Mobilya Boyama/Mobilyaci Var Mi?
-
Selamun aleykum, Normalde sorun yoktu ama Kiraci ibneleri Sıcak Caydanlıgı Masaüzerine koyunca öbekleme buhar dedımız olay yapılmıs,Sımdı Bunlar onarılma sansı var mı? yoksa Komple hepsını Boyatmaya mı gıdıcez?

Telefon oldugu kısım.
-
biraz kolonya döküp yakabilirsin geçer hızlıca
-
sLeymN bunu yazdı
kolonya dök yak geçer ama çok yakma izler kaybolunca tekrar tekrar yap yani ufak ufak yoket. yoksa masanın genel boyasına zarar verirsiniz.
-
sLeymN bunu yazdı
Hocam bok etmemek için boyama veya elden geçmesi taraftarıyım.
-
Freak bunu yazdısLeymN bunu yazdı
kolonya dök yak geçer ama çok yakma izler kaybolunca tekrar tekrar yap yani ufak ufak yoket. yoksa masanın genel boyasına zarar verirsiniz.
Genel boya zarar vermeden işlem yapmak için veya elden geçirilmesi gerekse yaptırmak istiyorum çünkü Max 6000 limit var.
-
Freak bunu yazdısLeymN bunu yazdı
Genel boya zarar vermeden işlem yapmak için veya elden geçirilmesi gerekse yaptırmak istiyorum çünkü Max 6000 limit var.
-
abi azıcık kolonya döküp yakarsan düzelir çok fazla yakma ama
-
Kolonya olayı iz bırakabilir. Bazı yüzeylerde işe yaramayabilir.
Uygun tadilatı yapman için mobilyanın ahşap malzemesini bilmen lazım. MDF mi, panel mi yoksa sunta mı? Masif (katkısız saf ahşap) ise çok daha rahat sorunlar çözülür.
Mesela masif için cevizin içi ile ovuluyordu videolardan gördüğüm kadarıyla.
Direkt boya geçersen kusar boyayı, çok ince zımpara ile üstünden geçtikten sonra yabancıların varnish, bizim cila ya da vernik dediğimiz işlem uygulanabilir en fazla. Doğal ahşap boyanmaz çünkü.
Restorasyona karşı ilgim olduğundan ve ufak restorasyonlar yaptığım için konuya bu şekilde vakıfım.
YouTube’dan restoration/restorasyon videolarını gözden geçirebilirsin.
TiThousand tarafından 19/Tem/23 17:01 tarihinde düzenlenmiştir -
TiThousand bunu yazdı
Kolonya olayı iz bırakabilir. Bazı yüzeylerde işe yaramayabilir.
Uygun tadilatı yapman için mobilyanın ahşap malzemesini bilmen lazım. MDF mi, panel mi yoksa sunta mı? Masif (katkısız saf ahşap) ise çok daha rahat sorunlar çözülür.
Mesela masif için cevizin içi ile ovuluyordu videolardan gördüğüm kadarıyla.
Direkt boya geçersen kusar boyayı, çok ince zımpara ile üstünden geçtikten sonra yabancıların varnish, bizim cila ya da vernik dediğimiz işlem uygulanabilir en fazla. Doğal ahşap boyanmaz çünkü.
Restorasyona karşı ilgim olduğundan ve ufak restorasyonlar yaptığım için konuya bu şekilde vakıfım.
YouTube’dan restoration/restorasyon videolarını gözden geçirebilirsin.Direk ağaç abim Şimdi elleyip sicmak istemiyorum çünkü bok olur biliyorum izlesemde o işi çözmek zor o yüzden direk ben isin ehline vermek istiyorum İstanbul da bu işi cevircek biri lazım.
-
masanın sadece üzerini bir şekilde sökebilirsen, mobilyacıların bulunduğu en yakın bölgeye git bir kaç sokak dolşasan sadece boya işi yapan bir dükkan bulursun, tablanın üstüne zımpara vernik istiyorum de gerisi çözülür, lakin küçük az çalışanı olan yere gitmen lazım, diğerleri toplu iş yaptığı için yapmaz muhtemelen.. öyle 6bin verilecek bir iş yok..
bu arada malzeme gördüğüm kadarıyla mdf üzeri ağaç kaplama, üstündeki gördüğün ağaç desen kısmı maksimum 1 mm.
renk var mı bilmiyorum (renk varsa ne yaparsan yap diğer mobilyalarla aynı renk tutmaz) lakin ince bir zımpara ile güzelce çok dibe inmeden üst tabakayı alsan, bi dolgu sprey bi son kat vernikle kendinde yapabilirsin.
ilave; muhtemelen vernik yanmıştır fakat sıvı pasta ile bi deneme yapılabilir.
Memento_mori tarafından 19/Tem/23 21:30 tarihinde düzenlenmiştir -