Mıknatıslı Kılıflar Telefona Zarar Verir Mi ?
-
İnternette baktım doğru düzgün bir bilgi yok kimisi zarar verir kimisi vermez yazmış. Sizce zarar verir mi ?
Şöyle bir yazı buldum mantıklı geldi :
dokunmatik telefonların ekranları elektrostatik çalışır. yani sistem tamamen elektronik, mıknatıs bunu etkilemez.
o eski tüplü monitörlere mıknatıs yaklaştırırsan bozar, o tip monitörler elektronların hareketi sonucu görüntü verir, manyetik alan da elektronun hareket yörüngesini değiştirir. lcd ya da led monitörlerde mıknatısın etkisi olmaz -
hocam olmas olurmu ya lcd ekrana mıknatıs yanaştırdığımda renk değiştiriyordu yanlış hatırlamıyorsam
-
https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20060724170715AA9Hb0b
Telefon hoparlörde de mıknatıs var, zarar verse o verirdi diyorlar.
-
rebellisch bunu yazdı
hocam olmas olurmu ya lcd ekrana mıknatıs yanaştırdığımda renk değiştiriyordu yanlış hatırlamıyorsam
Lcd değil tüplü ekranlarda oluyordu o.
@ jilet
Teşekkürler hocam bana böyle mantıklı ve açıklayıcı şeyler lazım.
-
rebellisch bunu yazdı
Are u alive ?
-
Mustafa bunu yazdı
İnternette baktım doğru düzgün bir bilgi yok kimisi zarar verir kimisi vermez yazmış. Sizce zarar verir mi ?
Şöyle bir yazı buldum mantıklı geldi :
dokunmatik telefonların ekranları elektrostatik çalışır. yani sistem tamamen elektronik, mıknatıs bunu etkilemez.
o eski tüplü monitörlere mıknatıs yaklaştırırsan bozar, o tip monitörler elektronların hareketi sonucu görüntü verir, manyetik alan da elektronun hareket yörüngesini değiştirir. lcd ya da led monitörlerde mıknatısın etkisi olmazşöyle bişey tablette başıma gelmişti
kılıfın mıktanısı tam manyetik sensörüne denk geliyordu sensör bozulmuştu
pusula ve türevleri (bknz:yelp) uylulamaları kullanamıyordum
-
kim demiş vermez mustafa.
telefon hoperlörü olması gerektiği yerde olduğu için zarar vermiyor.
taşşaklı bir telefonda 6 tane algılama sensörü var. hani şu ivme ölçer yakınlık sensörü hareket sensörü fialn.
kaliteli hdd mıknatısını cihaza iyice yaklaştırıp gezidr bakayım zonra cpu z programını aç bak sensör değerleri nasıl sapıtıyor.
hem güçlü mıknatısı cihazın raminin üstüne yaklaştırıp işlem yaptığında sistem donup kalıyor.
siz bu işleri bana sorun mk.
edit: yukarıdaki postta adamın sensörü bozulmuş bile. oysa ben postları okumadan yazmıştım.
demekki sapıtmakla kalmayıp birde bozuyormuş. bunuda öğrenmiş olduk
zalimadam tarafından 15/Kas/14 01:22 tarihinde düzenlenmiştir -
@zalim
Senin dediğin daha mantıklı hocam. :)
-
zalimadam bunu yazdı
taşşaklı bir telefonda 6 tane algılama sensörü var. hani şu ivme ölçer yakınlık sensörü hareket sensörü fialn.
kaliteli hdd mıknatısını cihaza iyice yaklaştırıp gezidr bakayım zonra cpu z programını aç bak sensör değerleri nasıl sapıtıyor.
hem güçlü mıknatısı cihazın raminin üstüne yaklaştırıp işlem yaptığında sistem donup kalıyor.
edit: yukarıdaki postta adamın sensörü bozulmuş bile. oysa ben postları okumadan yazmıştım.
:D:D asla çürük ürün satmayan manavlar gibi konusmusun hocam başarılı vallahi güzel yorum "siz bu işleri bana sorun hamınah" :D
-
zalimadam bunu yazdı
telefon kılıflarındaki magnetler güçsüz değil mi? tabi ki güçlü bir elektro mıknatıs herhangi bir elektronik sistemi bozar da, sik kadar mıknatıs bozar mı bilemiyorum valla :S
-
elektro değil müdür. hdd nin çiçindeki ile kılıfta kullanılan mıknatıslar aynı.
biri kesme şeker gibi küçük diğeri ondan biraz büyük. ikiside kırılmaz kalvanizli iletken metalin mıknatısa dönüştürmesi ile üretiliyor. ikisininde gücü aynı.