Modemi ADSL Kutusuna Nasıl Bağlarım?
-
C10H15N bunu yazdı
Kutuyu görünce kafam buga girdi
Hocam bu cok sade bir ankastre bina toplam 4 daire sanirim en azindan kablolara bakilinca burdan oyle görünüyor
İstiyorsan pmden veya whatsapptan yardimci olabilirim
-
C10H15N bunu yazdı
Hocam bu cok sade bir ankastre bina toplam 4 daire sanirim en azindan kablolara bakilinca burdan oyle görünüyor
-
kabadayi09 bunu yazdıC10H15N bunu yazdı
Hocam yarın yapacağım da cat5 kablosunu hangi uçlara takacağımı işaretleyip buraya atarsanız güzel olur hepsini tek tek denerim olmadı 4 daire sonuçta ben her yeri ayrı kablo görünce korktum biraz
-
C10H15N bunu yazdıkabadayi09 bunu yazdıC10H15N bunu yazdı
Hocam yarın yapacağım da cat5 kablosunu hangi uçlara takacağımı işaretleyip buraya atarsanız güzel olur hepsini tek tek denerim olmadı 4 daire sonuçta ben her yeri ayrı kablo görünce korktum biraz
https://hizliresim.com/X0ApRo
Abi resim ekliyemedim burdaki gibi 1 numaranin sol ve sagindaki kepkep 1 daireye ait
Ayni sekilde 2 numaranın sol ve sağındaki diger daireye ait bu sekilde elindeki cat 5 kablonun mavi ve mavi beyaz uçlarını modeme bagla diger ucu asagiya sal onunda yine mavi beyaz uclarini hazirla ama soyma eline meyve bicagi al bucagin arkasiyla kör olan tarafiyla kep keplerin kablo giren yerine doğru bastır girer böyle böyle deneyebilirsin
Siralamaya uyan bi elektrikci daire sirasina gore baglar mesela 1.kat veya daire 1 1 nolu kepkepe
2.kat veya daire 2 2 nolu kepkepe baglanir senin ev atıyorum 4.kat ise 4 nolu kepkepin sana ait olma ihtimali yuksek
Insallah anlatabilmisimdir kolay gelsin 😊
-
kabadayi09 bunu yazdıC10H15N bunu yazdıkabadayi09 bunu yazdıC10H15N bunu yazdı
https://hizliresim.com/X0ApRo
Abi resim ekliyemedim burdaki gibi 1 numaranin sol ve sagindaki kepkep 1 daireye ait
Ayni sekilde 2 numaranın sol ve sağındaki diger daireye ait bu sekilde elindeki cat 5 kablonun mavi ve mavi beyaz uçlarını modeme bagla diger ucu asagiya sal onunda yine mavi beyaz uclarini hazirla ama soyma eline meyve bicagi al bucagin arkasiyla kör olan tarafiyla kep keplerin kablo giren yerine doğru bastır girer böyle böyle deneyebilirsin
Siralamaya uyan bi elektrikci daire sirasina gore baglar mesela 1.kat veya daire 1 1 nolu kepkepe
2.kat veya daire 2 2 nolu kepkepe baglanir senin ev atıyorum 4.kat ise 4 nolu kepkepin sana ait olma ihtimali yuksek
Insallah anlatabilmisimdir kolay gelsin 😊
CAT5 kablonun diğer ucunu telefon kutusuna bağlama konusunun yarısını anladım. anladığım kadarıyla söyleyim
kablonun şimdi sadece iki ucunu kullacağınız demi modeme bağlayacağım mavi beyaz uçlarını adsl kutusuna bağlacağım bağlacağım yeride anladım lakin nasıl bağlacağımı anlamadım portlarda bulunan iki tel var onlaramı bağlayacağım yoksa oradaki boşluktan içerimi salacağım kabloyu
-
Ordaki boşluğa kablolari koyup ustune meyve bicaginin tersiyle bastirirsan baglantiyi yapmis olursun kablolar kepkepe girer zaten hocam
-
usta bende reglet'e kepkep dicem bundan sonra senin kullandığın hoşuma gitti :d
-
Kernel_Panic bunu yazdı
kepkep reglete kabloyu çakan zımbırtının ismi değilmi .
-
Kernel_Panic bunu yazdı
Valla bizim burda telekomcular bile kepkep diyor reglete 😊
-
samaccc bunu yazdıKernel_Panic bunu yazdı
kepkep reglete kabloyu çakan zımbırtının ismi değilmi .
Aynen o elle kabloyu bastigimiz zimbirtinin asil adi kepkep lakin cok fazla kullanmiyoruz burda hocam biz 😁