folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Mobese Kameraları Artık Yüz Tanıma Özellikli Oluyor

Mobese Kameraları Artık Yüz Tanıma Özellikli Oluyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

@Nmc nin dediklerine katiliyorum. Basari oranini tutturmak kolay degil hele ki o tip kameralarla.. Insan yuzunu yazilimin ayirt etmesi cok kolay degil. Elinizde cok iyi orneklemenin olmasi gerekiyor. 

Ben mesela yaptigim testlerde 15 civari kendi yuzumun oldugu resimlerle ogretim islemini yaptim ve sonra hocayi karsiya aldim. Hocayi bazen ben olarak goruyor bazen unknown person olarak goruyor. Ki hoca hem kadin hem de gozluklu olmasina ragmen..  Daha sonra hocanin yuzunu de ekledim data olarak. Ama her zaman dogru sonuc vermiyordu ki cok yakindan cekilen bir goruntu olmasi + macbook kamerasi kullanmamiza ragmen..

Ancak binlerce test datasi ile basari oraninin artacagini dusunuyorum.

Yakin zamanlarda ETH Zurich ten ogrenciler SURF isimli bir metod gelistirdi, bu cidden cok etkili nesne tanimada ancak yuz tanima testleri yaptigimda maalesef cok basarili olamadi.. 

Ancak bu demek degildir ki imkansiz. Machine Learning guzel ve gelecegi olan bir konu. Bence vakit ilerledikce cok daha isabetli tespitler yapacaklardir.

Ama suan sistemin cok dogru calisacagini dusunmuyorum hele ki ilgili kisi takma sakal biyik sapka vs takmissa pek mumkun degil

Yüz çok zor hocam o kameralarla zaten ama işi kolaylaştırmak iş yükü azaltmak. En iyisi benim uğraştığım alan, Kulak Biyometrisi. Gülsen, ağlasan değişmiyor. Ama genel alanlarda bu kameralarla kulakta zor.

DrKill tarafından 26/Şub/16 17:30 tarihinde düzenlenmiştir

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Heyecanlanmayın, olan şey merkezi kanıt sistemi adında bir proje.

Mobeselerden alınan görüntülerden plakaların otomatik okunması bir numaralı amaç.

plaka otomatik olarak alındığında aracın güzergah bilgisi ile diğer kameralar o plakayı yakalıyor ve tam olarak araç izleniyor. Ana amaç sistemde arama id si verilen aracı plakadan izlemek ve tek kayıtta toplamak.

Ek amaçlar: sisteme girilen vesikalık verilerden bir banka oluşturmak bu vesikalık veriler emniyet veritabanından alınacak eski suçlulara ve terör örgütü üyeleri bu sisteme aktarılacak.

Kaçak duruma düştün diyelim senin vesikalığı sisteme giriyorlar. senin id nin yüz profilini yakaladığında ilgili birimi harekete geçiriyor ve polis ensende ver bakalım kimliği diyorlar.

Bence kötü bir sistem değil, yazılım altyapısı tamamlandığında donanım da yavaş yavaş yıllar içinde oturduğunda bu iş Person of Interest'e döner.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mavitutku
    mavitutku's avatar
    Erkek

yapılabilir bu sene 4K dediğimiz 8 mp güvenlik kameraları çıkıyor. Bir çok analizi yapabiliyoruz şu anda , çalıştığım güvenlik firmasında , AVM lere takılan kameralar var. Günlük müşteri sayısını , yaş aralığını, cinsiyetini hesaplıyor.

hatta mağazanın hangi bölümlerinin daha popüler olduğu bile belirlenebiliyor. CCTV önemli bir sektör. ülkemizdede gelişmekte.

Sabahları HeRo Akşamları MeRrO
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    mavitutku bunu yazdı

yapılabilir bu sene 4K dediğimiz 8 mp güvenlik kameraları çıkıyor. Bir çok analizi yapabiliyoruz şu anda , çalıştığım güvenlik firmasında , AVM lere takılan kameralar var. Günlük müşteri sayısını , yaş aralığını, cinsiyetini hesaplıyor.

hatta mağazanın hangi bölümlerinin daha popüler olduğu bile belirlenebiliyor. CCTV önemli bir sektör. ülkemizdede gelişmekte.

hocam sayim islemi ya da cinsiyet belirleme cok zor degil hatta yas araligi da cok zor olmasa gerek. ama face recognizion cok farkli bir olay. Isin icine farkli parametreler giriyor. Diger bahsettigin seyler icin kameranin kalitesi cok onemli degil. face recognition icin kamera kalitesi onemli ama tek basina o da yetmiyor. Cunku dedigim gibi cok etken var.. Insan kilik kiyafet degistirince (sapka gibi) ya da sakal vs birakinca isler zolasiyor bi de buna jest ve mimikler girince recognition kat sayisi dusuyor

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

@Nmc nin dediklerine katiliyorum. Basari oranini tutturmak kolay degil hele ki o tip kameralarla.. Insan yuzunu yazilimin ayirt etmesi cok kolay degil. Elinizde cok iyi orneklemenin olmasi gerekiyor. 

Ben mesela yaptigim testlerde 15 civari kendi yuzumun oldugu resimlerle ogretim islemini yaptim ve sonra hocayi karsiya aldim. Hocayi bazen ben olarak goruyor bazen unknown person olarak goruyor. Ki hoca hem kadin hem de gozluklu olmasina ragmen..  Daha sonra hocanin yuzunu de ekledim data olarak. Ama her zaman dogru sonuc vermiyordu ki cok yakindan cekilen bir goruntu olmasi + macbook kamerasi kullanmamiza ragmen..

