Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Serbest Kıyafet Referandumu ( Herkesi Oylamaya Davet Ediyorum )
-
Disiplin konusuna hiç girmiyorum; ayrıca uzun uzun konuşulması gerekir.
Fakat fakir öğrencilerin ezilmemesi için üniformaya evet diyorum.
Tahminimce serbestlik olsun diyenlerin çoğusu halen lisededir. Ergenliğin verdiği asilik yaş ilerlediğinde azalınca fikirlerin değişeceğini düşünüyorum.
-
MUHRIP bunu yazdı:
-----------------------------
Bu sene Son senem lisede.. ! sene anaokulu 8 sene ilkokul 4 sene lise hep okul kıyafetiyle gittim.. İğrenirdim ama giyerdik gerçi krava neyin takmam ceket gymem ama giyerdik.. Ben mezun olduktan sorada giysinler o yüzden :)
-----------------------------bencillik etmeyelim :-)
cordelian bunu yazdı:
Vatandaşın geliri normal seviyeye gelip çocuguna sağlam düzgün,2 yıkama ile yırtılmayacak corap gomlek kıyafet alana kadar hayır dıyorum.Zengin cocukları nike montlar ayakkabılar giyerken gariban yetim kalmış cocuklar okula gelmek istemeyip bunalıma girip utanacaklar (halbuki olay giydigin kıyafette degıl beyındedır ama cocuk kucukken anlayamaz bunu.) Herzaman zengini degilde garibanı düşünüp hareket ederse kazanır bu hükümet.
-----------------------------belki bi kısımda haklısın , ama avrupada bilmemnerde hiç mi fakir yok ? sistem çok güzel işliyor.. Bir süre alışma payı herkes hava atma yarışına girer , her gün farklı şeyler giyer ama biyerden sonra düzene girer.. Dershaneleri düşünün, oralarda kıyafet problemi oluyor mu ? hiç rastlamadım şahsen..
-
Noneyim bunu yazdı:
MUHRIP bunu yazdı:
Bu sene Son senem lisede.. ! sene anaokulu 8 sene ilkokul 4 sene lise hep okul kıyafetiyle gittim.. İğrenirdim ama giyerdik gerçi krava neyin takmam ceket gymem ama giyerdik.. Ben mezun olduktan sorada giysinler o yüzden :)
-----------------------------bencillik etmeyelim :-)
cordelian bunu yazdı:
Vatandaşın geliri normal seviyeye gelip çocuguna sağlam düzgün,2 yıkama ile yırtılmayacak corap gomlek kıyafet alana kadar hayır dıyorum.Zengin cocukları nike montlar ayakkabılar giyerken gariban yetim kalmış cocuklar okula gelmek istemeyip bunalıma girip utanacaklar (halbuki olay giydigin kıyafette degıl beyındedır ama cocuk kucukken anlayamaz bunu.) Herzaman zengini degilde garibanı düşünüp hareket ederse kazanır bu hükümet.
-----------------------------belki bi kısımda haklısın , ama avrupada bilmemnerde hiç mi fakir yok ? sistem çok güzel işliyor.. Bir süre alışma payı herkes hava atma yarışına girer , her gün farklı şeyler giyer ama biyerden sonra düzene girer.. Dershaneleri düşünün, oralarda kıyafet problemi oluyor mu ? hiç rastlamadım şahsen..
-----------------------------avrupalı işin beyinde oldugunu biliyor hocam.Kıyafette degil.Zaten Türkiyede beyinlere değer verilse insanlar harcanmasa ne beyin göçü olur.Ne de mühendis adama 500TL teklif ederler.Dersaneyede üzerine kıyafet alabilecek parası olan gidebiliyor hocam.Yırtık tshirt ile dolasıp yada elleri ayakkabı boyası olmuş yada askıda 3 tane tshirtü kotu olan 3 milyar dersane parası odeyen gormedm ben.
-
kapil bunu yazdı:
serbestliğe karşıyım,üniforma şart
serbest olursa sidik yarışına döner olay.okul eğitim ögretim mekanıdır moda merkezi değil
-----------------------------ReDsEa bunu yazdı:
kesinlikle okul kıyafeti olmalı... düzeni sağlamak için...
-----------------------------Üniversiteler de öyle olsun o zaman ? Ben şahsen keyfime göre orta-uzun saçlar , istediğim kıyafetler vs. dershanede okuldan daha rahat konsantre olabiliyorum derse..
FireX bunu yazdı:
Genelde mahalleler arasındaki okullarda öğrenci ailelerinin gelir dağılımı birbirine yakın. Maddi durumu iyi aileler ise zaten kolejleri tercih ediyorlar. Devlet okuluna giden çocukların arasında zenginlerin ağır basacağını sanmıyorum. Eğer ezilmişlik söz konusu ise şu anki durumda da çanta, saat, ayakkabı gibi aksesuarlarla yapılabiliyor. İnsanlara tek tip rahatsız edici üniformayı dayatmak okuldan soğutucu nedenlerden biri sayılabilir. Önlük, ceket gibi düz kumaşlar rahatsız etmese de süyeter gibi şeyler oldukça rahatsız edici. Fakat olumsuz yanı şu durki insanlar bunları giyerek çocukluktan bir disiplin anlayışı kazanıyorlar. Bunu kaldırırsanız disiplin anlayışı zayıflayabilir.
