folder Tahribat.com Forumları
linefolder Mobil Programlama
linefolder Mobil Programlamaya Başlayacağım Kafam Karışık !?!?



Mobil Programlamaya Başlayacağım Kafam Karışık !?!?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 10/Temmuz/2008
    Erkek

    VBDream bunu yazdı:
    -----------------------------

    SharpShooter bunu yazdı:
    -----------------------------


    -----------------------------

    peki hocam bu SDK in lisansı paralıydı galiba, ne kadar biliyormusun ?


    -----------------------------

    ios dan bahsediyorsun sanırım hacım?

    ios için ide ücretsiz. app storedan "xcode" indirmen yeterli.

    tek paralı olan şey; apple developer hesabı yıllık 100 $ (iphone ve ipad için) ve uygulama üzerinden kazandığın paranın %30 u komisyon olarak apple alıyor

    1 dolara sattığım programdan 0.70 $ kazanıyorsun yani


    - xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek

    SharpShooter bunu yazdı:
    -----------------------------

    VBDream bunu yazdı:
    -----------------------------

    SharpShooter bunu yazdı:
    -----------------------------


    -----------------------------

    peki hocam bu SDK in lisansı paralıydı galiba, ne kadar biliyormusun ?


    -----------------------------

    ios dan bahsediyorsun sanırım hacım?

    ios için ide ücretsiz. app storedan "xcode" indirmen yeterli.

    tek paralı olan şey; apple developer hesabı yıllık 100 $ (iphone ve ipad için) ve uygulama üzerinden kazandığın paranın %30 u komisyon olarak apple alıyor

    1 dolara sattığım programdan 0.70 $ kazanıyorsun yani


    -----------------------------

    bu adamlar nasıl zengin olmuş anlaşıldı, %30 komisyon mu olur...

    hocam vallahi kafamıda karıştırdın şimdi 5000 lira gibi bir para ayırmıştım kasaya, mac aldıracaksın bana.

    Bu Objective-C nin sentaksı ve yapısını anlatırmısın çok az, yani şu dile biraz benziyor şu yönden gibi.

    Sorunlarda zaten stackoverflow yaparız olmadı.

     

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ramses
    ramses's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Eylül/2005
    Erkek

    simdi birde android de tecrubeli birisi cıksa anlatsa ne guzel olur..

    ios u az cok duyduk sharp sagolsun android hep mı laçka yok mu ekmegi freelance'i


    Bugun cok farkli olacak...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 10/Temmuz/2008
    Erkek

    VBDream bunu yazdı:
    -----------------------------

    SharpShooter bunu yazdı:
    -----------------------------

    VBDream bunu yazdı:
    -----------------------------

    SharpShooter bunu yazdı:
    -----------------------------


    -----------------------------

    peki hocam bu SDK in lisansı paralıydı galiba, ne kadar biliyormusun ?


    -----------------------------

    ios dan bahsediyorsun sanırım hacım?

    ios için ide ücretsiz. app storedan "xcode" indirmen yeterli.

    tek paralı olan şey; apple developer hesabı yıllık 100 $ (iphone ve ipad için) ve uygulama üzerinden kazandığın paranın %30 u komisyon olarak apple alıyor

    1 dolara sattığım programdan 0.70 $ kazanıyorsun yani


    -----------------------------

    bu adamlar nasıl zengin olmuş anlaşıldı, %30 komisyon mu olur...

    hocam vallahi kafamıda karıştırdın şimdi 5000 lira gibi bir para ayırmıştım kasaya, mac aldıracaksın bana.

    Bu Objective-C nin sentaksı ve yapısını anlatırmısın çok az, yani şu dile biraz benziyor şu yönden gibi.

    Sorunlarda zaten stackoverflow yaparız olmadı.
    -----------------------------

    syntax cidden başarısız ve karışık bence :D

    örnek

    label yaratmak için

    c#;

    Label lblTest = new Label();

    objective-c

    UILabel *lblTest = [[UILabel] alloc] init];

    alışınca tahmin ettiğimiz gibi her şey kolay.

    ben .net kökeninden geldiğim için garbage collectorlar her şeyi halldiyordu(memory anlamında) ama objective-c de malesef yok (arc(garbage collectorlar) var ama pek kullanmıyorum)

    memory yönetimi biraz sıkıntılı, neyi niçin yaptığını bilirsen o sorunda ortadan kalkıyor.

    android de rahat etmek için html/javascript yapıcaksın kafan rahat olucak ama ben pek bi prestij göremiyorum bu şekilde yapmakta.

    sonuçta herkes paranın yanında cv ye güzel şeyler yazmaya bakıyor.Ha blog yapmışın, ha androide html ile proje yazmışın ne farkı var? hiç bir farkı yok.

    sonra dersin ulan java??? java yazayım. indirirsin ide / simulator başlarsın yazmaya.

    simulator 5 dk bekletir salak salak. sonra dersin push notification ekliyim projeme bakarsın android 2.3 (temsili versiyon) de çalışır sonra 2.4 de denersin çalışmaz. 2.2 ye atarsın çalışır. Sonunda belki çalışır ama işin sonunda 2-3 gün kafayı yersin.

