Modem'den Girilen Siteyi Başka Bi Url Ye Yönlendirme
-
Müridler/mürideler bi arkadaşım sordu kafayı taktım. Şirkette facebook.com a girişini engellemek istiyor facebook.com sitesine girince atıyorum hazırlanan bi html sayfaya yönlensin localhost/yasak.html gibi. firewall olmuyor arkadaşlar interneti oldukça yavaşlatıyormuş;
Amaç ; facebook.com | facebook.com.tr | tr-tr.facebook.com | fr-fr.facebok.com | https://www.facebook.com ....... vs vs vs yani hiç bi şekilde facebook'a giriş olmasın giriş yapılmaya çalışıldığında da localhosttaki bi html dosyasına yönlensin.
-
Düzgün bir firewall yoksa olmaz. AD varsa da kural yazılabilir istemciler için.
ADSL/VDSL modemlerin bir filtre özelliği var. Buraya facebook yazarsanız facebook.com'un yanısıra içinde facebook geçen her şey engellenir.
-
aklıma 2 yöntem geliyor (ikisini de denemedim)
1- modem destekliyor ise firmware olarak openwrt kuracaksın, onda kesin vardır domain bloklama (dökümanlara bak var mı o özellik diye)
belki modemin kendi yazılımı da destekliyordur, araştırma yap
2- ağdaki bir bilgisayara veya bir vps'e dns server kuracaksın, o server'da istediğin domainleri engelleyeceksin (bunu da denemedim)
-
Arkadaşın yazdığını aynen aktarıyorum ;
server var ama aktif değil Ad yok yani, pfSense kurmayı denedik server'a 2 tane etherneti var ( sanırım :S ) hp proliant ml110 g6 server kasası. internetle alakalı olanı görüyor pfSENSE ama diğerini ışık yansa dahi görmüyor bu sebeple ağdaki diğer pcden pfSense ayarı yapıcağım sayfayı göremiyorum ağdakilerde internete giremiyor bile zaten
-
millet işini yaptığı ve yetiştirdiği sürece ne isterse yapsın abicim.. he işini yetiştiremiyorsan götüne koy tekmeyi oldu bitti.. 10 milyon kullanıcılı face sayfasımı var aq 1 2 kullanır bıkar gider ya..
-
modemi yenileyecek ya da ağdaki pclerin host dosyasına manuel düzenleme yapacak.
-
bizim modem arayüzünde yasaklama olayı var, facebook kelimesini ekleyince urlsinde facebook olan tüm siteleri engelliyo.
engelleyince böyle oluyo, yasaklandığını anlar heralde girmeye çalışan
-
Selam problemi olan arkadaş benim :)
Son yazıya ithafen: sadece facebook olsa neyse, bunlar film izliyorlar ve hiç utanmaları falanda yok hani müdürün yanında aynı odadalar kakara kikiri.
bakarsın 5 dakka, gül hatta bi karikatüre ama koca dizileri filmleri izlemek ne? zaten şirinevlerin interneti telekom saolsun 8mbit ama 1mbitse öp başa koy, bide bunlar torrent kas film indir müzik indir filmi canlı izle, arkada haber giren arkadaşlar yazılım webmasterlar ağlasın bu net neden böyle diye.
yani sadece öyle 5 10dk. lık facebook olayı değil..
yazdığım hp proliant ml110 g6 modelin kitapçığını yuttum bitirdim 2 gündür yok bir türlü iç ağa giden kabloda ışık yansada içerdekiler alamıyor ip internete de çıkamıyorlar, pfsense de görmüyor işte o tarafı ah bi görse mis.
centOS üzerine kurabileceğim firewall varsa şayet söylerseniz pfsense'den vazgeçip onu kurayım.
Çok Saolun
-
şirkette cisco da dahil 3 tane modem var hepsiyle denedim modem üzeri url filtreleme, kara listede olsun olmasın interneti 7-24 bir an nefes aldırmadan donduruyor. 56k modem günleri kıvamında hemde.
3ünde de var özellik url filtreleme ama işte dediğim gibi..
bize linux üzeri firewall lazım
-
http://www.opendns.com/home-internet-security/parental-controls/opendns-home/
şunu deneyebilirsin
custom filtreleme varmış
bu dns'i de modeme çakarsın
modemden default vpn portlarını kapatırsın
girecek olan adam gene girer de en azından yavaşlatırsın
belki utanırlar
YekteranBaymedir tarafından 21/Eki/14 00:53 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam en basiti şirketteki tüm bilgisayarlara forticlient kur(ücretsiz). Parental control menüsünden istediğin türdeki siteleri engelle.
Çalışanlarda local admin yetkisi olmasın, sınırlı kullanıcı olsunlar ki değiştiremesinler.