-----------------------------Disiplin anlayışı ailede biter bence , aile terbiyesiyle edinilieceğini düşünüyorum..vixtoryman bunu yazdı:
ReDsEa bunu yazdı:
kesinlikle okul kıyafeti olmalı... düzeni sağlamak için...
aynen katılıyorum serbest olursa düzen sağlanmaz ...
-----------------------------Gayet sağlanabiliyor..
Nurky bunu yazdı:
12 sene + 1 sene anaokul = 13 sene..
13 sene üniforma giydim yeni nesilde giysin banane :|
-----------------------------yeni nesilde müridlerin kardeşlerin de var ama. Bencillllllll :=)
ZyreX bunu yazdı:
Zengin-Fakir olayına katılmıyorum,bence kalkması gerekir.Zengin olanın zaten her halinden belli olduğu.Ayakkabısı saati kemerine takısına bişey diyen mi var.Eşitlik öyle bi kumaş paltolon ve gömlekten ibaret değil.Herkes kimin ne olduğunu zaten bilir.Çoğunun zaten dışarıda arkadaşlıkları devam ettiğinden herkes herkesi neredeyse tanıyor.İster apachi ister tikky olsun bu adamlara okul kıyafeti giydirdiğinde gizlenmiş mi oluyorlar.Her hallerinden belli olur.Giyecek elbise bulamayan olacağını sanmıyorum.Hergün farklı farklı giymesi gerekiği gibi bir durumda yok zaten.Eskiden kalma bir kuralın artık işlevini yitirdiği kanaatindeyim.En ücra köselerde bile,tekstil cenneti ülkemizde çok ucuza kıyafetler var vs. Göstermelik bi kural başka bir işlevi yok günümüz için.
-----------------------------++++
-
cok zeki ama durumu kötü olan bir ögrenci kaliteli bir dershanede ücretsiz kayıt hakkı kazandı sınavlarında.. ama cocuk 2 ay sonra o kaliteli dershaneyi bıraktı.. hem dershane hemde ögretmenler engel olamadı cünkü cocuk dershanedeki zengin kesim cocukların yanında öyle ezilmis ki dershanenin önünden bile gecmek istemiyordu.. dedigi tek sey ben dershaneye gitmeyecem oldu.. tek sebep kıyafet olarak uyum saglayamamasıydı.. siz düsünün artık kıyafetin cocukları nasıl ezdigini.. bence serbest olmamalı...
-
cordelian bunu yazdı:
avrupalı işin beyinde oldugunu biliyor hocam.Kıyafette degil.Zaten Türkiyede beyinlere değer verilse insanlar harcanmasa ne beyin göçü olur.Ne de mühendis adama 500TL teklif ederler.Dersaneyede üzerine kıyafet alabilecek parası olan gidebiliyor hocam.Yırtık tshirt ile dolasıp yada elleri ayakkabı boyası olmuş yada askıda 3 tane tshirtü kotu olan 3 milyar dersane parası odeyen gormedm ben.
-----------------------------beyne önem veren , çalışan , notlarını yüksek tutan fakir öğrenci de ödüllü sınavlarla dershaneye gelebiliyor. Böyle çok arkadaşım oldu , kıyafet problemi yaşayan hiç görmedim..?
-
meco bunu yazdı:
cok zeki ama durumu kötü olan bir ögrenci kaliteli bir dershanede ücretsiz kayıt hakkı kazandı sınavlarında.. ama cocuk 2 ay sonra o kaliteli dershaneyi bıraktı.. hem dershane hemde ögretmenler engel olamadı cünkü cocuk dershanedeki zengin kesim cocukların yanında öyle ezilmis ki dershanenin önünden bile gecmek istemiyordu.. dedigi tek sey ben dershaneye gitmeyecem oldu.. tek sebep kıyafet olarak uyum saglayamamasıydı.. siz düsünün artık kıyafetin cocukları nasıl ezdigini.. bence serbest olmamalı...
-----------------------------çok kuruntu yapmış bence. insanlar bilinç kazandıktan , zenginler fakirliği alay konusu etmedikten sonra hiç de problem kalmaz.
Zaten dersane direk paralı , zengini bol . Parası olan özel okula gider , devlet okulunda aynı düzey öğrenci çoktur. 3-5 tane zengin çıkıp 20 tane fakirle alay edecek diye bu yadırganamaz bence.
-
Noneyim bunu yazdı:
cordelian bunu yazdı:
-----------------------------avrupalı işin beyinde oldugunu biliyor hocam.Kıyafette degil.Zaten Türkiyede beyinlere değer verilse insanlar harcanmasa ne beyin göçü olur.Ne de mühendis adama 500TL teklif ederler.Dersaneyede üzerine kıyafet alabilecek parası olan gidebiliyor hocam.Yırtık tshirt ile dolasıp yada elleri ayakkabı boyası olmuş yada askıda 3 tane tshirtü kotu olan 3 milyar dersane parası odeyen gormedm ben.
-----------------------------beyne önem veren , çalışan , notlarını yüksek tutan fakir öğrenci de ödüllü sınavlarla dershaneye gelebiliyor. Böyle çok arkadaşım oldu , kıyafet problemi yaşayan hiç görmedim..?
-----------------------------peki.Sende haklısın hocam.
-
arkadaşlar üniforma olmadan bu ülkede eğitim olmaz o öğrencilerin birbirlerini nasıl ezmeye çalıştığını bi düşünün parası olmayann hali ne olucak o çocuk hergece yatağında ağlıcak mı.. bazı şeyleri her yönüyle iyi düşünün gözünüzü seviim
-
Lanet olsun böyle bir şey olursa ülkemin haline çok üzülürüm..