Misvak'ın Faydaları
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------
Xir bunu yazdı:
Sen cambridge mezunusun herhalde :|
-----------------------------yok cambridge mezunu degil ama crafty'nin evinde 1 adet dis hekimi var yeterli mi hocam :)
Ordinaryus olsa önemi yok :| sadece bilgiyi paylaştığım kaynağa gidip yorumları okusa aslında ne demek istiyorum anlar, ama net şekilde işe yaramaz odun parçası diyo yani 100 tane diş hekimide olsa birşey olmaz gerçeği ört pas ettikten sonra :)) -
biri sert demiş ama alakası yok iç kısmı gayet yumuşacık ilk misvakla şettircen dişlerini sonrada fırcalıycan yada tam tersi oh mis
-
peygamber efendimizde kullanıyordu yanlış bilmiyorsam :)
-
BuZuL bunu yazdı:
peygamber efendimizde kullanıyordu yanlış bilmiyorsam :)
"Bu mucizevi diş fırçasının adı misvak. Misvak, Hz. Muhammed (S.A.V)’in ağız ve vücut sağlığı için devamlı kullanılmasını tavsiye ettiği şifalı bitkiler arasında. " -
Kütük gibi yorumlar atarak ortamı germenin manası yok.Faydasını gören görüyor,denememiş olsun olmasın her şeye rağmen diş macunu ve diş fırçasını tercih edenler de bunu daha sakin bir üslupla dile getirebilir.İşiniz gücünüz yobaz yobaz diye yaftalayacak adam arayıp,her yana :) bilmiş ifadesini kasmak.
-
sirpence bunu yazdı:
diş fırçasıyla bir türlü beyazlatamadığım dişleri misvakla beyazlatmıştım. Tabii normal fırçalamayıda bırakmamıştım. Bunun yanında tuzlu suyla gargara da yapmıştım o dönemde diş eti problemlerimde çok minimum seviyeye inmişti. :W bi ara tekrar başlasam iyi olacak :W
tam bana lazım olan şey.nereden bulurum bu misvakı?
-
husnuweb bunu yazdı:
sirpence bunu yazdı:
diş fırçasıyla bir türlü beyazlatamadığım dişleri misvakla beyazlatmıştım. Tabii normal fırçalamayıda bırakmamıştım. Bunun yanında tuzlu suyla gargara da yapmıştım o dönemde diş eti problemlerimde çok minimum seviyeye inmişti. :W bi ara tekrar başlasam iyi olacak :W
tam bana lazım olan şey.nereden bulurum bu misvakı?
Cami'lerde, bitki baharat satan yerlerde, yada dini kitap satan yerlerde hiç birinde bulamadın, fatih'e git :)) -
Evet diş macunun bazı zararları olduğu doğru...Ancak uzun süren korumasını ve koku giderici özelliğini göz ardı edemeyiz...
aynı şekilde diş fırçasıda pek çok bölgeye ulaşarak temizlemeyi kolaylaştırıyor...Ama ara sıra misvak takviyeside hiç fena olmaz görüşündeyim...
-
Sadece misvakla veya dis fircasiyla dis curuklerini veya agiz kokusunu onleyemezsiniz. Dis ipi de kullanin ki dis aralarinda kalan yemek artiklari kalmasin.
-
""""Diş çürümesini önlemek için misvak kullanmak, bütün diş macunlarından daha faydalıdır"""" gibisinden uçmasaymış keşke makaleyi yazan :D
Ama evet doğrudur doğal bir yöntem olarak çok yararlı olduğu bir gerçek. Diş macunlarına gelecek olursak, sanki ne kadar köpürüyorsa o kadar iyi temizliyormuş yanılgısı yaygın olduğundan gereksiz yere köpürtücü maddeler koyuyorlarmış diş macunlarına. Geçen gün bir diş hekimi tv programında Amerika'da falan satılan az (daha doğrusu olması gerektiği kadar) köpüren diş macunlarından bahsetti. Türkiye'de yok tabi bahsettiği ürünlerden. Bu bahsettiği macunlar dişleri de daha az aşındırıyormuş. Yani dişi beyazlatacam bol bol köpürtecem diye ağzının içini yaka yaka fırçayla dişlerine hayvan gibi saldıra saldıra dişinize ve dişetlerinize zarar veriyorsunuz. Beyazlığı falan siktiredin zaten, varsın sapsarı olsun kardeşim temiz olsun kokusuz olsun da.....