folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Mıknatısın Kameralar Üzerindeki Etkisi..

Mıknatısın Kameralar Üzerindeki Etkisi..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR-SCOPJE
    TR-SCOPJE's avatar
    Erkek

Bazı paylaşımlarda gördüm ki motel, otel ve pansiyon odalarına hatta evinize bile zaman zaman gizli kamera koyup sapıklık yapan insanlar var. Benim gibi sık seyahat eden bir insanda da haliyle bu şekilde haber ve paylaşımları görünce içinde şüphe oluşuyor..

Bu şekilde izlenmeye karşı ne gibi tedbirler alınabilir ?

Mesela kısa bi araştırma neticesinde ulaştığım bir yöntem var güçlü mıknatıs kullanarak mini kameraları bozabiliyormuşuz.. Ne derece doğrudur bilmiyorum tabii.. Elektronikçi arkadaşlar daha iyi bilir..

Sizlerin bu konudaki görüş ve önerileri nelerdir?

Yargılamak için bilmek, bilmek için anlamak, anlamak için dinlemek gerekir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Erkek

bozmasına bozarsında mıknatısı kameranin yakınına yaklastırman lazım. adı üstünde gizli kamera oldugu için nerde oldgunu bulamazsın ki :S

Bu işler zordur, özveri ister; hatta özveriden fazlasını, ruhunu ister...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR-SCOPJE
    TR-SCOPJE's avatar
    Erkek
    DeepHouse bunu yazdı

bozmasına bozarsında mıknatısı kameranin yakınına yaklastırman lazım. adı üstünde gizli kamera oldugu için nerde oldgunu bulamazsın ki :S

Benim de söylemek istediğim bu zaten kocaman mıknatısı veya ufak ama oldukça kuvvetli mıknatısı, şüpheli objelere veya noktalara ne kadar yaklaştısak kamerayı bozabiliriz ? Veya buna benzer alternatif bir yöntem var mıdır ?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tuzlu Kahve
    EricNorthman
    EricNorthman's avatar
    Erkek

Çok az biryerden görmüştüm dogrulugunu elektrikçi olan murıdler söleyebilir,

Tesisat içinine gömülü kameraların kablollarını, Bir kılış seklınde yogun bir bakır telle kılııca benzer bir görüntüye getirip

Duvara yaklaştırılıp elektrik verildiğinde bakır ısınıp, Tesisat içindeki kabloları eritebiliyor du

Gördüm dogruda anlatmamışımdır, Lakın bilen işin erbaları murıdler var dogru olmasa bile yola çıkabilir bizi aydınlatabilirler

Bu plandan niye profil resmi değişmiyor
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

hocam manyetik mıknatıs falan önünde nesne falan olucak o iş zor şöyle birşey lazım sana 

onun yerine mini thermal kamera al, zaten kameranın bataryası ısınacaktır ordan camera var mı yokmu anlarsın... (tabii bataryalı kamera kullanıyorlarsa bi ihtimal mercekte ısınabilir...)

akmarky tarafından 10/Ara/14 15:06 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whoobay
    whoobay's avatar
    Erkek

Aslında güzel bir konu. Radro frekanslı kameralar daha kolay bulunabilir. Kalem kamera ya da anahtarlık şeklinde kameralar da olabilir.  Çok da ısınacağını sanmadığım cihazlar.  Bunlar için ne yapılabilir?

Herşey kolaydır, bazen değil işte ∆
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aksata
    aksata's avatar
    Erkek

Sıva altındaki kablolarin nerden geçtiğini gösteren cihazlar var. 

http://sanpaelektronik.com/index.php/tr/urunler/item/507-la-1012-santech-sıva-altı-kablo-izleme-cihazı

aksata tarafından 10/Ara/14 15:33 tarihinde düzenlenmiştir

Bazıları özgürlüğü sadece kendileri gibi düşünenlere reva görüyor...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

yuzlerce tip gizli kamera oldugu icin profosyonel olarak destek almazsan zor bulursun.

uzaktan kumandalarin ucunda bulunan verici var onlar sayesinde kameranin goruntu almasini da engelleyebilirsin

cok seyahat ediyorsan ve sadece yatmak icin kullaniyorsan niye sorun edi

haaaa tamam tamam

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

http://www.mikrokameralar.com/kamera_engelleme_cihazi_368.htm

boyle birsey var ama kamera kablolu ise veya hafiza kartina kaydediyorsa yine isine yaramaz

veya burada var

http://www.mikrokameralar.com/kisisel_savunma_sistemleri.htm

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whoobay
    whoobay's avatar
    Erkek
    aksata bunu yazdı

Sıva altındaki kablolarin nerden geçtiğini gösteren cihazlar var. 

http://sanpaelektronik.com/index.php/tr/urunler/item/507-la-1012-santech-sıva-altı-kablo-izleme-cihazı

Sanırsam bu cihazın ayrı bir parçası kablonun diğer ucuna takılıyor, alıcı verici mantığıyla çalışıyor. Sanırım bu işe uymuyor.

Herşey kolaydır, bazen değil işte ∆
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR-SCOPJE
    TR-SCOPJE's avatar
    Erkek
    underzero bunu yazdı

http://www.mikrokameralar.com/kamera_engelleme_cihazi_368.htm

boyle birsey var ama kamera kablolu ise veya hafiza kartina kaydediyorsa yine isine yaramaz

veya burada var

http://www.mikrokameralar.com/kisisel_savunma_sistemleri.htm

Bu cihazlar beni aşar.. Üstümüzü değişirken daldaşak görünmesin diye düşündüydüm ama 1500-2000TL lerden başlıyor o cihazlar.. Ne diyelim meraklı olan varsa görsün madem. Ucuzundan eşek kadar mıknatıs taşırım çantada iş görürse görür görmezse koy g*tüne rahvan gitsin.. O değil de evinde olduğundan şüphe eden kişiler eşek yüküyle para bayılmak zorunda kalacaklar heralde.. Bu vesileyle öğrenmiş olduk..

Toplam Hit: 2333 Toplam Mesaj: 19