Milli Formayı Beğendiniz Mi?
-
Bu ne ya nike dan daha guzel bi tasarim beklerdim :S Bu arada mavi hic olmamis!
-
Arkadaşlar o mavi değil turkuaz. Turkuaz Türkiye'nin uluslar arası bilinen temsili rengidir.
-
turkuaz formaya birazda kırmızı eklese güzel olu
-
daha bu sabah arkadaşlarla tartişiyoduk, hiçbirimiz pek beyenmedik :)
-
Thelordmax bunu yazdı:
-----------------------------
Bayrağımıza uymadı rengimize uymadı kurtuluş savaşına mı çıkıyoz la spor bu. güzel işte farklı olmuş hayırlı olsun.
Bu kadar ya :) Sen çık oyna kazan yeter ki yine Türkler yendi diycekler sonuçta.. -
Bence 2002 Dünya kupasındaki bu formalar daha güzeldi :)
Mavi formalar midemi bulandırdı.Zaten cıkardıkları adamlarda hanzo gibi :S
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------Caduceus bunu yazdı:
o mavi değildir Turkuaz'dır Fransızcada Türk mavisidir....ortaçağ'da avrupalı sanatçıların kıçlarını yırtsalarda tutturamadıkları renk'tir dünyada sadece Türkiyedeki Denizlerin belirli zamanda büründüğü renk'tir .. Osmanlı Hattatlarının devlet sırrı kıdemindeki bir formülle çıkarttıkları daha doğrusu keşfettikleri renk'tir...ama sözüm meclisten dışarı..birçok sitedede '' Mavi Ne Alaka ? '' denmiş .. ama bilmiyorlarki o Türk Mavisidir Türklüğün Sembolüdür...Göktürk bayrağının rengidir Şamanizmin Timsalidir...bence harika olmuş belki sizler haala mavi ne alaka diyeceksiniz ama rakipler diyecektir bu turkuaz islamiyet öncesi Türklüğün ve Türk bayrğının rengi,timsali...Türk sanatçılarının paha biçilmez eseridir diye..
-----------------------------belki göktür cumhuriyeti olsaydı formalarına mavi konabilirdi.Fakat şu anda beyaz-kırmızı Türkiye yi temsil ediyor.Daha Türk milleti bile turkuazı bilmezken kalkıp formalara koymak ne kadar anlamlı tartışılır.
edit:
ayrıca mavi insanı sakinleştirir, kırmızı hareketlendirir buda psikolojik olarak kanıtlanmıştır bile.Rusların bi takımı kendi odalarını kırmızı renk ile boyamış.Rakiplerininkilerinide maviyle.
Yani bunlarıda düşünmek lazım bence
-----------------------------Belki adamlar tersten düşünmüşlerdir renk işini. Yani rakibi sakinleştirecekler ve
kendileri daha hareketli olacaklardır :) bi de şu turkuaz rengi hakkında şunu düşündüm hollandanın da bayrağında turuncu yok ama adamların formaları turuncu çünkü
onların temsili rengi bu. Turkuaz da türkler için öyle. ama bunun hollandanın turuncusu kadar bilindiini sanmıyorum o da var
-
kırmızı beyazlar güzelde maviler italyaya benzemişiz a.k
-
Çakar'ın reyting oyunu25 Mart 2008 Salı 11:53Show'da yayınlanan 6 Pas programında yine Çakar şov vardı. Milli Takımın formalarına kızan Çakar, garip bir tepki koydu."Bikini" konusuyla gündem oluşturan Ahmet Çakar bu sefer de A Milli futbol takımımızın Avrupa Şampiyonası finallerinde giyeceği Turkuaz renk forma için "Skandal" diyerek yayını terketti. Ama aslında oynanan bir reyting oyunuydu. Programın sonunda kameralar bunu belgeledi.
Show TV'de Melih Gümüşbıçak’ın sunduğu ve Ahmet Çakar, Gürcan Bilgiç, Hakan Can, Serdar Bali ile Hakan Ünsal’ın yorumcu olarak katıldığı programda Çakar reyting şovu yaptı.
Milli takımın Avrupa Şampiyonası finallerinde giyeceği formaların tanıtımının yapıldığı haber ekrana gelince Çakar, "skandal" diyerek, “Turkuaz mı, mavi mi, yeşil mi bilmiyorum. Ben ressam değilim, renklerden de anlamam. Ama nedir bu renk” dedi.
Ardından formanın rengini beğenen Gürcan Bilgiç'e dönen Çakar, “Şimdi bir İtalyan stilist gelse, Fenerbahçe’yi çok seven bir stilist olsa ve Fenerbahçe’ye Sarı Lacivert renklerin dışında farklı renlerden kenarları dantelli ve rengarenk bir forma yapsa ne yaparsın” şeklinde bir soru yöneltti.
YAYINI TERKETTİ
Sonrasında ortaya koyduğu tepki ise şaşırttı. Zira bu sözlerin ardından yerinden kalkıp programı terketti. Verdiği bu aşırı reaksiyonun elbette bir nedeni vardı. O da programın sonunda anlaşıldı.
BİR REYTİNG OYUNU
Programın diğer yorumcusu Serdar Bali de formaları beğenmediğini söyleyerek, Melih Gümüşbıçak’a “Bende gidebilir miyim?” dedi ve o da sözüm ona programı terketti.
Programın sonunda Melih Gümüşbıcak, “Ahmet Çakar ve Serdar Bali karşıdan bizi seyrediyorlar” dedi.
Bunun üzerine kamera aslında stüdyodan hiç ayrılmadıkları ortaya çıkan Ahmet Çakar ile Bali'ye döndü. Yani oynanan bir reyting oyunuydu... Ama bu kez kendi kendilerini sobelediler. -
turkuaz çok süper
Bize özgü bi renk bütün dünya tanıyor
ayrıca geçen gastede okudum 100 küsür takımın beyaz kırmızıymış
turkuaz olması çok güzel oldu