folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Mobilya Boyama/Mobilyaci Var Mi?

Mobilya Boyama/Mobilyaci Var Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DracuLax
    DracuLax's avatar
    Erkek

Selamun aleykum, Normalde sorun yoktu ama Kiraci ibneleri Sıcak Caydanlıgı Masaüzerine koyunca öbekleme buhar dedımız olay yapılmıs,Sımdı Bunlar onarılma sansı var mı? yoksa Komple hepsını Boyatmaya mı gıdıcez?

Telefon oldugu kısım.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

biraz kolonya döküp yakabilirsin geçer hızlıca

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Freak
    Freak's avatar
    Erkek
    sLeymN bunu yazdı

kolonya dök yak geçer ama çok yakma izler kaybolunca tekrar tekrar yap yani ufak ufak yoket. yoksa masanın genel boyasına zarar verirsiniz.

SYL 184
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DracuLax
    DracuLax's avatar
    Erkek
    sLeymN bunu yazdı

Hocam bok etmemek için boyama veya elden geçmesi taraftarıyım.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DracuLax
    DracuLax's avatar
    Erkek
    Freak bunu yazdı
    sLeymN bunu yazdı

kolonya dök yak geçer ama çok yakma izler kaybolunca tekrar tekrar yap yani ufak ufak yoket. yoksa masanın genel boyasına zarar verirsiniz.

Genel boya zarar vermeden işlem yapmak için veya elden geçirilmesi gerekse yaptırmak istiyorum çünkü Max 6000 limit var.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DracuLax
    DracuLax's avatar
    Erkek
    Freak bunu yazdı
    sLeymN bunu yazdı

Genel boya zarar vermeden işlem yapmak için veya elden geçirilmesi gerekse yaptırmak istiyorum çünkü Max 6000 limit var.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Grafiker
    SaviorAngel
    SaviorAngel's avatar
    Erkek

abi azıcık kolonya döküp yakarsan düzelir çok fazla yakma ama

No way out
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TiThousand
    TiThousand's avatar
    Erkek

Kolonya olayı iz bırakabilir. Bazı yüzeylerde işe yaramayabilir. 
    Uygun tadilatı yapman için mobilyanın ahşap malzemesini bilmen lazım. MDF mi, panel mi yoksa sunta mı? Masif (katkısız saf ahşap) ise çok daha rahat sorunlar çözülür. 

Mesela masif için cevizin içi ile ovuluyordu videolardan gördüğüm kadarıyla. 
    Direkt boya geçersen kusar boyayı, çok ince zımpara ile üstünden geçtikten sonra yabancıların varnish, bizim cila ya da vernik dediğimiz işlem uygulanabilir en fazla. Doğal ahşap boyanmaz çünkü. 

Restorasyona karşı ilgim olduğundan ve ufak restorasyonlar yaptığım için konuya bu şekilde vakıfım. 
    YouTube’dan restoration/restorasyon videolarını gözden geçirebilirsin.

TiThousand tarafından 19/Tem/23 17:01 tarihinde düzenlenmiştir

‎‎‎
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DracuLax
    DracuLax's avatar
    Erkek
    TiThousand bunu yazdı

Kolonya olayı iz bırakabilir. Bazı yüzeylerde işe yaramayabilir. 
    Uygun tadilatı yapman için mobilyanın ahşap malzemesini bilmen lazım. MDF mi, panel mi yoksa sunta mı? Masif (katkısız saf ahşap) ise çok daha rahat sorunlar çözülür. 

Mesela masif için cevizin içi ile ovuluyordu videolardan gördüğüm kadarıyla. 
    Direkt boya geçersen kusar boyayı, çok ince zımpara ile üstünden geçtikten sonra yabancıların varnish, bizim cila ya da vernik dediğimiz işlem uygulanabilir en fazla. Doğal ahşap boyanmaz çünkü. 

Restorasyona karşı ilgim olduğundan ve ufak restorasyonlar yaptığım için konuya bu şekilde vakıfım. 
    YouTube’dan restoration/restorasyon videolarını gözden geçirebilirsin.

Direk ağaç abim Şimdi elleyip sicmak istemiyorum çünkü bok olur biliyorum izlesemde o işi çözmek zor o yüzden direk ben isin ehline vermek istiyorum İstanbul da bu işi cevircek biri lazım.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Memento_mori
    Memento_mori's avatar
    Erkek

masanın sadece üzerini bir şekilde sökebilirsen, mobilyacıların bulunduğu en yakın bölgeye git bir kaç sokak dolşasan sadece boya işi yapan bir dükkan bulursun, tablanın üstüne zımpara vernik istiyorum de gerisi çözülür, lakin küçük az çalışanı olan yere gitmen lazım, diğerleri toplu iş yaptığı için yapmaz muhtemelen.. öyle 6bin verilecek bir iş yok.. 

bu  arada malzeme gördüğüm kadarıyla mdf üzeri ağaç kaplama, üstündeki gördüğün ağaç desen kısmı maksimum 1 mm.

renk var mı bilmiyorum (renk varsa ne yaparsan yap diğer mobilyalarla aynı renk tutmaz) lakin ince bir zımpara ile güzelce çok dibe inmeden üst tabakayı alsan, bi dolgu sprey bi son kat vernikle kendinde yapabilirsin.

ilave; muhtemelen vernik yanmıştır fakat sıvı pasta ile bi deneme yapılabilir.

Memento_mori tarafından 19/Tem/23 21:30 tarihinde düzenlenmiştir

boş
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

ince zımpara ile makine ile zımparala.

boyalı verdikle boya

6000 nedir ? 200-300 tlye halledersin.

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
Toplam Hit: 2497 Toplam Mesaj: 24
boya