Minik Cep Sobası
-
ulquiorra bunu yazdı:
-----------------------------jel yapışkan mı? biri denerken eline koluna sürer farkında olmadan. tutuşur sonra :D
yapışkansa duvarlara jelle yazı yazılıp tutuşturursak yanar mı mesela?
http://www.youtube.com/watch?v=kdDEDr3HX7Y
-----------------------------
evet yapışkan. kesinlikle deriye temas etmemelidir. minicik bir kıvılcımda dahi tutuşabilirsiniz. ben çay kaşığına bulaştırdım aniden kaşık yanmaya başladı. üfledim sönmedi. hemen lavaboya attım kaşığı. oraya jel parçacıkları fırladı. bu defa lavabodaki parçacıklar yanmaya başladı. bildiğiniz benzin gibi inatçı şekilde yanıyor. yere düşerse halıyı felan yakar. -
kaygusuz bunu yazdı:
-----------------------------askerde kışın uzmanlar getirirdi bölükten bizede göreve gideceğimiz zaman verirlerdi...yan cebe koyardık sallana sallana ısınırdı kullanırdık
bi zaman sonra sıkılıyorsun hiç kullanmak istemiyorsun.
-----------------------------aynen yaa zaten ole harika ısıtan bişey deil, ben çukurcada yaptım askerliği, dışarısı -20 derece o jel orda biç bişe yaramıyodu sonradan keşfettik konserve yiceklerimizi onla ısıtmaya başlamıştık :)
-
aslında varya kendine güzel bi kap yapacaksın içine mum reçinesini dolduracaksın üstüne de 20-25 tane iplik koycaksın hepsini birden yakcaksın mum zaten sönmüyo 20 tabne de iplik aynı anda yanında iyi sıcaklık verir :D mum kabın içinde erise bile dağılmayacaktır uçması da çok zor kolay kolay bitmiyo bence bu mum iyi fikir sadece kapalı ortamda sorun yararatır kokusu yüzünden
-
abi kralsın ya. nerden temin edebiliriz bunları ki? her yerde yok galiba bunlar. bizim kantinci almış 25 kuruşa 3ü1 arada kahveyi koyuyor sıcak suyu satıyor 1 tlden. ben bu jelle bir sürü kahve yapar içerim. acil lazım bana bu jel :D süper fikir müthiş harkulade:D
edit. bu arada bu jellerin iki türü varmış. biri metanol diğeri ethanol içeriyormuş. metanol sağlığa zararlıymış. 185gr lık methanol içeren metal kutu 3 saat, 200gr lık ethanol içeren metal kutu 3 buçuk saat yanabilirmiş. ayrıca ateşi belli olmuyormuş. yanına yanıcı bir odun falan koyarsanız fena şekilde soba gibi oluyormuş. araştırmalarıma göre edindiğim ek bilgiler bunlar...
-
biri nerden bulacağımızıda yazsın lan kanser etmeyin adamı x( sakinim.
-
marketlerde, ne alırsan 1 milyoncuda bulabilirsiniz.
-
hadi hayırlısı bu yılın nobel ödülü sende.
bu cep sobaları o jellerden daha kullanışlı beline sırtıne cebine apış arana her yere rahatlıkla koyabilirsin.
-
valla isabet oldu bizde klimasız sınıfta kışın nasıl ısınıcaz derdindeydim :D
-
MaTRaX bunu yazdı:
-----------------------------bildigimiz Reşo len bu :D
----------------------------- -
Bugün denedim öyle abartılacak bir ısısı yok. mumdan iyi çünkü tek bir noktada yanmıyor ateş. dayda bayırda kullanışlı olur tabi.