Modern Kölelik Üzerine
-
EcHoLL bunu yazdı:
-----------------------------
tanıdım yazısımı yazdın Gizli Seocu seni
-----------------------------pohaha ilk aklıma gelen buydu bunu yazıcaktım tam :D
seni gidi seni :D
-
modern köleliğin ilkel kölelikten farkı bugün modern kölelerin zibilyonda bir bile olsa efendi olma şansının olmasıdır.
-
hepiniz .mına koymaya geldim.
tutu reiz, 7 milyar adamı nasıl zaptedeceksin ?
Efendi olma şansı falan yalan, şimdiden emeğinle bir yerlere gelmeye çalışsan, ailen 300 senede falan 300-400 milyon dolar kazansa, armatör olmayı denesen sana diyecekler ki "biz 10 aile bu pastayı yiyoruz sana dilim milim yok siktir git". Her köşe başında biri var artık, bundan 50 sene önce belki mümkündü ama daha cumhuriyet kurulmadan gerekli ihaleler yapılmıştı, bkz. Vakko ve Şapka devrimi.
Şimdi güzelim, napıcan biliyon mu ?
gidicen bilime yönelicen, çünkü bilim adamından asla vazgeçemezler.
Modern kölelik falan değil bu, köleliğin de bir nizamı vardır, en kötü seks kölene bi içki getirirsin mutfaktan, bunlar afedersin içkisiz kuru kuru ...
Ya tam imanlı olacan Allah yoluna koyulacan, Ya tam imansız olacan şeytan yoluna koyulacan.
Ha şuda var, sikleme hacı, yani illaki senin gibi düşünen dostlar, sevgililer veya düşüncene saygı duyacaklar illaki çıkacak karşına onlarla devam et. Çünkü tüm bunları tadınca anlıyosun ki harbi boş ya, yani en deli partiler en süper araba en güzel seksler (viski konu dışı ona laf yok), yalan hafız. Bir dostuna güven sevgi, sevgiline güven sevgi, aile saadeti bunlar en güzeli. Askerliğin seni nasıl dümdüz ettiğini hatırlarsın az çok, ne az çoku amk çok çok. Adam okulda veriyor ayarı, askerde tramva zaten her günün bunalım, bir çıkıyorsun ne iş olsa yaparım komutanım, pardon abi.
Şunu unutmayın, ölüm var, ölüm var, ölüm var, tekrarlıyorum ki unutmayın amk.
ölümün olduğu yerde hiçbirşeyin önemi yok, para,endişe. Şu an gözünü kapayın, herşeyin bittiğini düşünün, herşey bitti sonrası yok, ayın 15 inde maaş yok, sabah kalkmak yok, güneş bir daha doğmayacak. Neyin önemi var ??
Kapitalizmin en sevmediğim huyu Chivas 1lt 116 Tl amk yuh pezevenk.
-
vayy amk demekki tek değilmişim böle düşünmekle :S
-
kölelik başka enayilik başka şeyler.
-
Cosplay bunu yazdı:
-----------------------------kölelik başka enayilik başka şeyler.
-----------------------------
güzel özdeyiş olur bu :D not almalı -
@zumsuk hiç alakası olmayan bir yönden almış olayı. biz böyle birşey diyeni aşağı çekmeye çalıştıkça hep eskide kalacağız hep mutsuz olacağız. yeni birşey ortaya koymayanlar hiç olmazsa koyanları desteklemeli veya en azından saygı duymalı. aşağılamamalı.
@esconda aklımdaki çözümlerden birini ucundan yakalamış ama tam gelememiş, kafkafkaf ise daha fazla yaklaşmış aynı alternetif sisteme.
şunu da belirtmek isterim, bahsettiğim olay kapitalizm-sosyalizm mücadelesi değil bambaşka bi olaydır.
benim ilk aşama için sağlamaya çalıştığım şey düşündürmek. yoksa çat diye şunun olması lazım da derdim ama 4 işlem öğrenmeden integral almaya geçemezsiniz.
toplumsal, kitlesel aydınlanma zorunlu. aydınlanmadan kastım düşünebilmeye başlamak. hepimiz (ben dahil) düşündüğümüzü sanıyoruz ama sadece var olan şeyleri döndürüyoruz kafamızda. biraz biraz değişmesi gerekiyor bunun.
şu an beni bir kişi anlasa bi bir adımın başlangıcıdır. ki tahribatta bu sayı daha fazla olacak.
edit : seo muhabbetiyle işim yok. yazılarım ne kadar fazla insna ulaşırsa umudum o kadar artıyor.
-
Bunu bir dert haline getirip, çözüm yolu bulunması gereken birşeymiş gibi düşünürseniz, dert olur, tasa olur, dağ olur hatta ova olur.
İnsanları birbirlerine kenetleyen bir muhtaçlık sistemi günümüzde yerleşen. Bu sistemin isyankarlarının tek derdi, hayal ettikleri noktanın uzağında olmalarıdır.
Zumsuk'un bahsettiği Tyler Durden felsefesine bu yolla giriş yapılabilir. İnsanlar hayal ettikleri noktaya gelmek değil de, en azından yaklaşabilmek için çalışmalıdır. Karnım doysun, sırtım sıcak olsun düşüncesiyle şahsına uygun olmayan işlerde körelen insanlar, eski çağlarda yaşamış köleler gibi hissederler kendilerini pektabii.
Eski çağ zorunlulukları ile günümüz sorumluluklarını karşılaştırmak yerine, yumurtayı az pişmiş mi ? yoksa çok pişmiş mi ? seversiniz, bunu düşünün.
Selametle. -
'Köle' olduğum durumlar da var, 'efendi' olduğum da. 'Kölelik'ten şikayetçi miyim? Asla. Bütünün parçalarından biri olarak istediğim görevi yapıp karşılığında para kazanıyorum ve buna kölelik demeyi tercih etmiyorum. Bazı bütünleri yöneten insan olarak görevleri parçalayıp, yapmak isteyenlere karşılığını ödüyorum ve buna da efendilik demeyi tercih etmiyorum.
Hizmet ve karşılığı düzgün ve düzenli olduğu sürece bunun adı esaret değil medeniyettir. Herkes yerini bilir ve tatmin edilir, köle olarak da efendi olarak da.
-
gerçekten alternatif veya daha iyi sistem düşünemiyor musunuz? yapmayı geçtim en azından aklınıza gelmiyor mu?memnun musunuz var olan düzenden?
yazımda demiştim, bir psikolojik değişiklikle hem daha fazla köle olmamız hem de bunun farkında olmamamız sağlandı diye.
üstelemiycem merak etmeyin, zaten beklediğimin tersine tahminimden daha fazla olumlu yanıt aldım. bu kadarını bile beklemiyordum.
belki birgün daha da fazla oluruz.