık kaynak olmadan bu kadar açık bulunurken olduğunda ki halini düşünemiyorum...

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ekim/2005
    Erkek
    valla compüde haklı. hem düşünsenize windows işletim sistemlerinin açık kaynak kodlu olduğunu :| diğerlerini saymıyorum bile.

    Living Death
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Master
    Master's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Nisan/2007
    Erkek

    Microsoft bu durumda haklı ve kesinlikle doğru söylüyorlar. Piyasada var olan biz açık kaynak kodlu sistemler yapıyoruz, Programlar yazıyoruz diye ortaya çıkan övünen adamların hepsi vakti zamanında Microsoft kullanmıştır. Ve yine o adamlar Microsoft'un ürettiği fikir yada programları yada sistemleri diyelim... onları kopya ederek yada edit ederek piyasaya sürüyorlar.

    Windows'un açık kaynaklı olması Dünya'da işletim sistemlerinin ve kullanıcıların çok şey kaybetmesine neden olur. Güvenlik açığı ile Açık kaynağın birebir bağlantısı var çünkü. Linux yada MAC OS yada ne bileyim türevleri de sanıldığı kadar güvenli değil. Bunu her defasında her yerde dile getiriyorlar ve gösteriyorlar. Ama bizim kafalarda şu var; LİNUX daha güvenli! NAHH daha güvenli. Kısmen daha güvenli diyebiliriz ona.. Çünkü Linux kullanan kişiye sayısı ile Win kullanan sayı bir değil.. " Kullanıcılar ne kadar fazla ise hack edilme olasılığı yada güvenlik zaafiyatı o kadar fazladır ".

    Microsoft son 2 yılda çok şey kaybetti. Daha fazla kaybedeceklerini düşünmüyorum. Vista'dan sonra gelecek olan İşletim sistemi ve Server 2008 ile piyasaya yeniden hükmedecekler. Yoksa Win'in gidişi Açık kaynağa olursa piyasanın hali harap olur.


    Bilgi güçtür, düşmanını barışa zorlar.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Kayıt Tarihi: 23/Mart/2003
    Erkek
    Bill amca sonuna kadar haklıdır ve destekcisiyiz bu konuda...

    Sanıyorum kendi atasözümü yaptım, kaynak belirterek kullanabilirsiniz. 10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Not : Söyleyeni belli olduğu için(Ben) atasözü değil, özlüsöz oluyormuş, dolayısı ile kendi özlüsözümü yapmış oldum :)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek
    Hacilar simdi cok kral opensource procelerde var , opensource u yabana atmiyoruz ama microsoft hakli yani :D

    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bldead
    bldead's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2005
    Erkek

    Şu tartışılmaz ki windowsun kodlarını bill gates dağıtmaz. Altın yumurtlayan tavuğu kesmek istemez :)

    Ben açık-kaynak kodlu yazılımların arkasında duran birisi olarak ms in rahatsız olması hoşuma gittiğinden haberi sizlerle paylaştım ...

    SecurityMaster 'a atfen ben 5 senedir linux kullanıyorum. Amacım linuxcusun windowscusun muhabbeti değil !

    Linux kullandığım kadar öte yandan windowsta kullanırım.  Linux malesef kendini kullanıcı bazındaki uygulamlar tarafında pek geliştirememiştir.  Yalnız iş Server tabanlı uygulamalara gelince bence linux daha güvenli ve stabil bir işletim sistemidir. Sebebi açık-kaynak ; kendim oturup firewall yazabiliyorum,geliştirebiliyorum veya başka bir yazılımı kendi ihtiyaçlarım doğrultusunda müdahale imkanlarım doğuyor...  Şunu belirteyim azcık ucundan bsd kodları ve iptables bilirsen linuxu güvenli bir şekilde configure edebilirsin...


    bldead
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    acıtasyon yapmayın lan bize :|

    daha ne ağlak göreceğiz :P =)


    herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Master
    Master's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Nisan/2007
    Erkek

    deneme44 : ben de linux'ı yerden yere vurmadım yada direk olarak microsoft'u sanmıyorum. iki tarafında piyasada sektörel ve kullanıcıya yönelik hataları var zaten. Microsoft herşeyi düzgün yapsa bugün bunları konuşuyor olmayacaktık.

    Sektöre bakarsak evet Linux server tabii ki daha iyi. Ancak benim demek istediğim şey Linux'ın güvensiz olduğu değil, Güvenli olmadığıdır. Nasıl oluyor diyeceksiniz hemen izah edeyim... Linux Windows'a göre yada WinServer'a göre daha güvenlidir evet.. ama tam güvenli değildir. İlla ki hack edilebilir, zaafiyata uğratılabilir ki uğratılıyor da... bunun sebebini de hepimiz biliyoruz ki kullanıcı sayısı ile ortantılı olması...

    bende sadece Win kullanmıyorum evvel ki senelerde Linux da kullandım. Ancak şunu tahmin ediyorum gelecekte bile Linux Win kadar kullanılmayacak son kullanıcı anlamında. çünkü gerçekten insanlar yada pazarlaama anlayişi AÇIK KAYNAĞA ters.

    Micro bi gün Linux'ın lisansini alip kendi bünyesine katarsa o zaman kullanıcam ya-da web sitelerimi bi gün Firefox'a göre yapıcam :) tabii ki o'da micro'nun olması şartıyla...


    Bilgi güçtür, düşmanını barışa zorlar.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Mart/2003
    Erkek
    aslında eğri oturup doğru konuşmak lazım. ben bilgisayarı linux'da öğrendim ve bize açık kaynak kodlu yazılımları ve açık kaynak kodunun felsefesini anlatıp durdular. ama şu an winxp ile bir çok işimi hallediyorum. ihtiyacım olmadığı sürece linux işletim sistemini kullanmıyorum. ki bir çok yere giderken yanımda bootable bir linux götürüyorum her an lazım olabilir diye. bunu yapmamın sebebi ise eski alışkanlıklar.
    linux sunucu tabanında windows'dan daha güvenli diye bir yargı yapılmaması taraftarıyım. aksine sunucularda windowslar linuxlara göre daha avantajlıdır. dediğimiz gibi açık kaynak kodu bir çok güvenlik zaafiyetinin açığa çıkmasına neden olur. geçen haftaki saldırıları ele almak gerekirse %80 lik bir dilimi linux işletim sistemi ve %10 luk dilimi ise windows sunucular kalan %10 ise diğer sistemler. iki sunucu sistemi arasındaki farka bakın %70...
    linux işletim sisteminde açık bulmak windows isletim sistemlerine göre daha kolaydır. ben ms seven birisi değilim ama herkes oturup kendi güvenlik duvarını yazamıyor ve hazır uygulamaları kullanıyor.

    haberle ilgili söylemek istediğim ise
    ms sonuna kadar haklı...

    ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
Toplam Hit: 2333 Toplam Mesaj: 13