Yakin zamanlarda ETH Zurich ten ogrenciler SURF isimli bir metod gelistirdi, bu cidden cok etkili nesne tanimada ancak yuz tanima testleri yaptigimda maalesef cok basarili olamadi.. 

Ancak bu demek degildir ki imkansiz. Machine Learning guzel ve gelecegi olan bir konu. Bence vakit ilerledikce cok daha isabetli tespitler yapacaklardir.

Ama suan sistemin cok dogru calisacagini dusunmuyorum hele ki ilgili kisi takma sakal biyik sapka vs takmissa pek mumkun degil

Hocam SURF, SIFT'den cok farkli degil. Resim uzerinden unique feature point cikariyor 8-10 senelik olaylar ikisi de. SURF bildigim kadari ile SIFT'i ortaya atan adamin lisans konusunda sikniti cikartmasindan sonra ortaya cikti.

Plaka tanima gayet kolay birsey. Zemin beyaz harfler standart, cerceve geometrik (dikdortgen) bu tarz ozellikler resim uzerinde arama isini epey kolaylastiriyor.

Adam saymak falan kolay, zaten saydiktan sonra heatmap cikararak aktif bolgeleri de rahatlikla bulabilirsin.

Cinsiyet, yas tahmini falan da zor seyler degil, cinsiyette zaten %50ye %50 yas araligi da %20 civarinda. Bunlar bi tarafa binlerce insan icinden nokta vurusu sahis bulmak bi tarafa, arada ucurum var :) Ama zamanla olacak bunlar da, kameralar yuksek cozunurluklere gectikce, bilgisayarlarin islem gucu arttikca kacinilmaz olacak. Simdi isler makine ogrenmesinden deep learning'e kaymis durumda ve sonuclar cidden sasirtici.

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NeverSayNever
    NeverSayNever's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ya newyork'un amk, kıbrıs kumarhanelerinde bile var bu sistem :D şüphe çeken birisinin vücut ısı değerlerini ve kalp atışlarını ve yüz tanıma sistemi vs.vs. her bok var =)

Asla Asla Deme. . .
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    NmC bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

Hocam SURF, SIFT'den cok farkli degil. Resim uzerinden unique feature point cikariyor 8-10 senelik olaylar ikisi de. SURF bildigim kadari ile SIFT'i ortaya atan adamin lisans konusunda sikniti cikartmasindan sonra ortaya cikti.

Plaka tanima gayet kolay birsey. Zemin beyaz harfler standart, cerceve geometrik (dikdortgen) bu tarz ozellikler resim uzerinde arama isini epey kolaylastiriyor.

Adam saymak falan kolay, zaten saydiktan sonra heatmap cikararak aktif bolgeleri de rahatlikla bulabilirsin.

Cinsiyet, yas tahmini falan da zor seyler degil, cinsiyette zaten %50ye %50 yas araligi da %20 civarinda. Bunlar bi tarafa binlerce insan icinden nokta vurusu sahis bulmak bi tarafa, arada ucurum var :) Ama zamanla olacak bunlar da, kameralar yuksek cozunurluklere gectikce, bilgisayarlarin islem gucu arttikca kacinilmaz olacak. Simdi isler makine ogrenmesinden deep learning'e kaymis durumda ve sonuclar cidden sasirtici.

evet hocam bahsettigin lisans olayini hatirladim, ben de ilk basta sift uzerinden gitmek istiyordum, arastirmalarimdan sonra bu SURF u buldum.. Ancak pek verimli gelmedi yuz tanima icin yoksa onu kullanmak istiyordum. 

Ileride bu olaylarin cok daha dehset verecegini dusunuyorum

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Tepeden bakan dandik mobese kameraları değil de, insanların sık geçtiği yerlere şu şekilde reklam panosu ya da vb. şeyler koyup

Üstüne de şöyle dikkat çekici bir fotoğraf veya ışıklı cisim vs. koyduktan sonra

O panonun içine yüksek çözünürlüklü kamerayı gizleyip görüntü alınırsa çok yakından iyi çekimler yapılabilir.

Adam kafasını oraya çevirip fotoğrafa bakarken görüntüsü alınıp işlenebilir. Yeterince dikkat çekici olduktan sonra orada kamera olduğunu bilseler dahi istemsizce geçerken bakarlar. Günümüz teknolojisiyle kısıtlı da olsa böyle bir çalışma yapılabilir, kalabalık yerlere yüz tanıma noktaları yerleştirilebilir.

anonim6918524 tarafından 26/Şub/16 20:49 tarihinde düzenlenmiştir

λ
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek

Millete rfid çip takılacağı için gerek yok bence. :)

SkynetX tarafından 26/Şub/16 21:12 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    bir ara bu adlı bilimler enstitüsü başkanı olan kadın vardı, adını hatırlayamadım. o Japonyada aşırı detay çeken ve işleyebilen bir cihazdan bahsetmişti. meydan`nın birisine dikmişler, saniyede bilmem kaç bin kişiyi sabit acıyla takip edebiliyor demişti.`kanıt ` dizisindeki danışman kadın. o dönem cnnTürk`de bir program yapıyordu, sanırım katılanlardan biri yücel tutkun mu neydi(kriminal polisi yada uzmanı ).

RitmFarbRacourci tarafından 27/Şub/16 07:54 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
Toplam Hit: 3370 Toplam Mesaj: 24
yüz tanıma