folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Mıknatıs Sıvı Demiri Çeker Mi?

Mıknatıs Sıvı Demiri Çeker Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buruksu
    buruksu's avatar
    Erkek
    akustikelektrik bunu yazdı

http://www.zaplat.com/video/teknik_videolar/102177/Sivi_Demir_ile_Miknatis

sanırım bu sıvı demir degil, yağ ile karıştırılmış çok ince demir tozu yada fotokopi makinalarında kullanılan toner ile yağ karışımı

:) mutluyum, huzurluyum
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dos_Attach
    Dos_Attach's avatar
    Erkek
    buruksu bunu yazdı
    akustikelektrik bunu yazdı

http://www.zaplat.com/video/teknik_videolar/102177/Sivi_Demir_ile_Miknatis

sanırım bu sıvı demir degil, yağ ile karıştırılmış çok ince demir tozu yada fotokopi makinalarında kullanılan toner ile yağ karışımı

aynen dediğin gibi bu toner tozu bencede

Dolar Ve Euro zulada elimde çek defteri, bir imzayla işin tamam arabanı çek serseri.!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

demir eriyince manyetik özelliğini keybediyor olabilir ama bence mıknatısın sıvı halini çekebileceği bir madde vardır yeryüzünde. kimya çok geniş bi alan hocam. bizim aklımıza hep demir, nikel gibi ana metaller geliyo ama yeryüzünde milyonlarca metal var kimisi element kimisi bileşik halinde.  bunu kimya forumlarında sorman lazım. adan zye kadar anlatırlar sana

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    BeyinAdam bunu yazdı

demir eriyince manyetik özelliğini keybediyor olabilir ama bence mıknatısın sıvı halini çekebileceği bir madde vardır yeryüzünde. kimya çok geniş bi alan hocam. bizim aklımıza hep demir, nikel gibi ana metaller geliyo ama yeryüzünde milyonlarca metal var kimisi element kimisi bileşik halinde.  bunu kimya forumlarında sorman lazım. adan zye kadar anlatırlar sana

mıknatıslanma fiziğin konusu

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek
    wert bunu yazdı
    BeyinAdam bunu yazdı

fizik konusu olduğunu biliyorum ama elementler periyoduk tabloda hocam :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

İTÜ de kimya profesörümüdür neyse artık bi tanıdığım var sorabilirim istersen? düzgünce yazarsan 

prof değil : Uzman Dr., Anorganik Kimya

0x656e tarafından 20/Ara/13 14:16 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo
    BeyinAdam bunu yazdı
    wert bunu yazdı
    BeyinAdam bunu yazdı

hacim adam demir demis sivi demir. sivi metal dememis ki.

Bana balık tutmayı öğretmeyin; ben balıkçı değilim. Felsefe yapmayın. Ben şefim, aşçıyım. Bana parasıyla balık verin; sushi yapıp satayım, hepimiz karnımızı doyuralım. Yoksa hepimiz balıkçı olursak, bu gölde balık kalmaz. Sürdürülebilir olmalıyız. Çünkü bugün aç bıraktığınız insan, yarın karşınıza harami olarak çıkabilir; kendine de size de zarar verebilir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı
    BeyinAdam bunu yazdı
    wert bunu yazdı
    BeyinAdam bunu yazdı

hacim adam demir demis sivi demir. sivi metal dememis ki.

demir eriyince manyetikliğini kaybediyormuş hocam. ben öyle okudum ne kadar doğru bilmiyorum

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

hocam demirin kaybetmesinden ote. miknatis da kaybediyor o isida. yani cekse bile bir kere ceker sonra isidan bozulur ve bir daha cekmez.

Bana balık tutmayı öğretmeyin; ben balıkçı değilim. Felsefe yapmayın. Ben şefim, aşçıyım. Bana parasıyla balık verin; sushi yapıp satayım, hepimiz karnımızı doyuralım. Yoksa hepimiz balıkçı olursak, bu gölde balık kalmaz. Sürdürülebilir olmalıyız. Çünkü bugün aç bıraktığınız insan, yarın karşınıza harami olarak çıkabilir; kendine de size de zarar verebilir.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

aslında onun önlemi alınabilir mıknatısın etrafına koruyucu, soğutucu tabaka çekerek. ama böyle bir konu neden tartışılır ki ? yani kullanım alanı bile olmaz bu olayın. demiri erittin mıknatısı bi şekilde koruyup demiri çektin diyelim nerede kullanılacak bu ?

gereksiz bence.

Toplam Hit: 5430 Toplam Mesaj: 25