folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Modem'den Girilen Siteyi Başka Bi Url Ye Yönlendirme

Modem'den Girilen Siteyi Başka Bi Url Ye Yönlendirme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Reklamcı.
    sezginari
    sezginari's avatar
    Erkek

Müridler/mürideler bi arkadaşım sordu kafayı taktım. Şirkette facebook.com a girişini engellemek istiyor facebook.com sitesine girince atıyorum hazırlanan bi html sayfaya yönlensin localhost/yasak.html gibi. firewall olmuyor arkadaşlar interneti oldukça yavaşlatıyormuş;

Amaç ; facebook.com | facebook.com.tr | tr-tr.facebook.com | fr-fr.facebok.com | https://www.facebook.com ....... vs vs vs yani hiç bi şekilde facebook'a giriş olmasın giriş yapılmaya çalışıldığında da localhosttaki bi html dosyasına yönlensin.

Matbaa Baskı ve Promoyon İşleriniz Tbt'ye özel fiyat ile yapılır. Islak Mendil,Baskılı Kürdan, Baskılı Pipet, Baskılı Peçete, Baskılı Stick şeker üretim hanemiz mevcuttur.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

Düzgün bir firewall yoksa olmaz. AD varsa da kural yazılabilir istemciler için.

ADSL/VDSL modemlerin bir filtre özelliği var. Buraya facebook yazarsanız facebook.com'un yanısıra içinde facebook geçen her şey engellenir.

Olaylara karışmayın!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

aklıma 2 yöntem geliyor (ikisini de denemedim)

1- modem destekliyor ise firmware olarak openwrt kuracaksın, onda kesin vardır domain bloklama (dökümanlara bak var mı o özellik diye)

belki modemin kendi yazılımı da destekliyordur, araştırma yap

2- ağdaki bir bilgisayara veya bir vps'e dns server kuracaksın, o server'da istediğin domainleri engelleyeceksin (bunu da denemedim)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Reklamcı.
    sezginari
    sezginari's avatar
    Erkek

Arkadaşın yazdığını aynen aktarıyorum ;

server var ama aktif değil Ad yok yani, pfSense kurmayı denedik server'a 2 tane etherneti var ( sanırım :S ) hp proliant ml110 g6 server kasası. internetle alakalı olanı görüyor pfSENSE ama diğerini ışık yansa dahi görmüyor bu sebeple ağdaki diğer pcden pfSense ayarı yapıcağım sayfayı göremiyorum ağdakilerde internete giremiyor bile zaten

Matbaa Baskı ve Promoyon İşleriniz Tbt'ye özel fiyat ile yapılır. Islak Mendil,Baskılı Kürdan, Baskılı Pipet, Baskılı Peçete, Baskılı Stick şeker üretim hanemiz mevcuttur.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

millet işini yaptığı ve yetiştirdiği sürece ne isterse yapsın abicim.. he işini yetiştiremiyorsan götüne koy tekmeyi oldu bitti.. 10 milyon kullanıcılı face sayfasımı var aq 1 2 kullanır bıkar gider ya..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shephard
    Shephard's avatar
    Erkek

modemi yenileyecek ya da ağdaki pclerin host dosyasına manuel düzenleme yapacak.

Turkey, Photographer. #socialmedia #photography #videography #interior #architectural #food #lifestyle #fashion #product #aerial #drone
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hsyN
    hsyN's avatar
    Erkek

bizim modem arayüzünde yasaklama olayı var, facebook kelimesini ekleyince urlsinde facebook olan tüm siteleri engelliyo. 

engelleyince böyle oluyo, yasaklandığını anlar heralde girmeye çalışan

test 1 2
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ermsen
    ermsen's avatar
    Erkek

Selam problemi olan arkadaş benim :)

Son yazıya ithafen: sadece facebook olsa neyse, bunlar film izliyorlar ve hiç utanmaları falanda yok hani müdürün yanında aynı odadalar kakara kikiri.

bakarsın 5 dakka, gül hatta bi karikatüre ama koca dizileri filmleri izlemek ne? zaten şirinevlerin interneti telekom saolsun 8mbit ama 1mbitse öp başa koy, bide bunlar torrent kas film indir müzik indir filmi canlı izle, arkada haber giren arkadaşlar yazılım webmasterlar ağlasın bu net neden böyle diye. 

yani sadece öyle 5 10dk. lık facebook olayı değil..

yazdığım hp proliant ml110 g6 modelin kitapçığını yuttum bitirdim 2 gündür yok bir türlü iç ağa giden kabloda ışık yansada içerdekiler alamıyor ip internete de çıkamıyorlar, pfsense de görmüyor işte o tarafı ah bi görse mis.

centOS üzerine kurabileceğim firewall varsa şayet söylerseniz pfsense'den vazgeçip onu kurayım.

Çok Saolun

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ermsen
    ermsen's avatar
    Erkek

şirkette cisco da dahil 3 tane modem var hepsiyle denedim modem üzeri url filtreleme, kara listede olsun olmasın interneti 7-24 bir an nefes aldırmadan donduruyor. 56k modem günleri kıvamında hemde. 

3ünde de var özellik url filtreleme ama işte dediğim gibi..

bize linux üzeri firewall lazım 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

http://www.opendns.com/home-internet-security/parental-controls/opendns-home/

şunu deneyebilirsin

custom filtreleme varmış

bu dns'i de modeme çakarsın

modemden default vpn portlarını kapatırsın

girecek olan adam gene girer de en azından yavaşlatırsın

belki utanırlar

YekteranBaymedir tarafından 21/Eki/14 00:53 tarihinde düzenlenmiştir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Balyoz99
    Balyoz99's avatar
    Erkek

Hocam en basiti şirketteki tüm bilgisayarlara forticlient kur(ücretsiz). Parental control menüsünden istediğin türdeki siteleri engelle.

Çalışanlarda local admin yetkisi olmasın, sınırlı kullanıcı olsunlar ki değiştiremesinler.

arbeit macht frei
Toplam Hit: 2123 Toplam Mesaj: 13