folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Mobil İnternet Vinn Vs. Tavsiye



Mobil İnternet Vinn Vs. Tavsiye

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Eylül/2012
    Homo

    Mahallemde bos port olmadigi icin internet baglatamiyorum, dilekce falan vermek gerekiyormus uzun is, 10-20 gb kota isimi gorur, ama nereye yonelmek lazim ttnetinde mobil internet servisi var ama avea alt yapisi guvenemedim, turkcell dusunuyorum ama onerilere acigim, birde 4.5g cihaz alinmasi gerekiyor sanirim turkcellden mi yoksa harici olarak mi almaliyim o konuda bilgiye ihtiyacim var

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lanetlicocuk
    lanetlicocuk's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ekim/2003
    Erkek

    blundugun yerde kablosuz iss işi yapan varsa onlara yönel


    Şişirdi Beş-On Adam, Yaptı Balon Adam, Ötekşndende Basit, Vallahi Bu Son Adam.(Abdurrahim KARAKOÇ Kan Yazısı Kitabının Balon Adam Kısmının Giriş Kıtası)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    Modem Seçimi

    hocam eğer uzun süreli kullanacaksan örnek kesin 1 yıl 2 yıl kullanacaksan 

    modemi + simi aynı anda paket birleşik turkcell avea vodafone dan alabilirsin.

    peşin vermek yerine sim ücretini aylık kotayı modem parasını bir ödemiş olursun taksit taksit.

    diğer türlü modemi internetten yada teknosa gibi magzalardan da alabilirsin ayrı ayrı ancak bu sefer şöyle bir sorun olacak , internet ayarları ile ilgili (3g 4g de pek olmaz ama ) bir sıkıntıyaşadıgında  örnek turkcell müşteri hizmetleri destek hattını aradın

    cihazını tanımadıgı için destek veremeyebilir çözemeyebilirsiniz sıkıntıyı. oyüzden modem + simi  bir anamağza silvershop veya TIM den almanı tavsiye ederim.

    ben sadece turkcell cihazlarını tanıdıgım için sadece turkcell için cevap verebilirim buna. 

    http://www.turkcell.com.tr/kampanyalar/bilgisayardan-internet/bireysel-kontratli-4-5g-multimodem-kampanyasi

    150mbps ve 300mbps olarak 2 adet modemi var biri 150 diğeri 300mbps   aylık 5 tl gibi bir fiyat farkı var istersen 300lüğü al  ancak 300mbps hızı görsen bile kotanı bitirmen kaç dk sürer bilmem oyüzden 150mbps da işini görecektir.

     

    Operatör Tercihi

    Tamamen evindeki çekim gücü ile alakalı , turkcell ile şuanda bodrum da 165mbps civarında hız alıyorum , bazı yerlerde 100mbps bazen de 65mbps.  En az çeken yatak odasında ise 45mbps civarında. Şimdi aynı evde avea nın daha az çektiğini bildiğim için ve ben daha önce avea kullanıp problem yaşadıgımdan ( ara ara kopmalar vs) kendime anca vodafone ve turkcell uygun.  4g ve 3g modem alacak insanların ilk yapması gereken iş bir ceptelefonu ile hız testi yapmak.

    Modemi evin neresinde barındırmayı planlıyorsan oraya koy ve fast ve speedtest net uygulaması ile hız testi yap.   Oyun oynamak isteyenler ping değerini de kontrol etsinler 100ping üstü sıkıntı yaşarlar hatta 80 üstü problemli.

     

    Evinde kullandıgın operatör iyi çekiyorsa gidip ondan alabilirsin , turkcell daha pahalı fakat çekimi her zaman daha iyi.

     

     

Toplam Hit: 907 Toplam Mesaj: 3
4.5g mobil internet vinn