Mırc Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CANN1
    CANN1's avatar
    Erkek
    Arkadaşlar bu işe ilk el atışım :) o yüzden bu konuda hiç bir bilgim yok sadece ufak bi araştırma yaptım bazı genel bilgiler edinip o şekilde dün işe koyuldum. Ama tabi yetersiz. eğer elinizde nasıl oluşturulduğu nasıl kurulacağı veya nasıl yapmam gerektiği ile ilgili bilgi döküman ve benzxeri gibi şeyler varsa verebilirseniz sevinirim... şimdiden ilgilenen tüm arkadaşlarıma  teşekkür ediyorum. Bu arada Forumda da Arattım ama yeteri kadar bilgi bulmadım o yüzden yazmak zorunda kaldım...

Carpe Diem
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CipriX
    CipriX's avatar
    Erkek
    Hocam tam olarak yapmak istediğin nedir? Biraz daha açıklamalı konuşursan yardımcı olabiliriz belki? Mirc'e başlamışsın ama neyine başladın mesela?

if else while vs.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

kanal mı kayıt etcen, server mı kurcan?

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    West
    West's avatar
    Erkek
    Yoksa scriptmi yazıcan )

west[at]tahribat.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CANN1
    CANN1's avatar
    Erkek

var olan scriptti kendi istediğim şekilde şekilllendirmek ve servera atıp kendi irc mi kurmak ve ilerde olabilirse yardımlarınız ve dökümanlarınız sayesinde belki kendi çapımda birşeyler hazırlamak. ayrıca yaptığım değişiklikleri bitirdikten sonra .exe çevirip kendi sitemden indirilmesini sağlamak şuan ki hedefim ama ileride daha iyisi için uğraşmak elbette. bilmem yeteri kadar açık oldumu?

Carpe Diem
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CANN1
    CANN1's avatar
    Erkek
    sanırım kimse ilgilenmeye niyetli değil :) okadar zormu yaw korkutmayın beni arkadaşlar :DD hadi sizlerden yardım bekliyom bi el atında şundan kurtulim yoksa kafayı yerim ben (kafada kalmamış ya çaktırmayın aq :D ) tşk ediyorum hepinize ve yardımlarınızı halen beklemekteyim

Carpe Diem
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CANN1
    CANN1's avatar
    Erkek
    belliki kimse bu konuyla ilgilenip başını ağprıtmak istemiyo :) vaybeee ne konu seçmişim böle. şunu düşünüyom konum çok basitte kimse ilgilenmiyomu yoksa kimsenin ilgi alanında değil mi ? :D neyse umarım cvp yazan birisi çıkar

Carpe Diem
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CipriX
    CipriX's avatar
    Erkek

Herşeyden önce arkadaşım mIRC editlemek istiyorsun ama ben sana bu konuda yardımcı olamam çünkü o tür bir hareketi etik olarak doğru bulmuyorum.. mIRC Scripting php , asp vb. kodlama dilleri gibidir herşeyin bir manası her kodun bi sonucu vardır.. mIRC Scripting binlerce dalda milyonlarca şeye ayrılır.. Iyi kodlama yapabilmek için çok iyi alogaritmaya sahip olman lazım..

Mesela:

#a kanalına giren nick eğer #b kanalında varsa ve opsa ve host adresinde admin varsa #a kanalında +v vereyim..

on *:join:#a:if $nick ison #b && $nick isop #b && *admin* iswm $address($nick,0) { mode $chan +v $nick }

Bu benim kafamda oluşan ilk alogaritma.. Tabi bunun bin türlü yazış yolu vardır.. Şimdi üstteki koddan ne anladın ? hiçbirşey anlamadıysan Scripting'e sıfırdan girmek zorundasın (: Sana yardımcı olacak bi kaç önerim var.. www.mircdb.com adresinde dersler (görüntülü görüntüsüz) kodlar, kısa kodlar, dll ler ve destek forumları var burdan başla devamı gelir..

if else while vs.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyDemon
    HolyDemon's avatar
    Erkek
    Cemde eski mirccilerden :)=
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CipriX
    CipriX's avatar
    Erkek

HolyDemon bunu yazdı:
    -----------------------------
    Cemde eski mirccilerden :)=
    -----------------------------

Yok la hala tam gaz devam :D

if else while vs.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek

aklima geldi bazi siteler var.. bu sitelerde oyun kanallari oluyor ve guzelde oluyor mesela adam tutmus tarih cografya genele kultur sorularini koymus. arada bir girip soru cozmek fguzel oluyor yaw.... sanki tv deki bilgi yarsmalari gibi.. boyle birsey su an kullanmakta oldugum windows tabanli bir makinada yapmak mumkun olur mu ? bide kullanicilr sorulari guncelliyorlar harika oluyor ya.... tabi butun bunlar mircde oluyor nasil ve hangi programi kuruyorlarsa artik.. bunun serveri ve nasil yapilacagina dair bilgisi olanlar paylasabilirse sevinirim..

not arama tusunu kullandim sitede. kullanicilar (sene 2006 :) ) bir kac yere server icin gondermede bulunmus arkadaslar ama linkler baya eski.. :) 

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
Toplam Hit: 13162 Toplam Mesaj: 13