Mideye En Fazla İyi Gelen Bitkilerin Sıralaması
-
hocam her ot her insana fayda etmeyebilir, belki maydonoza alerjin vardır, biri sana maydonozlu bişi önerir daha kötü olabilirsin. öncelikle hastanede gerekli testleri yaptır.
-
salihgs bunu yazdı
bir reflü sorunu yaşıyorum yemek borusunun mideyle birleştiği yer yanıyor,yediklerimi bir türlü düzgün şekilde hazmedemiyorum,gaz ve şişkinlik sorunları oluyor bazen hafifliyor bazen artıyor doktora gitsem mide koruyucu veriyor kullanırsan iyisin kullanmazsan sonra yine başa dönüyor. Üniversiteyi bitirdiğim yıllarda bu sorunla ilk defa karşılaşmıştım ve Dr Ömer Coşkun diye bir adamın bitkisel mide destek setlerini kullanmıştım 3 ay boyunca her ay farklı bir set gönderiyordu o seti kullandıktan sonra nerdeyse tamamen iyileşmiştim nerdeyse 7,8 yıl hiç sorun yaşamadım ama şimdilerde yeniden olmaya başladı.
Şimdi hep sağda solda duyuyoruz işte rezene çayı iyi geliyor diyen var sarı kantoron diyen var meyan kökü diyen var melisa diyen var bir sürü şey söyleniyor ama şimdi bunları bir önem sırasına göre sıralasak kesin olarak bu 3 çayı içmeliyiz reflü hastaları olarak diyeceğimiz hangileri en önemlisidir ? İlk 3 önem sırasına göre hangisidir ?
BAKIN ARKADAŞLAR SÖYLÜCEKLERİM ÇOK SAÇMA OLABİLİR ÇÜNKÜ İLK DUYDUĞUMDA BANADA SAÇMA GELMİŞ . UYGULADIM VE BÖYLE BİR SORUNUM KALMADI
-
Beni gastrit atağı tutmuştu 3 gün yatamamıştım oturarak uyumak zorunda kalıyorum mide yanmamı sadece gaviskon engelliyordu saraçoğlu'nun sarı kantaron kürünü yaptım o bana çok iyi geldi sana da tavsiye ederim sanırım aç karnına 5-10 dakika kaynamış sarı kantaron çayı içiyordun öyle bir şeydi internetten araştır, benim işimi çözmüştü
Onun haricinde baharatlı fazla yemeyeceksin, sana dokunan şeyleri iyi belirle eliminasyon diyeti yaparak, aç karna çay kahve içmeyeceksin sinir stres anksiyete yapmayacaksın, çay kahveyi de fazla kaçırmayacaksın günde bir kahve hakkın olmalı en fazla
Maalesef bunu da böyle bir şeker hastalığı gibi tansiyon gibi düşünmek lazım ciddiye almak lazım yoksa ilerleyen yaşlarda iyi şeyler olmuyor
-
Aynı sorunlarla kıvranıyorum... Apandisit ameliyatı oldum o zamana kadar arada midemde yanma olurdu... A.q ameliyatından sonra ne olduysa artık şişkinlik, gaz, kabızlık, mide sorunları yaşamaya başladım...
Doktorun verdiği koruyucular vs kullandığım sürece işe yarıyor ama bıraktığımın 3-4. Günü aynı duruma dönüyorum. Son dönem inat edip ilaçta kullanmıyorum ama ta sırtıma, aşağıda kasımlara vuran bir ağrı olmaya başladı...
Soğuk havalarda veya soğuğa maruz kaldığımda daha fazla olduğunu farkettim ama sürekli hareket eden biriyim ve terleyip soğuyorum o da etkiliyor sanırım...
Meyan kökü az çok işe yarıyor
Kantaron kullandım kararsızım yararı konusunda
Bana nane, rezene vs yaramıyor
Zencefil, zerdeçal her zaman değil ama bazı durumlarda rahatlattığı oluyor
Bende bu dertten ölecem sanırım...
-
Hocam kuzenim 1 ay sadece ve sadece patates haşlaması yedi şimdi bomba gibi bi denemeni tavsiye ederim.
-
_PesimisT_ bunu yazdı
Aynı sorunlarla kıvranıyorum... Apandisit ameliyatı oldum o zamana kadar arada midemde yanma olurdu... A.q ameliyatından sonra ne olduysa artık şişkinlik, gaz, kabızlık, mide sorunları yaşamaya başladım...
Doktorun verdiği koruyucular vs kullandığım sürece işe yarıyor ama bıraktığımın 3-4. Günü aynı duruma dönüyorum. Son dönem inat edip ilaçta kullanmıyorum ama ta sırtıma, aşağıda kasımlara vuran bir ağrı olmaya başladı...
Soğuk havalarda veya soğuğa maruz kaldığımda daha fazla olduğunu farkettim ama sürekli hareket eden biriyim ve terleyip soğuyorum o da etkiliyor sanırım...
Meyan kökü az çok işe yarıyor
Kantaron kullandım kararsızım yararı konusunda
Bana nane, rezene vs yaramıyor
Zencefil, zerdeçal her zaman değil ama bazı durumlarda rahatlattığı oluyor
Bende bu dertten ölecem sanırım...
Safrana baktir ve ibs baktır
++ Zamanla vucudun oturacak o organın eksikligiyle devamı kanıksayacak 2 3 sene gibi
-
1 hafta boyunca sabahları aç karnına lansor içtim kurtuldum. Tek tedavi eden ilaç o oldu. 10-15 sene rennielerle gavisconlarla yaşamış biri olarak söylüyorum.
-
dr.berg diye bi yabancı doktoru takip ediyorum ben. baya faydasını gördüğüm şeyler oldu.
bu adamın türkçe kanalı da var. orada bu konu hakkındaki yorumu miğde asidinin az olmasından kaynaklı. miğdede asit az olunca miğde kapakçığı kendini kapatmak için reflex göstermiyor daha sonra da asit buradan yukarı çıkıyor. yani midede asit eksikliği var diyor
https://www.youtube.com/watch?v=pEJrbZhHF7o&t=47s
-
Ben cebimde rennie ile geziyorum valla, genelde süt ve maden suyu da iyi geliyor reflüye
-
Karbonat kullanmayı deneyin. Ama gidip aktar dan açık ve kaliteli olanı alın. MARKETLER DE Kİ KARBONATLAR DEĞİL!
Karbonat ile miğde sorunlarınızı ve özellikle bağırsak ve gaz sorunlarınızı çözebilirsiniz. Bir zararını görmedim ama yinede araştırın. MUCİZE :)