Microsoft’Dan Yılbaşı Hediyesi Ve Tarayıcı Performans Testi
-
Microsoft bu yıl ki temasını penguenlere ve tarayıcı testine ayımış.
Adı : The Penguin Mark
Bu seneki tema hem yılbaşı şarkısı hemde arka planda çalışan tarayıcınızın farklı özelliklerini performans oalarak değerlendiriyor. Şarkının sonundada test sonucunu görebilirsiniz.
ie.microsoft.com/testdrive/Performance/PenguinMark/
-
ie9 8 puan aldı
opera 14 puan aldı
şimdi 16 puan oldu opera
puanın yüksek olmasımı iyi düşük olmasımı :D
wert tarafından 25/Ara/12 12:00 tarihinde düzenlenmiştir -
Chrome bende 23 aldı
-
Windows 8 Pro x64 (1080p):
IE10: 12114
Chrome: 23
-
103PenguinMark ScoreUsing Mozilla Firefox 17yüksek olmanın iyi olduğunu umuyorum :D
-
len chrome 23 puan değil sürümü 23 :D
bende chrome 6 puan aldı. IE nin sayfayı açma çabaları 10 dkdir sürüyor hala açmadı :)
edit: mintte chrome 15 puan aldı bu sefer :)
joe_black tarafından 25/Ara/12 14:14 tarihinde düzenlenmiştir -
ilk chrome da denedim sonuç 92
ie 10 da ise sonuç 5187 :)
zaten kar yağışı falan baya baya abartılı ve hızlı oluyor ie10 ile.
html5 de ie10 dan iyisi zaten yok fakat kişiselleştirme olmadığı için yine chrome a kalıyoruz :(
-
ie için yapılan bir sayfanın ie de açılmaması çok acı verici bir durum olsa gerek :) , bence microsoft bıraksın bu işleri, chrome akar :)
Not:ie8
-
SpermMan bunu yazdı
ie için yapılan bir sayfanın ie de açılmaması çok acı verici bir durum olsa gerek :) , bence microsoft bıraksın bu işleri, chrome akar :)
hocam ie8 de html5 desteği yok zaten. chrome un eski versiyonlarını kullansaydın aynı sonucu alacaktın.
ie10 yada ie9 ile dene epey fark atıyor diğer tarayıcılara.
-
Quetzalcoatl bunu yazdıSpermMan bunu yazdı
hocam ie8 de html5 desteği yok zaten. chrome un eski versiyonlarını kullansaydın aynı sonucu alacaktın.
ie10 yada ie9 ile dene epey fark atıyor diğer tarayıcılara.
"ie 8 de html5 desteği yok" diye birşey yok birçok html tag ve attribute desteği var ie8 in, uygulama canvas uygulaması olduğu için çalışmıyor ie 8 de. http://www.yunusbassahan.com/kategori/html5/ buradaki konulara bakarsan birçok html5 tag ve attribute larını test ediyorum tarayıcılar için, ayrıca ie8 ile ie9 arasında html5 desteği farkı yok canvas dışında.
Önemli olan çalışmaması değil, önemli olan benim tarayıcımın ie8 olduğunu ve yükseltmem gerektiğini hatırlatması. microsoft bu yüzden kaybediyor hala ie6 veya ie7 kullanan kullanıcılar var ama microsoft tarafından hiç bir uyarı yok, chrome, safari, opera, firefox gibi modern diye adlandırılan tarayıcılar eski sürüm kullanmamıza kesinlikle izin vermez, hatta webkit based tarayıcılar siz farkında olmadan kendini güncelliyor.
Gelelim chrome'a chromun ilk versiyonlarında da şimdi de css3 ün birçok seçicisini ve html5 in input type larını kkullanabilirsiniz yani destekler..
-
joe_black bunu yazdı
len chrome 23 puan değil sürümü 23 :D
bende chrome 6 puan aldı. IE nin sayfayı açma çabaları 10 dkdir sürüyor hala açmadı :)
edit: mintte chrome 15 puan aldı bu sefer :)
Versiyonuda 23 puanıda 23