    Artık çağ hız çağı, freelance projelerde insanlar 2 hafta dediğinde 5k 1 hafta dediğinde 7 k çekip. 1 haftada 7 k alabiliyorsun. bu mantıkla gidersek androidde 2 haftada yaparsın gibi :D bu dediklerim sadece üstün körü şeyler.Android yazan varsa (java ile) cidden şöyle bi konuşalım nedir ne değildir.

    ayrıca ekliyim,

    şimdi dediklerime bakıp mac alırsın freelance gelmezse moralini bozma. Etrafta muhabbetini yap o ona söyler o ona söyler iş gelir yaparsın 5k masrafını çıkartırsın. Olmazsa yap bir cocos 2d ile oyun bak dalgana :)


    - xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nessaj
    nessaj's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mayıs/2010
    Erkek

    verdiğin paranın yarı fiyatı özelliklerde makine almakta çok koyuyor insana be abi : ) şimdi 2.5 k ya ivybridge li makine alabilcekken tutupta 5 k ya sandy bridge

    alıcan. Macta virtualbox içinde windows performanslı çalışıyor mu peki? denediniz mi hiç.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Reskam
    Reskam's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mayıs/2012
    Erkek

    BADA  İsterik .. abi warsa Allalım 1.1 olarsa daha iyi olur .d

     


    Memento Mori
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 10/Temmuz/2008
    Erkek

    nessaj bunu yazdı:
    -----------------------------

    verdiğin paranın yarı fiyatı özelliklerde makine almakta çok koyuyor insana be abi : ) şimdi 2.5 k ya ivybridge li makine alabilcekken tutupta 5 k ya sandy bridge

    alıcan. Macta virtualbox içinde windows performanslı çalışıyor mu peki? denediniz mi hiç.


    -----------------------------

    abi windows üzerinde çalışma, cidden lanet eder kaparsın.

    al macbook unu bak keyfine. kişisel kullanım içinde zaten iyi olduğunu tartışmaya gerek yok.

    gittiğin toplantılarda macbook air falan olursa daha havalı ve etkileyici olur.

    birde ek not belirteyim,

    bir freelance aldığında kesinlikle adam akıllı bi tasarımcıya 1k hatta 2k bayıl. çünkü sen istediğin kadar kodu iyi yaz müşterinin bi tarafında olmaz. adam tasarıma bakar. adam uygulamayı çıkarınca eşi dostu kesin görüp abi bize de lazım diye adamı dürtecek. müşteri ilişkisini iyi tutun çok ekmek yersiniz


    - xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nessaj
    nessaj's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mayıs/2010
    Erkek

    SharpShooter bunu yazdı:
    -----------------------------

    nessaj bunu yazdı:
    -----------------------------

    verdiğin paranın yarı fiyatı özelliklerde makine almakta çok koyuyor insana be abi : ) şimdi 2.5 k ya ivybridge li makine alabilcekken tutupta 5 k ya sandy bridge

    alıcan. Macta virtualbox içinde windows performanslı çalışıyor mu peki? denediniz mi hiç.


    -----------------------------

    abi windows üzerinde çalışma, cidden lanet eder kaparsın.

    al macbook unu bak keyfine. kişisel kullanım içinde zaten iyi olduğunu tartışmaya gerek yok.

    gittiğin toplantılarda macbook air falan olursa daha havalı ve etkileyici olur.

    birde ek not belirteyim,

    bir freelance aldığında kesinlikle adam akıllı bi tasarımcıya 1k hatta 2k bayıl. çünkü sen istediğin kadar kodu iyi yaz müşterinin bi tarafında olmaz. adam tasarıma bakar. adam uygulamayı çıkarınca eşi dostu kesin görüp abi bize de lazım diye adamı dürtecek. müşteri ilişkisini iyi tutun çok ekmek yersiniz


