Mısır Piramitlerinin Sırrı Çözüldü...
-
Zep_lin bunu yazdı:
-----------------------------hacilar ben de piramitleri yerinde gormus biri olarak bu konuda cok arastirma yaptim, bana en mantikli gelen, icinde benim de yorumum olan teori de su.
1) hepimiz nuh tufanina inaniyoruz.
2) elektrigi edison icat etmese idi insanoglu hala buharli makinelerle yeni icatlar yapacakti, teknoloji farkli bi yonde ilerleyecekti ve de bilgisayar gibisinden islemleri kat kat hizlandiran aletler olmayinca da teknolojik gelisim tamamen farkli bir yonde olacakti.
benim teorim de su. bu misir halkinin teknolojide muazzam bir seviyeye ulastigi dogru (simdi teknoloji diyince robotlar mikrocipler anlamayin, adamlar o vakitte nil nehirnin ne zaman tasacagini, ay/ gunes tutulmalarini hesapliolardi). bu adamlar farkli bi yonde de olsa mimari geometri gokbilim gibi bilimlerde belki gunumuzden de fazla ilerlemislerdi. daha sonra insa ettiler ama nuh tufaninda dunyanin -en azindan bi kisminin- yol oldugunu biliyoruz. o durumda bu insanlar hep tufanda geberdi gitti, dolayisi ile teknolojisi de gitmis oldu sonra insanlar yillarca ulan bunlar nasil yapti bunu diye dusundu durdu. ayrica bazi firavunlarin kendini tanri iddia ettigini de biliyoruz. biraz arastiran gorecektir ki bu firavunlarin bazilari en iyi bilginlerini bu tezlerini desteklemek icin kullanmislar. mesela firavun bilgine nil in tasacagi zamani hesaplatiyor sonra cikiyor -ben sizin (hasa) tanrinizim, gorun yarin nili tasiracam gazabim buyuktur hede hode- gibisinden laflar ediyor. bana en mantikli geleni bu.
-----------------------------
elektirik icad edilmedi kesfedildi. olan birsey icat edilmez. antik mısır medeniyetine ait en eski bilgiler M.Ö 5000 yılına aittir. nuh tufanının hangi sene koptugunu biliyormuyuz? bilmiyoruz ozaman sacmalamaya gerek yok. ayrıca biriside 30m lik insanlardan bahsetmis. be birader insanoglu 5000yılda 28metremi kuculdu. sacma sapan konusuyonuz sanki mısır medeniyeti 3milyon yıl onceymis gibi
-
maganda +234455455
-
ya zaten şu mısırı piramitleri çok merak ediyorum hep derdim askerden sonra bir sene çalışıp mısıra gidicem göreceğim ölmeden diye böle konular açıp iyice kanımı kaynatıyorsunuz vallaha
-
Ben polemiğine girmem .... geçerim :P
Bakın gençler kireçtaşının sıvı haline ne denir :D İşte olayın aslı odur..
Kısaca sıvı kireçtaşı..Horasan mantığı..Dahada yenisi Harç mantığı.. Kalıp halinde inşa edilmiştir piramitler..Yani bence taşımadan ziyade yerinde döküm olayı..
Değilsede taaa .... eşşekler ..... :D
-
madem bukadar biliyolar neden en içine kadar giremiyolar ?
ilk aşamada kalıyolar daha ortasını gören yok .:)
-
Sahin bunu yazdı:
-----------------------------madem bukadar biliyolar neden en içine kadar giremiyolar ?
ilk aşamada kalıyolar daha ortasını gören yok .:)
icine giremediklerini kim soyledi sahsen bizzat ben kendim bile girdim yazin ortasinda buz gibiydi walla, kisin sicak mi orasini bilemem. ama iclerinde genelde 1 oda bulunuyor onda da firavun mumyasi oluyor, kim adina yaptirilmis ise. tabi mumyalar cairo museum da su an, piramitlerin ici bosaltilmis durumda.
-
emin ol hiçbişey görmemişsin..senin gördüklerin sadece oranın 1000 de biri =)
-
DeAd_BoDiEs bunu yazdı:
emin ol hiçbişey görmemişsin..senin gördüklerin sadece oranın 1000 de biri =)
Sears Tower da gizemli bir yer değil ama,Turla gidip gezince ancak 1000 de birini görebiliyorsun...
-
DkN bunu yazdı:
Zep_lin bunu yazdı:
-----------------------------hacilar ben de piramitleri yerinde gormus biri olarak bu konuda cok arastirma yaptim, bana en mantikli gelen, icinde benim de yorumum olan teori de su.
1) hepimiz nuh tufanina inaniyoruz.
2) elektrigi edison icat etmese idi insanoglu hala buharli makinelerle yeni icatlar yapacakti, teknoloji farkli bi yonde ilerleyecekti ve de bilgisayar gibisinden islemleri kat kat hizlandiran aletler olmayinca da teknolojik gelisim tamamen farkli bir yonde olacakti.
benim teorim de su. bu misir halkinin teknolojide muazzam bir seviyeye ulastigi dogru (simdi teknoloji diyince robotlar mikrocipler anlamayin, adamlar o vakitte nil nehirnin ne zaman tasacagini, ay/ gunes tutulmalarini hesapliolardi). bu adamlar farkli bi yonde de olsa mimari geometri gokbilim gibi bilimlerde belki gunumuzden de fazla ilerlemislerdi. daha sonra insa ettiler ama nuh tufaninda dunyanin -en azindan bi kisminin- yol oldugunu biliyoruz. o durumda bu insanlar hep tufanda geberdi gitti, dolayisi ile teknolojisi de gitmis oldu sonra insanlar yillarca ulan bunlar nasil yapti bunu diye dusundu durdu. ayrica bazi firavunlarin kendini tanri iddia ettigini de biliyoruz. biraz arastiran gorecektir ki bu firavunlarin bazilari en iyi bilginlerini bu tezlerini desteklemek icin kullanmislar. mesela firavun bilgine nil in tasacagi zamani hesaplatiyor sonra cikiyor -ben sizin (hasa) tanrinizim, gorun yarin nili tasiracam gazabim buyuktur hede hode- gibisinden laflar ediyor. bana en mantikli geleni bu.
elektirik icad edilmedi kesfedildi. olan birsey icat edilmez. antik mısır medeniyetine ait en eski bilgiler M.Ö 5000 yılına aittir. nuh tufanının hangi sene koptugunu biliyormuyuz? bilmiyoruz ozaman sacmalamaya gerek yok. ayrıca biriside 30m lik insanlardan bahsetmis. be birader insanoglu 5000yılda 28metremi kuculdu. sacma sapan konusuyonuz sanki mısır medeniyeti 3milyon yıl onceymis gibi
-----------------------------ayrıca zaten eden edison değil böyle bir durumda var
-
:D neden anlamak istemiyorsunuz? En yakın gezegen dünyaya milyonlarca ışık yılı uzakta eğer ışık hızına yaklaşan bir teknolojiye ulaşsalar bile milyonlarca yıl yolculuk yapmaları lazım hadi o hızda geldiler niye bizim gezegenimizi seçtiler? Bizi nasıl farkettiler? İnsanları niye bukadar küçümsüyorsunuz piramitler o kadarda önemsenecek mimari teknolojiye sahip değildir, ayrıca piramitlerle ilgili yazılanların hemen hemn hepsi sallama, piramitler yapılabilecek en basit şekiller oldukları için tercih edilmişlerdir. Lütfen teorilerinizi mantık ve doğa yasalarına uygun oluşturun..... çok komik oluyorsunuz.