folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Migros'tan Kurban Alan Oldumu Hiç ?

Migros'tan Kurban Alan Oldumu Hiç ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chaoser
    Chaoser's avatar
    Erkek

Memnun kalmıştık eve koliyle parçalanmış geliyor. Bir komşumuz eve söylemeyip direkt mağazadan alıyor 4. günü orda extradan parçalama ya da kıyma çekimi de yaptırıyor ücretsiz.

dünyada en güzel 3 şey vardır; et yemek, ete binmek, etin içine et koymak.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chaoser
    Chaoser's avatar
    Erkek
    NaZi_ bunu yazdı

Bakayım mı buradan kurban ?

5 6 ay önce adak için 15 k koç kesmiştik. Fiyatları öğreneyim bakalım. 

pahalı satıyolar ya gerçi kıvırcıkları trakyanın sağlam cidden.

dünyada en güzel 3 şey vardır; et yemek, ete binmek, etin içine et koymak.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Castaway
    Castaway's avatar
    Homo

Etin dinlendirilme kısmı hoşuma gitti. Gerçekten kesmeden önce eti dinlendiriyorlarsa çok iyiymiş.

Kurban sonrası eti dinlendirecek bir yer bulmak çok zor oluyor.

Etin sıcağı üstünde olduğu için soğuk hava depolarına sokmak istemiyorlar.

Hemen sıcağı üstünde et kesilince de benim hoşuma gitmiyor pek.

Sırf bu yüzden bende bağışlıyorum senelerdir.

Eğer prosedür gerçektende tam olarak dedikleri gibi işliyorsa, güzelmiş.

Castaway tarafından 02/Nis/26 01:25 tarihinde düzenlenmiştir

...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    Castaway bunu yazdı

Etin dinlendirilme kısmı hoşuma gitti. Gerçekten kesmeden önce eti dinlendiriyorlarsa çok iyiymiş.

Kurban sonrası eti dinlendirecek bir yer bulmak çok zor oluyor.

Etin sıcağı üstünde olduğu için soğuk hava depolarına sokmak istemiyorlar.

Hemen sıcağı üstünde et kesilince de benim hoşuma gitmiyor pek.

Sırf bu yüzden bende bağışlıyorum senelerdir.

Eğer prosedür gerçektende tam olarak dedikleri gibi işliyorsa, güzelmiş.

sıcak et meselesini ben aile ile de çözemedim. istiyorlarki et kesildiği gibi hemen kıyma çekilsin hepsi dolaba girsin bir yanda kavurma kaynasın.

kasaplar bile artık kesim olduğu aynı gün 6-7 saat dinlendirmeden eti getirmeyin yeni kesilmiş et kıyma çekilince çamur gibi oluyor balçık gibi oluyor diye bas bas söylemesine rağmen bizimkiler kabullenmiyor

herşey sıcağı sıcağına yapılacak :S

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bhttnfndk
    bhttnfndk's avatar
    Erkek

Dini boyutunu soruyorsan Alkol satılan yerden alışveriş yapmak bile haram diyorlar :D 

Kolaylık boyutunu soruyorsan e kolay tabi :) Ama Allah için yapıyorsan az elin kirlensin bişe olmaz diye düşünüyorum, tabi imkan meselesi. 

Göktürk'ün babası
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek
    bhttnfndk bunu yazdı

Dini boyutunu soruyorsan Alkol satılan yerden alışveriş yapmak bile haram diyorlar :D 

Kolaylık boyutunu soruyorsan e kolay tabi :) Ama Allah için yapıyorsan az elin kirlensin bişe olmaz diye düşünüyorum, tabi imkan meselesi. 

mekruh'tur o, haram olsa duramazsın :D

3D Printing Studio | Anahtarlık • Figür • Kişiye Özel Tasarım | Instagram : @geekbaski
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

Eğer amacın kurban kesmek ise Migros Carrefour gibi Alkol satan yerlerde kestirmen Kurban amacını yerine getirmez. eline güzel bir et geçebilir. 

amellerin niyeti ile alakalı bir durum değil bu. orucu domuz etiyle açmak gibi birşey. 

hiçbir seçeneğin olmasa bir nebze zorunluluk denilebilir ama binlerce kesim alanı var. Kısaca olmaz. 

ama. ibadet ise yardım kuruluşlarına bağışlayabilirsin (küçükbaş) Misafirler için de kasaptan etini şimdiden alabilirsin. 

Zaten olay bu kesim ruhunu yaşamak iken sen gelip te zor oluyo yaeu dersen ibadetin yönü şaşmış olur. Git bi gör kes canın acısın duygulan ne bileyim ete dokun hayvan doğranırken az önce yaşıyordu diye içinden geçir o ortamı hisset. yoksa şu olayın kasaptan et almaktan farkı ne? 

Biz her sene memlekette keseriz Ağva kandıra tarafında ve ben sadece giderim parayı veririm vekaleti veririm parçalanırken izlerim asla kesimi izleyemem poşetlere koyarlar elır eve getirir bekletirim sonra dolaba sonra kavurma sonra o sene mevlütüm vs varsa kıyma ve kavurma olarak ayırır toplu günlerde milletin önüne koyarım yediririm. hatun da genelde bir yere bağış yapar küçükbaş bu şekilde kurban bayramını bitiririz. Ama tavsiyem kesinlikle yarım gün de olsa bi uğraşıver. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

Yahudiye kurban kestirmek çok mantıklı :)

MigrossKoç undu ...şimdi içki satan anadolu grup ile indiliz bir şirkete ait. 

Bunlara vereceğinize fakir bir aileye de ki  "git bir koyun bul kes" . 6 kişiye ver banada bilmem kaç kilo verirsin  gerisi senin olsun.. daha sevap olur

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

Migros'tan kurban alan değil de, migrostan et alan oldu mu diye başlığı değiştirmen gerekiyor bence. :)

Migros dediğin yer başlı başına, din iman vs. bir çizgisi olmayan bir market.

Kurban dediğimiz olay, et'ten ziyade bir ibadet'tir.

Kasaptan et almakla, migrosa kurban diye para verip et almak arasında hiçbir fark yok.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek
    CEO bunu yazdı

Migros'tan kurban alan değil de, migrostan et alan oldu mu diye başlığı değiştirmen gerekiyor bence. :)

Migros dediğin yer başlı başına, din iman vs. bir çizgisi olmayan bir market.

Kurban dediğimiz olay, et'ten ziyade bir ibadet'tir.

Kasaptan et almakla, migrosa kurban diye para verip et almak arasında hiçbir fark yok.

marketin çizgisi mi olur amk ülkede market bile siyaset ürünü ya :D

He is finding himself.
Toplam Hit: 1086 Toplam Mesaj: 22
migros kurban adak