    -----------------------------

    söylediğin mantıklı, önerin için teşekkürler, yanlız benim sorduğum win içinde mac değil, mac içinde win performansı, çünkü .netle uygulama geliştiriyıorum, ve bir andada kesemem haliyle, mac aldığım zamanda .net e devam etmem gerekli, o yüzden soruyorum sizde .net çiymişinisz sanırsam, mac içnde windows performansı ne denli kabul edileiblir diye.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 10/Temmuz/2008
    Erkek

    nessaj bunu yazdı:
    -----------------------------

    SharpShooter bunu yazdı:
    -----------------------------

    nessaj bunu yazdı:
    -----------------------------

    verdiğin paranın yarı fiyatı özelliklerde makine almakta çok koyuyor insana be abi : ) şimdi 2.5 k ya ivybridge li makine alabilcekken tutupta 5 k ya sandy bridge

    alıcan. Macta virtualbox içinde windows performanslı çalışıyor mu peki? denediniz mi hiç.


    -----------------------------

    abi windows üzerinde çalışma, cidden lanet eder kaparsın.

    al macbook unu bak keyfine. kişisel kullanım içinde zaten iyi olduğunu tartışmaya gerek yok.

    gittiğin toplantılarda macbook air falan olursa daha havalı ve etkileyici olur.

    birde ek not belirteyim,

    bir freelance aldığında kesinlikle adam akıllı bi tasarımcıya 1k hatta 2k bayıl. çünkü sen istediğin kadar kodu iyi yaz müşterinin bi tarafında olmaz. adam tasarıma bakar. adam uygulamayı çıkarınca eşi dostu kesin görüp abi bize de lazım diye adamı dürtecek. müşteri ilişkisini iyi tutun çok ekmek yersiniz


    -----------------------------

    söylediğin mantıklı, önerin için teşekkürler, yanlız benim sorduğum win içinde mac değil, mac içinde win performansı, çünkü .netle uygulama geliştiriyıorum, ve bir andada kesemem haliyle, mac aldığım zamanda .net e devam etmem gerekli, o yüzden soruyorum sizde .net çiymişinisz sanırsam, mac içnde windows performansı ne denli kabul edileiblir diye.


    -----------------------------

    ha pardon hacım,

    walla bende 2 makina var o yüzden mac içine windows kurmadım ama kuranlar var ve onlarda .net çi , herhangi bi sorun yaşıyacağını sanmıyorum

    maclerde zaten intel işlemci donanım açısından windows için sıkıntı çıkarmazlar


    - xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ramses
    ramses's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Eylül/2005
    Erkek

    nessaj bunu yazdı:
    -----------------------------

    SharpShooter bunu yazdı:
    -----------------------------

    nessaj bunu yazdı:
    -----------------------------

    verdiğin paranın yarı fiyatı özelliklerde makine almakta çok koyuyor insana be abi : ) şimdi 2.5 k ya ivybridge li makine alabilcekken tutupta 5 k ya sandy bridge

    alıcan. Macta virtualbox içinde windows performanslı çalışıyor mu peki? denediniz mi hiç.


    -----------------------------

    abi windows üzerinde çalışma, cidden lanet eder kaparsın.

    al macbook unu bak keyfine. kişisel kullanım içinde zaten iyi olduğunu tartışmaya gerek yok.

    gittiğin toplantılarda macbook air falan olursa daha havalı ve etkileyici olur.

    birde ek not belirteyim,

    bir freelance aldığında kesinlikle adam akıllı bi tasarımcıya 1k hatta 2k bayıl. çünkü sen istediğin kadar kodu iyi yaz müşterinin bi tarafında olmaz. adam tasarıma bakar. adam uygulamayı çıkarınca eşi dostu kesin görüp abi bize de lazım diye adamı dürtecek. müşteri ilişkisini iyi tutun çok ekmek yersiniz


    -----------------------------

    söylediğin mantıklı, önerin için teşekkürler, yanlız benim sorduğum win içinde mac değil, mac içinde win performansı, çünkü .netle uygulama geliştiriyıorum, ve bir andada kesemem haliyle, mac aldığım zamanda .net e devam etmem gerekli, o yüzden soruyorum sizde .net çiymişinisz sanırsam, mac içnde windows performansı ne denli kabul edileiblir diye.


    -----------------------------

     

    eski sirketimde grafiker arkadas kullanıyordu mac icinde win i...arada kasmasından sikayet etsede isini gorebiliyordu..onun makine i7 di birde...yani makinen saglamsa işini gorur gibi

     


    Bugun cok farkli olacak...
Toplam Hit: 2275 Toplam Mesaj: 26